Глуости се дека ДВ не инвестирал. Можеби не инвестирал како Сити или како Барселона, ама сосема рамноправно со другите клубови од Италија. Да не речам и повеќе од тоа. За Варгас плати 13 милиони,за Јоветич 8, Валеро 7,5 Џилардињо 15, Гомез 16, Роси 11.... што сакате вие повеќе, да се рамњате со клуб како Јувентус кој има поголем прилив од нас секоја година. Спремни се за Квадрадо покрај тие 5 милиони плус 15 за цел негов ангажман. Има двајца одлични директори кои си ја вршат работата одлично и знаат што прават. Претерувате.
Ok, posto mislev deka nesto jas vo mojot post sum tresel gluposti, jas isreno i poveke bi sakal samoodrzliv klub, posle ona sranje sto ni se sluci so Gori, bidejki na toj nacin se osiguruva idninata na fiorentina, se nadevam samo deka ke uspeat da go izgradat staduonot. A mojot muabet bese okolu 4/5 igraci koi se povrzuvaat so fiorentina so godini, i nikako da se resat da dojdat, e sega na zalez na kariera pa ja ne sakam da doagaat, MAtri Quagliarela dos santos ziti mene, podobro neka si sedat u milan i juve na klupa nego da doagaat kako nekoi zvezdi i zasiluvanja u fiorentina koga ocigledno ne se toa, mene toa mi bese muabetot.
A ako ti mislis deka quadrado ke se zadrziv vo fiorentina togas gresis, nie ne sme vo sostojba da se nosime so bogatite klubovi, i vo ovaa smisla do nekade se soglasuvam so Batistuta, morame da bideme vo sostojba barem da gi zadrzime nastite klucni igraci, a ne da gi prodavave sekoja godina, spored toa sto se slucuvase vo minatot moze da se ocekuva deka ke go prodademe quadrado
Da gi zadrzevme nekoi od tie igraci sto izrasnaa so fiorentina vo dobri igraci fiorentina sega ke osvojuvase tituli, ama nie prodavame i sekoja godina slusame prikazni za proektot, i se e toa dobra rabota ama nekoj resava sekoja godina da pocnuva proekt, proekt e arenal koj po 10 godini se naoga vo situacija da osvoi titula u Anglija, proekt e Barselona koja ima 8 od 11 igraci od mladinskata skola, proekt e Ajax koj vadi i prodava po 5 igraci vo godinata i pak ima jaka ekipa.
Za proektot na fiorentina slusam prikazni od 2005, i sekogas e ovaa godina CL za 3 / 4 godini titula, ama eve 8 godini podocna nisto od titulata.