Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде Честито Нов играч во Екипата! Џузепе Роси (Официјален потпис и промоција во Недела)
Доаѓа од Виљареал за 11 милиони отштета. + 5 милиони евра како Бонус за играчот. и Годишна плата од 2,5 Милиони по сезона. Неговото целосно враќање вна теренот се очекува кон средината на Март!

Srekna NG, da vi se ispolnat site zelbi, pa i fiorentina da osvoi nekoja titula

G.Rossi e pred transfer vo fiorentina, se peglaat i poslednite razliki i najverojatno veke vikendov ke bide vo firenza. Super igrac e ama mn povredi go macat, ajde belkim ke izdrzi kaj nas :)

Ау, ау Џузепе Роси во Фиорентина, одлично. Очекувам добра игра од него.

Џузепе Росиииии !!! :icon_mrgr:
доаѓа во сабота или недела на потпис се е договорено... само не знам до кај е со повредата ама со негово доаѓање комплетно ќе се копира стилот на барса, со ниски играчи и посед на топка....
искрено мерак ми е шо малиот е вундеркинг, а башка и играч кој комплетно би го заменил и евентуалното заминување на јоветич(иако не верувам дека јо јо го сака тоа баш сеа кога се прави тим за највисок дострел) сеа единствено ме колеба тоа шо 1 ипол година не играл фудбал... а башка сакав и шпиц во стилот на кардозо кој ништо изгледа неќе биде.... а имавме реални шанси да го доведеме :unsure:
ама супер засилување ќе е..... ФОРЦА ФИОРЕНТИНА !!!

Ау, ау Џузепе Роси во Фиорентина, одлично. Очекувам добра игра од него.

Многу го плати Фиорентина, 10 милиони + 6 милиони бонуси. Многу добар фудбалер е, но многу гадни повреди има, сезонава тешко дека ќе може нешто да изигра. Значи, Роси е земен како главен играч во нападот после заминувањето на Јоветиќ, кој сигурно ќе го продадат до септември.

Многу го плати Фиорентина, 10 милиони + 6 милиони бонуси. Многу добар фудбалер е, но многу гадни повреди има, сезонава тешко дека ќе може нешто да изигра. Значи, Роси е земен како главен играч во нападот после заминувањето на Јоветиќ, кој сигурно ќе го продадат до септември.

Да те поправам, 11 милиони + 5 бонуси (барем така видов) истотака и ќе потпише договор на 5 години. А што се однесува до Јоветиќ и јас мислам дека ќе го продадат, ѕвезда изиграва.

Да те поправам, 11 милиони + 5 бонуси (барем така видов) истотака и ќе потпише договор на 5 години. А што се однесува до Јоветиќ и јас мислам дека ќе го продадат, ѕвезда изиграва.

Нема да го продадат затоа што изигрува ѕвезда, туку затоа што им требаат пари. :) Доста инвестираа летово, еве и сега трошат, а земаа играчи кои што за клуб како Фиорентина и немаат баш мали плати.

стигна уше една информација... Matias Vecino - младо уругвајче изјавил дека потптишува за фиорентина на 16 јануари...
искрено не знам ништо за детево :icon_mrgr:
--- надополнето: 4 јануари 2013 во 00:43 ---
Нема да го продадат затоа што изигрува ѕвезда, туку затоа што им требаат пари. :) Доста инвестираа летово, еве и сега трошат, а земаа играчи кои што за клуб како Фиорентина и немаат баш мали плати.
друже на фиорентина не им требаат пари... пошто роси е најскапа инвестиција после џилардино... а башка немавме инвестирано во играчи добри 2 ипол години а летово распродадовме скоро цел тим а доведовме цел нов за некои 20 милиони, шо значи добра трансфер политика (y)
а муабетот ми беше Јоветич ако самиот сака да си оди само тогаш ќе си оди ...

Голема цена за Роси. Според мене не требаше повеќе од 7 милиони. Човекот кинеше пред повредите ама сега не играл фудбал 1-2 години. Ама ако се врати во добра форма ќе се исплатат дадените пари.

Ова е трансфер за СЕ или НИШТО. Ризик јак, и да погинеш колко можеш ќе се спасеш. НЕКА МУ Е СО СРЕЌА! (y)

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
abe sea i Stevo imase sl. povreda,pauza 1 god. pa se vrati i eve go lom prae ;) dur bese povreden nikoj ne prasa za nego a sea 30-35 mil davaat
znaci istovo i so Rossi e,ce pocne da igra za 1-2 meseci i so Stevo zaedno... uf najjak napad imame u Serie A (y)
Forza Viola

64498_324721514303077_646584216_n.jpg

Роси во Фиренца

најверојатно со овој состав излегуваме:
Fiorentina 3-5-2 - Neto; Roncaglia, Tomovic, Savic; Cuadrado, Aquilani, Pizarro, Borja Valero, Pasqual; Jovetic, Toni

не знам зашо гонзало не игра дали ради картони или можеби чиста одлука на монтела... али како и да е очекувам лесна победа од 2:0 али да видиме (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom