Фан Клуб: Србија

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Боби[Мкд];3615461 напиша:
абе ако сте срби убо е да навивате, мене ме курчат македонци шо навијаат за србија.

whatsoever, тешко ќе го окркате и денес и по некој ден. :pos:
Мене ме курчи државиште како Германија која е единствен состав со црнци, албанци, турци и пољаци се освен права репрезентација. Таква екипа ни самите Германци не треба да си ја поддржуваат.

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Мене ме курчи државиште како Германија која е единствен состав со црнци, албанци, турци и пољаци се освен права репрезентација. Таква екипа ни самите Германци не треба да си ја поддржуваат.
Ни Албанец, ни Турчин, ни Црнец, ни Пољак;)

M

Mario Gómez

Гостин
Мал хинт за тебе број 11 :)
абе хинтосан, Клосе е роден у Шлезија, Полска, таму живеат мнозинство германци со променети презимиња после втора светска војна, Клосе од 2 години живее и тренира во Германија, и ја пее својата химна, во исто време ја почитува државата во која се родил, едно државјанство има.

Ми се скурчи веќе од неписмени на форумов(не ти) кои не сфаќаат што ја дефинира националноста. И така во овој состав на Германија, само Какау не е германец, иако неодамна за фифа.ком изјави дека се чуствувал како Германец. :)

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Боби[Мкд];3616082 напиша:
абе хинтосан, Клосе е роден у Шлезија, Полска, таму живеат мнозинство германци со променети презимиња после втора светска војна, Клосе од 2 години живее и тренира во Германија, и ја пее својата химна, во исто време ја почитува државата во која се родил, едно државјанство има.

Ми се скурчи веќе од неписмени на форумов(не ти) кои не сфаќаат што ја дефинира националноста. И така во овој состав на Германија, само Какау не е германец, иако неодамна за фифа.ком изјави дека се чуствувал како Германец. :)
И Џими од Штип е Македонец според твојата логика така?

Те сфаќам напален си многу на германците ама немој вакви елементарни глупости да кажуваш.

Клосе е роден во Полска факт, после се преселил во Германија и добил германско држајванство.
Германија не дозволува двојно државјанство, односно треба да се откажеш од германското за да земеш друго.
Секој натурализиран играч во било кој спорт ја пее химната за земјата која што игра, или барем 99%
Спортското натурализирање заради интереси е посебна ствар и не го мешај го нормалните случаи.
Јас можам да кажам дека се чувтстувам како жител на Полинезија и да добијам нивен пасош ама тоа не ме право полинезиец.

Сума сумарум Клосе е Германец, со полско потекло. Само се надоврзав на муабетот на членот погоре затоа немој да се палиш како млад маујмун пред парење :)

А другиве што ги спомна дечаков погоре?
Само те корегирав не се пали! Имаше пољак!
А уствари Подолски, Озил и Боатенг и тие се чистокрвни?

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Иначе ако не приметивте ова е фан клуб на Србија не на Германија па за дискусиите околу Германска репрезентација таму дискутирајте.
Денес србите си го добија тоа што си го бараа 5-6 добри шанси утнаа и на крај дојде казната.:toe:

M

Mario Gómez

Гостин
И Џими од Штип е Македонец според твојата логика така?

Те сфаќам напален си многу на германците ама немој вакви елементарни глупости да кажуваш.

Клосе е роден во Полска факт, после се преселил во Германија и добил германско држајванство.
Германија не дозволува двојно државјанство, односно треба да се откажеш од германското за да земеш друго.
Секој натурализиран играч во било кој спорт ја пее химната за земјата која што игра, или барем 99%
Спортското натурализирање заради интереси е посебна ствар и не го мешај го нормалните случаи.
Јас можам да кажам дека се чувтстувам како жител на Полинезија и да добијам нивен пасош ама тоа не ме право полинезиец.

Сума сумарум Клосе е Германец, со полско потекло. Само се надоврзав на муабетот на членот погоре затоа немој да се палиш како млад маујмун пред парење :)

Само те корегирав не се пали! Имаше пољак!
А уствари Подолски, Озил и Боатенг и тие се чистокрвни?
Aбе каква чистокрвност бе, ок си? 21-век сме.

Какво спортско натурализирање, Клосе е натурализиран?

На 2 години кога дошол одма му дале германско државјанство оти знаеле дека е биде јак фудбалер и не смее да игра за Полска, абе тој ќе го избркаа назад во Полска да не исполнуваше еден од трите услови за добивање државјанство. Како што кажав сите играчи освен неколку се родени во Германија, тренирале во германски школи а и тие што не се родени таму тренирале во германски школи од најмали нозе. Никој не е натурализиран, а посебно од спортски план. :pos:

Ти кажав единствено натурализиран е Какау, и одсеа ко не знајте молчите...

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Боби[Мкд];3615461 напиша:
абе ако сте срби убо е да навивате, мене ме курчат македонци шо навијаат за србија.

whatsoever, тешко ќе го окркате и денес и по некој ден. :pos:
Баш ме интересира зашто те курчат македонците што навиваат за Србија на Светсково ?? Како што ти можеш на навијаш за Германија така секој друг може да навија за Србија и за секоја друга земја која се наоѓа на Светсково....

theHeartCollect0r

WIngZ of Sadness , hold my prayers...
Член од
6 август 2006
Мислења
299
Поени од реакции
10
[QUOTE='Боби[Мкд];3616173'
На 2 години кога дошол одма му дале германско државјанство оти знаеле дека е биде јак фудбалер и не смее да игра за Полска[/QUOTE]

Отруј се.Под хитно.

Натпреварот еден од послабите. Буквално никој не се издвои, сите колективно беа тапа.Красиќ и Пантелиќ не може да смират топка! Бруки!
Теоретски шанси има..ќе видиме што и како ќе се деси. Најпрвин победа за Швабите вечер.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Баш ме интересира зашто те курчат македонците што навиваат за Србија на Светсково ?? Како што ти можеш на навијаш за Германија така секој друг може да навија за Србија и за секоја друга земја која се наоѓа на Светсково....
Навива за Германија пошто Баерн е германски тим,и затоа што Германија секогаш се вбројува во фаворитите за титула,како што се Бразил Италија Аргентина....

А овие зашто навиваат за Србија?

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.032
Поени од реакции
2.055
Боби[Мкд];3616173 напиша:
Aбе каква чистокрвност бе, ок си? 21-век сме.

Какво спортско натурализирање, Клосе е натурализиран?

На 2 години кога дошол одма му дале германско државјанство оти знаеле дека е биде јак фудбалер и не смее да игра за Полска, абе тој ќе го избркаа назад во Полска да не исполнуваше еден од трите услови за добивање државјанство. Како што кажав сите играчи освен неколку се родени во Германија, тренирале во германски школи а и тие што не се родени таму тренирале во германски школи од најмали нозе. Никој не е натурализиран, а посебно од спортски план. :pos:

Ти кажав единствено натурализиран е Какау, и одсеа ко не знајте молчите...
Аууу Боби, не го очекував ова од тебе... :)

Мило ми е што Србите си го добија заслуженото, премногу се дигнаа, дури некои и за Светски Шампиони ги прогласија.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.195
Поени од реакции
46.425
Навива за Германија пошто Баерн е германски тим,и затоа што Германија секогаш се вбројува во фаворитите за титула,како што се Бразил Италија Аргентина....

Значи условот е да бидат вбројани за фаворити за да навиваш за нив ? :tv:
Значи под дифолт не смее да се навива за друга земја во Светот, ко на пример Брег на Слонова Коска, Шпанија во ерата кога беа тиња на големи натпреварувања, Англија такоџе, Русија, Турција, Хрватска, Шведска и Се останато во Светот.

Значи смее да се навива само за Аргентина, Бразил, Италија, Германија и 1-2 други репрезентации .... мхм.:uvo:

п.с. Колку за инфо, во земјава има повеќе фанови на Ѕвезда или Партизан него за Баерн, или и за нив не смее да се навива. :tv:

theHeartCollect0r

WIngZ of Sadness , hold my prayers...
Член од
6 август 2006
Мислења
299
Поени од реакции
10
Димитри,ај да не се повторувам со Syn, инаку добро е што Германија веќе води со 2-0. Ќе чекаме 18ти.... и се надевам дека Пантелиќ нема да игра како пред 5 саати со цел да се продаде, устата да му ги ебам кварни.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078

Од најразлични причини, а една од нив, можеби и главната е што Ѕвезда и Партизан имаат голем број на фанови во Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom