Фан Клуб: ФК Металург

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ѓоре уште кога дојде во Металург влегуваше во конфликти со сите. Со претходните фудбалери, со тогашната управа ... и сите ги смени. Очигледно има поддршка од спонзорот. Во последно време баш и нема влезено во конфликт со некого од клубот (затоа што сите се негови). Ако мислиш на конфликт со новинарот на Мак.Спорт тогаш тоа е друго и не е причина за смена. Ѓоре може да лета од Железарница само поради резултатите, но не и поради конфликтите бидејќи како што кажав конфликтите веќе поминаа.
Кога сме кај резултатите, можеби тие 6 нерешени ќе беше подобро да беа порази. Со нерешениве се лажеме дека победата е блиску :)
Не знам каков договор и какви очекувања имаат спонзорот и тренерот за оваа сезона. Тие најдобро си знаат. И двајцата се искусни во својата работа па не верувам дека може да манипулираат еден со друг.
На крајот на краиштата не ми значи ништо ни Ѓоре ни било кој. Битно ми е спонзорот да продолжи да финансира. Секогаш има замена и за Ѓоре и за Илијоски, Велковски ....

Море како не си дојде кај нас, и публика и успеси и се ке си имаше!

Ама ако сега се му се врака! Без навреда ама јас да сум навивч на Металург, Ќоре има на клоци да го исфрлам!:toe:

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Море како не си дојде кај нас, и публика и успеси и се ке си имаше!

Ама ако сега се му се врака! Без навреда ама јас да сум навивч на Металург, Ќоре има на клоци да го исфрлам!:toe:
Не знам што да кажам :toe:
Пред да дојде Ѓоре, Металург немаше толкав буџет. Ако си оди Ѓоре, можеби и буџетот и амбициите на спонзорот ќе си „заминат“.

Од друга страна, џабе и буџет толкав и амбиции големи кога има мизерни игри и резултати. Не се само резултатите проблем. Металург последните 5 натпревари има само еден гол дадено, со Победа дома за куп од 40 метри. Слабо играат, нема динамика ни шанси за гол.
Тие 6 нерешени подобро порази да беа. Барем ќе се извлечеше некоја поука. Вака само се лажеме дека блиску е победата, а времето лета. Екипите си собираат бодови.

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
I deneska nisto ne odigra Metalurg...Eden edinstven sut na gol imashe,ali srekata beshe na vasa strana pokraj malata pomosh od sudijata...A sto se odnesuva do Gjore..Sramota za onakov trener vokabularot sto go ima..I toa pcuja po sopsvenite igraci...Covekot e izguben izgleda....

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Баш да видиме.
Пари има спонзорот, сака да троши (за Червар не штедеше).
Баш ме интересира кој им е изворот на Македонски Спорт.
Се надевам не седнале во некое кафанче околу стадионот и да наслушнале од кабинерот или од некој мајстор како си прават муабет за нов тренер.

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.320
Поени од реакции
2.391
ИДМАК, можеби и некои други навивачи на Металург, ако можете помогнете со датумите на раѓање, имињата, како и позициите на играчите од Металург, за да може и вашиот тим да го има на Football Manager 2010.

http://macedonianfootball.com/smf/index.php?board=17.0

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Moze i Minco si ima svoj matematiki 6 prvenstveni utakmici X(3.00-3.20 koef) sekoe kolo po 30.000-40.000 evra vo nekoja stranska kladilnica i go vaga skoro cel buget na Metalurg pa posle moze da pocne da se pobedue:helou:

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Moze i Minco si ima svoj matematiki 6 prvenstveni utakmici X(3.00-3.20 koef) sekoe kolo po 30.000-40.000 evra vo nekoja stranska kladilnica i go vaga skoro cel buget na Metalurg pa posle moze da pocne da se pobedue:helou:
ХЕХЕ
Мислиш дека ќе почне да победува? :) Демек до сега им попуштаа ;)

Не знам дали знаете, ама Минчо ниту еднаш не дошол на фудбал на Металург (ако некој го видел нека каже). Јас мислам дека многу не се ангажира околу клубот, освен најглавното - дава пари. Ми изгледа дека има потполна доверба во Ѓоре. Моментално во Металург Ѓоре е повеќе од тренер. Директор, претседател и такви работи во клубот нема. Можеби некој фиктивно се води како директор, ама зборот главен е на Ѓоре. Нема некој што е над него, освен Минчо. А тој пак, како успешен бизнисмен со прилично поважни работи во животот не верувам дека прати резултати од првенство и дека чита Македонски Спорт.
Не знам каква е комуникацијата меѓу нив двајца, ама мене ми изгледа дека на Ѓоре му е одобрен одреден буџет и има одврзани раце. Кое време Минчо ќе му бара отчет и кога ќе му ги мери резултатите, ќе видиме.
Ако случајно Минчо пуштеше А1 минативе две недели, до сега ќе имавме нов тренер :toe:

Член од
4 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
24
ХЕХЕ
Мислиш дека ќе почне да победува? :) Демек до сега им попуштаа ;)

Не знам дали знаете, ама Минчо ниту еднаш не дошол на фудбал на Металург (ако некој го видел нека каже). Јас мислам дека многу не се ангажира околу клубот, освен најглавното - дава пари. Ми изгледа дека има потполна доверба во Ѓоре. Моментално во Металург Ѓоре е повеќе од тренер. Директор, претседател и такви работи во клубот нема. Можеби некој фиктивно се води како директор, ама зборот главен е на Ѓоре. Нема некој што е над него, освен Минчо. А тој пак, како успешен бизнисмен со прилично поважни работи во животот не верувам дека прати резултати од првенство и дека чита Македонски Спорт.
Не знам каква е комуникацијата меѓу нив двајца, ама мене ми изгледа дека на Ѓоре му е одобрен одреден буџет и има одврзани раце. Кое време Минчо ќе му бара отчет и кога ќе му ги мери резултатите, ќе видиме.
Ако случајно Минчо пуштеше А1 минативе две недели, до сега ќе имавме нов тренер :toe:
Ма мислам доволно би било еден број на Мак.спорт да отвореше,:toe: него работата е што Ѓоре од Минчо има одврзани раце на одреден период,така да отпосле би се сумирале резултатите и мислам дека отпосле би се кроела судбината на Ѓоре дали би останал или би си ги спакувал куферите.Ова денес што беше у спорт искрено мн ме израдува што се шпекулира со Ѓоко Хаџиевски,но мое мислење е дека сепак е само обична шпекулација и обид да се изврши уште поголем притисок врз Ѓоре,зашто весникот како тргнал изгледа решил да има голем удел во бркањето на Ѓоре од Железарница.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Ееееејјјј Металург води 1-0 Ѓуриќ :vozbud::vozbud::vozbud:

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
На Нет пишуваше дека е Ѓуриќ ок фала за инфо моја грешка . 2-1 краен резултат . Конечно Победа за Металург :vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Се случи и тоа чудо.
Ај прва победа е. Ќе се радуваме на трите бода. Ама со ваква игра и до ваков приод на фудбалерите само уште против Милано ќе победиме. Од како дадоа гол во 10 мин. отприлика па до 75 мин. се утепаа од стоење. Среќа што Победа има млада екипа. Да беа некои поискусни и оваа ќе завршеше 1:1.

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Денес бев на трибини со задоволство.
Одличен натпревар нема што ваков фудбал немам гледано одамна.
Првиот гол со глава беше одличен.
Што навивачи се собрале од железара само незнам како им се вика навивачката група.
Овие нашиве од Автокоманда не се собраа овојпат иначе ќе имаше повторно тепање помеѓу маливе.
Па може да се каже дека имаше околу 300 ако не и повеќе навивачи.
Им беше потребна оваа победа за да добијат поголема самодоверба.
НАПРЕД МЕТАЛУРГ.
Металург - Победа 2-1

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
ОФК Београд на 10 октомври на гости на Металург

Белградскиот суперлигаш ОФК Београд на 10 октомври ќе гостува во Скопје на пријателски меч со амбициозниот македонски прволигаш Металург.

Овој меч е продолжување на трендот меѓународни мечеви што тренерот Ѓоре Јовановски постојано ги практикува за подготовка и собирање на искуство на тимот. Во почетокот на месецов Металург имаше одлична контролка во Софија против бугарскиот првак Левски, иако загуби со 0-2.

ОФК Београд влетува во овој термин кога првенствата на Стариот континент ќе паузираат поради завршетокот на квалификациските мундијалски мечеви, иако првично требаше Металург да гостува во соседна Србија, кај Јагодина. Македонската репрезентација на 11-ти ќе го искористи терминот за пријателски меч со Катар.

ОФК Београд е тим со исклучително млади фудбалери, а во последната деценија тимот од Карабурма се профилира како извонреден расадник на млади играчи, почнувајќи од Слободан Рајковиќ, кој игра на заем од Челси во Твенте или Бранислав Ивановиќ, актуелниот српски репрезентативец во лондонските „сини“. Во овој клуб фудбалски израсна и Бобан Грнчаров, годинешниот наш претставник во Лигата на шампионите.

Металурзите во моментов преговараат и со неколку грчки тима за пријателски меч на 14 ноември во Солун.

Кој може нека повели на Железарница. Влезот скоро сигурно ќе биде бесплатен. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom