Фан Клуб: Фиорентина

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251
И јас тоа се обидувам да објаснам ама тој некако како да несака да свати :)
читај првото мислење за што се дискутира не викам се зависи до екипа како игра дали побрз потактички или било каков фората беше демек у пл највише кондиција имале играчите демек мислите ова фудбал менаџер е екипите си ставаат на тренинг 5 цртки на кондиција 4 на тактика и ова она си имаа тренинзи за све неможе ај тука се игра брз фудбал ај нема да тренираме тактика или обратно тука се игра потактички нема да вежбаме кондиција

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Ме интересеира ако дојде Андерсон дали ќе ќењате пак за тоа дека ДВ бил стиснат!? Одма мислењето ќе го промените...како дува ветрот така сте. Срамота, што сакате повеќе

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
Глуости се дека ДВ не инвестирал. Можеби не инвестирал како Сити или како Барселона, ама сосема рамноправно со другите клубови од Италија. Да не речам и повеќе од тоа. За Варгас плати 13 милиони,за Јоветич 8, Валеро 7,5 Џилардињо 15, Гомез 16, Роси 11.... што сакате вие повеќе, да се рамњате со клуб како Јувентус кој има поголем прилив од нас секоја година. Спремни се за Квадрадо покрај тие 5 милиони плус 15 за цел негов ангажман. Има двајца одлични директори кои си ја вршат работата одлично и знаат што прават. Претерувате.
Ok, posto mislev deka nesto jas vo mojot post sum tresel gluposti, jas isreno i poveke bi sakal samoodrzliv klub, posle ona sranje sto ni se sluci so Gori, bidejki na toj nacin se osiguruva idninata na fiorentina, se nadevam samo deka ke uspeat da go izgradat staduonot. A mojot muabet bese okolu 4/5 igraci koi se povrzuvaat so fiorentina so godini, i nikako da se resat da dojdat, e sega na zalez na kariera pa ja ne sakam da doagaat, MAtri Quagliarela dos santos ziti mene, podobro neka si sedat u milan i juve na klupa nego da doagaat kako nekoi zvezdi i zasiluvanja u fiorentina koga ocigledno ne se toa, mene toa mi bese muabetot.

A ako ti mislis deka quadrado ke se zadrziv vo fiorentina togas gresis, nie ne sme vo sostojba da se nosime so bogatite klubovi, i vo ovaa smisla do nekade se soglasuvam so Batistuta, morame da bideme vo sostojba barem da gi zadrzime nastite klucni igraci, a ne da gi prodavave sekoja godina, spored toa sto se slucuvase vo minatot moze da se ocekuva deka ke go prodademe quadrado

Da gi zadrzevme nekoi od tie igraci sto izrasnaa so fiorentina vo dobri igraci fiorentina sega ke osvojuvase tituli, ama nie prodavame i sekoja godina slusame prikazni za proektot, i se e toa dobra rabota ama nekoj resava sekoja godina da pocnuva proekt, proekt e arenal koj po 10 godini se naoga vo situacija da osvoi titula u Anglija, proekt e Barselona koja ima 8 od 11 igraci od mladinskata skola, proekt e Ajax koj vadi i prodava po 5 igraci vo godinata i pak ima jaka ekipa.

Za proektot na fiorentina slusam prikazni od 2005, i sekogas e ovaa godina CL za 3 / 4 godini titula, ama eve 8 godini podocna nisto od titulata.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Глуости се дека ДВ не инвестирал. Можеби не инвестирал како Сити или како Барселона, ама сосема рамноправно со другите клубови од Италија. Да не речам и повеќе од тоа. За Варгас плати 13 милиони,за Јоветич 8, Валеро 7,5 Џилардињо 15, Гомез 16, Роси 11.... што сакате вие повеќе, да се рамњате со клуб како Јувентус кој има поголем прилив од нас секоја година. Спремни се за Квадрадо покрај тие 5 милиони плус 15 за цел негов ангажман. Има двајца одлични директори кои си ја вршат работата одлично и знаат што прават. Претерувате.
Чекај малку... Варгас дојде пред 5-6 години заедно со џилардино и јоветич... да разграничиме тогаш, да инвестираа 50 милиони... јас спомнав последните 3-4 години...
Валеро, дојде после цели 2-3 години кога ниеден солиден играч не беше купен а беа продадени скоро сите, како пацини,освалдо(во политиката на корвино мижи ќорчо и јужноамериканските таленти) и башка кога лани дојде валеро беа продадени 80 проценти од играчите а сите тие што дојдоја коштаа 20 милиони кои со продажбата на Насташич се покриени, а сите други 80% се негде околу 10тина милиони... значи на крајот од летото бевме во профит околу 10 милиони... а не сметам воопшто влезници права и други ствари... Се доведе Роси за 11 милиони и плус понуси од 3 милиони... значи овде сме кажи речиси на нула од цела сезона(без влезници дресови тв права)
Велиш дојде Гомез 16 мил... да дојде и Иличич за 9 и ребич 4.5 и 5 за квадрадо... Ама се продадоа башка сите напаѓачи :
Јоветич 26, Љајич 12, сеферович 3, черчи 4-5, ел хам 2 ... проста математика во плус бевме 5 милиони !!!
Мене ми се допаѓа ваквата политика на самофинансирање, ама Дела Валевци пул не внеле во клубот последните 4 години а само да споменам Диего Дела Вале е 6тиот најбогат човек во Италија...
А Андерсон ќе дојде на позајмица за можност да го откупат на лето за 5 мил. Тоа е супер зделка. Ама муабето не ми е дека треба да бидеме ко Реал,ПСЖ или Сити... Муабето ми беше да вложат бар малце еврики сега кога ние потребно за висок пласман, а не да кукаат по медиуми немаме пари и лимитиран буџет од 10 мил. (или дека сме загуба од летово 10 милиони) пошто не е точно !!!
Па ако ова се глупости не знам шо да кажам...

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Остајте си ги директорите да си ја вршат работата и немојте да плукате. Немате право да кажете ништо лошо, за изминативе 2 години од кога се Праде и Масиа директори.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Реков нешто лошо за нив ? баш напротив...

Изгледа Матри ќе го доведат (медиумски)... мада баш Праде спомна вчера да не слушаме шпекулациите кои зборуваат за едни а они работат за други играчи да се доведат... а добра замисла беше со името на Демба Ба(последниот кој се појави), позајмица плус откуп :unsure:

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Андерсон и Матри на чекор од Фиорентина! Две супер засилувања за Фиорентина.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
А зашто да не го рачунам? Даваше голови за Каљари, даваше за Јувентус...тоа што не давал голови за Милан не го прави слаб фудбалер!? Тоа што Милан е катастрофа, и Матри неможеше да дава голови е кривица на цел тим, играат катастрофа и немаат никаква идеја, немаат живост. Потребен е таков тип на напаѓач во Фиорентина, посебно по повредата на Роси и Гомез

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Јас мислам дека Матри нема шанси да ги замени играчки и со реализација Гомез и Роси. Мислам дека за класа е послаб или не е во форма.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Eve vi go davame Matri bez nadomestok za pozajmicata,vi izleguvat vo presret,iako trebase da ve terat upm po sluckata so Ljajic

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.686
Поени од реакции
88.653
Matri e stekac... edinstveno od korist ke bide ako go hranat so topki vo sesnaesetnik.
Vo Juve dodeka bese, Konte go terase da se vraka vo odbrana, i brzo ja gubese kondicijata i koncentracijata... Ne veruvam deka Montela ke go tera istoto da go pravi kako kaj nas

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Ако Борха, Куадрадо, Жоакин, Фернандез не го хранат со топки, тогаш нема кој. Борха е најдобар асистент веќе две години, така да тоа не е проблем. Матри е супер решение во оваа ситуација кога е повреден Роси. Кога ќе се врати Гомез, МОнтела ќе одлучи дали 4-3-3 или 3-5-2 ќе играат (со Матри)

Kajgana Shop

На врв Bottom