Фан Клуб: Фиорентина

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Оскар Кардозо нека дојде и уште некој.

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Ајде Честито Нов играч во Екипата! Џузепе Роси (Официјален потпис и промоција во Недела)
Доаѓа од Виљареал за 11 милиони отштета. + 5 милиони евра како Бонус за играчот. и Годишна плата од 2,5 Милиони по сезона. Неговото целосно враќање вна теренот се очекува кон средината на Март!

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
Srekna NG, da vi se ispolnat site zelbi, pa i fiorentina da osvoi nekoja titula

G.Rossi e pred transfer vo fiorentina, se peglaat i poslednite razliki i najverojatno veke vikendov ke bide vo firenza. Super igrac e ama mn povredi go macat, ajde belkim ke izdrzi kaj nas :)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Ау, ау Џузепе Роси во Фиорентина, одлично. Очекувам добра игра од него.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Џузепе Росиииии !!! :icon_mrgr:
доаѓа во сабота или недела на потпис се е договорено... само не знам до кај е со повредата ама со негово доаѓање комплетно ќе се копира стилот на барса, со ниски играчи и посед на топка....
искрено мерак ми е шо малиот е вундеркинг, а башка и играч кој комплетно би го заменил и евентуалното заминување на јоветич(иако не верувам дека јо јо го сака тоа баш сеа кога се прави тим за највисок дострел) сеа единствено ме колеба тоа шо 1 ипол година не играл фудбал... а башка сакав и шпиц во стилот на кардозо кој ништо изгледа неќе биде.... а имавме реални шанси да го доведеме :unsure:
ама супер засилување ќе е..... ФОРЦА ФИОРЕНТИНА !!!

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.536
Поени од реакции
15.018
Ау, ау Џузепе Роси во Фиорентина, одлично. Очекувам добра игра од него.
Многу го плати Фиорентина, 10 милиони + 6 милиони бонуси. Многу добар фудбалер е, но многу гадни повреди има, сезонава тешко дека ќе може нешто да изигра. Значи, Роси е земен како главен играч во нападот после заминувањето на Јоветиќ, кој сигурно ќе го продадат до септември.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Многу го плати Фиорентина, 10 милиони + 6 милиони бонуси. Многу добар фудбалер е, но многу гадни повреди има, сезонава тешко дека ќе може нешто да изигра. Значи, Роси е земен како главен играч во нападот после заминувањето на Јоветиќ, кој сигурно ќе го продадат до септември.
Да те поправам, 11 милиони + 5 бонуси (барем така видов) истотака и ќе потпише договор на 5 години. А што се однесува до Јоветиќ и јас мислам дека ќе го продадат, ѕвезда изиграва.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.536
Поени од реакции
15.018
Да те поправам, 11 милиони + 5 бонуси (барем така видов) истотака и ќе потпише договор на 5 години. А што се однесува до Јоветиќ и јас мислам дека ќе го продадат, ѕвезда изиграва.
Нема да го продадат затоа што изигрува ѕвезда, туку затоа што им требаат пари. :) Доста инвестираа летово, еве и сега трошат, а земаа играчи кои што за клуб како Фиорентина и немаат баш мали плати.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
стигна уше една информација... Matias Vecino - младо уругвајче изјавил дека потптишува за фиорентина на 16 јануари...
искрено не знам ништо за детево :icon_mrgr:
--- надополнето: 4 јануари 2013 во 00:43 ---
Нема да го продадат затоа што изигрува ѕвезда, туку затоа што им требаат пари. :) Доста инвестираа летово, еве и сега трошат, а земаа играчи кои што за клуб како Фиорентина и немаат баш мали плати.
друже на фиорентина не им требаат пари... пошто роси е најскапа инвестиција после џилардино... а башка немавме инвестирано во играчи добри 2 ипол години а летово распродадовме скоро цел тим а доведовме цел нов за некои 20 милиони, шо значи добра трансфер политика (y)
а муабетот ми беше Јоветич ако самиот сака да си оди само тогаш ќе си оди ...

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Голема цена за Роси. Според мене не требаше повеќе од 7 милиони. Човекот кинеше пред повредите ама сега не играл фудбал 1-2 години. Ама ако се врати во добра форма ќе се исплатат дадените пари.

Ова е трансфер за СЕ или НИШТО. Ризик јак, и да погинеш колко можеш ќе се спасеш. НЕКА МУ Е СО СРЕЌА! (y)

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Член од
19 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
28
abe sea i Stevo imase sl. povreda,pauza 1 god. pa se vrati i eve go lom prae ;) dur bese povreden nikoj ne prasa za nego a sea 30-35 mil davaat
znaci istovo i so Rossi e,ce pocne da igra za 1-2 meseci i so Stevo zaedno... uf najjak napad imame u Serie A (y)
Forza Viola

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
најверојатно со овој состав излегуваме:
Fiorentina 3-5-2 - Neto; Roncaglia, Tomovic, Savic; Cuadrado, Aquilani, Pizarro, Borja Valero, Pasqual; Jovetic, Toni

не знам зашо гонзало не игра дали ради картони или можеби чиста одлука на монтела... али како и да е очекувам лесна победа од 2:0 али да видиме (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom