Фан Клуб: Рома

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677

Шо е форава со плакетата ?
Пред утакмицата со АЕК му дадоја нешто грците, му се лизна и се скрши. Наш човек.

Ајде

Манолас + Баша/Кирикеш - IN
Бенатија - OUT
Ромањоли на позајмица
Дестро да остане (Милан изгледа се откажале)

и нека почне сезонава.

[DOUBLEPOST=1408998078][/DOUBLEPOST]Tribute to a Roman idol

Последно уредено:
Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Di Marzio - Roma has reached an agreement with Olympiakos for the defender on the basis of 13 million euro, Manolas will sign a 5 year deal. Roma and Olympiakos have a complete agreement but they just have to wait for Benatia deal to be done.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.898
Bayern Munich close the deal for Benatia, while Roma acquire Manolas. The Moroccan will take the medical tomorrow and will start his new adventure in Bundesliga.
The clubs reached an agreement on a €26M fee plus €4M add-ons: €30M in total, as Roma’s management wanted. Benatia will sign a five-year contract and will earn €4M per year.

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
А се спомнуваа суми од 40м. :D
Тоа само пластични тимови плаќаат како Сити, ПСЖ, Челзи... :свиркам:

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
M

Mario Gómez

Гостин
26+4... џабе за играч што е под договор до 2018. Не дека се малце пари, но у овој напумпан пазар курац може да купиш нешто со тие пари.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Манолас во Рим.

Manolas scored his first professional goal against arch rivals Olympiacos F.C. on 19 May 2010. Although he was playing with a broken jugal since the 1st minute of the match after a dangerous nudge by Kostas Mitroglou, he scored on the 6th minute, ignoring all pain. However, he left the pitch on the 15th in a bad situation. He refused to be taken to the hospital before the match was over, despite being urged by his uncle Stelios Manolas. The next day, he underwent a successful three-hour surgery, recovered, and quickly returned to training sessions.

:coffee:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
gianlucadimarzio.com - Во наредните часови е закажан состанок помеѓу Сабатини и агентот на Баланта. Колумбијанецот, заедно со Баша и Кирикеш, е кандидат за комплетирање на одбраната на Рома.[DOUBLEPOST=1409077668][/DOUBLEPOST]Манолас(y)
[DOUBLEPOST=1409080029][/DOUBLEPOST]Ете другари, ни отиде најдобриот дефанзивец:)

Го оштети тимот вака пред почетокот на сезоната на секој можен начин. Прво ја наруши атмосферата во тимот, играч кој е незадоволен секогаш штети на целата околина околу него. Направи во цела управа да постои голема доза на нервоза, самиот Руди пред некој ден рече дека не го загржува натпреварот со Фиорентина, туку трансфер пазарот. Бенатија направи да на 5 дена пред почеток на првенството незнаеме со кои стопери ќе играме оваа сезона.
Сега, тука мала кривица има и управата. Прво, она бламирање на Сабатини пред месец дена, сега се надевам ќе го прашат дали ја продаде појаката нога на Бенатија за 31мил или зеде само 30мил за послабата:facepalm:. Со изјавата и денешната продажба ја наруши репутацијата и кредибилитето на клубот, но секако и мароканскиот циган многу не извиси, посебно неговиот агент кој е алчно копиле.

Сепак ова ќе биде памет за друг пат, се надевам цела управа ја научи лекцијата, па во иднина ќе знаат како со новонастанатите "ѕвезди" кои ќе посакаат трансфер и поголеми плати;)

Како и да ја вртиш ипак, Рома е во голем ќар, Бенатија е купен за некои 11мил. а продаден за скоро 30мил и тоа за само една сезона каде си заработи плата од 1.2мил евра:)
Секако Бенатија ни беше најдобар дефанзивец, но има тука и други фактори кои влијаеа на добрата одбрана минатата сезона. Најпрвин тоа е целиот систем и тактика кои ги практикува Гарсија. Лани и кога го немаше Бенатија, Рома победуваше без примен гол, а доколку се некој сеќава на тие утакмици секогаш го фалев Кастан, пред утакмица велев дека ми страв што го нема Бенатија, но после утакмица секогаш пишував дека кога Мехди не е на терен, Кастан ја презима неговата улога и се понаша баш во стилот на Мехди. Реков јас, системот на Гарсија ги прави дефанзивците(во клуб кој тој го тренира) да изгледаат така добро,сигурно и моќно. Лил мислам дека втора година по ред има најдобра одбрана во Франција, а оваа година покрај Баерн и Рома, една од најдобрите во Европа, тоа е тој "Руди Гарсија фактор".

Клубовите на Гарсија играат така добро во одбрана бидејќи целиот дефанзивен ред има помош од двајцата средњаци(во нашиот случај Де Роси и Стротман, Пјанич се користи во пресинг во офанзива) и крилата. Значи шпицот и третиот средњак која ја игра улогата на креативец и офанзивец не се толку приморани да се враќаат, но затоа деструктивецот не смее да мрдне напред, а крилата се секогаш спремни да истрчаат назад во одбрана.

Кога си замина Маркињос а дојде Бенатија сите жалевме, никој не веруваше дека мароканецот ќе изигра барем приближно на бразилецот. Сега зимаме ултра талентиран централен бек, кој за негови години веќе има и одлично искуство во ЛШ, а притоа после многу години ќе имаме и 4-ти асален централен бек, мислам на новото појачање кое следува овие денови, Рома одамна немала 4-ри добри дефанзивци.

Сега на почеток ќе биде малку лошо. ќе го нема ни Стротман до октомври, неговиот фактор на средината на теренот во дефанзива и офанзива никој не може да го замени, не велам дека Раџа не е добар, Раџа е одличен, НО Стротман е ворлдклас;)

Мене толку не ме загрижува одбраната колку нападот, останавме на Дестро како единствен шпиц(Бориело не го сметам за жив). Лупнавме пари на млад ултра телент, кој несомнено има огромни квалитети, но сепак го чека на некој начин процес на адаптација(се надевам што е можно пократок), можеби оваа не изгледа како некој јак фактор, но доколку оваа година претендираш на титула, немаш многу време и кредити за киксови ради неуиграна одбрана и некомплетното адаптирање на Итурбе во нападот.

Друга работа која ме загрижува е Мајкон, човекот тераше цело лето одмор, пред некој ден започна со тренинзи, се сеќавам и лани дојде поправен летото, истиот случај е и сега, има некое килце вишок. Но разликата од лани е што тогаш имаше мотивација повеќе, Светското Првенство, а сега ?? Титула со Рома на залес на кариерата? Па кога ќе ни текне дека негова замена е само Торосидис:facepalm:
На левата страна е Ешли Кол, прва година во тимот е, ќе игра ЛШ и заедно со неговиот "непријател" од премиер лигата ќеи маат некој мотив да освојат уште некоја титула, зборам за Евра.

Што е тука е,главни фаворити за Скудетото не сме, а претенденти за титула ДА. Единствена работа која ни оди во прилог за разлика од лани е заминувањето на Конте и доаѓањето на Алегри во Јувентус.

Последно уредено:
Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Manolas: “I would like to thank wholeheartedly the President of Olympiakos, Mr. Evangelos Marinakis, who from the first moment confided in my talent, and believed in me. I additionally thank the President for keeping his word, as he always does, and respected my choice to play at Roma and denied other offers that would have brought more money to Olympiakos."[DOUBLEPOST=1409096812][/DOUBLEPOST]Поради победата на Зенит денес, Рома официјално е во 4ти шешир за извлекувањето во четврток. (n)

Последно уредено:
Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Нешто читам се спомнува и Солдадо... А, кога се спомнува Солдадо и кога ќе ми текне на него од Валенсија би бил среќен доколку го земат... Во секој случај е подобар од Бориело... А.мислам дека може да се земе ефтино, знаејќи каква му беше последната сезона во Тотенхем...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Ќе го дадете Дестро лесно доколку се понуди пристојна сума?

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Рома радио почна да емитува програма. Може на телефон да се слуша. Имаше интервју со Руди и Тоти.

Читам Арсенал биле заинтересирани за размена Подолски - Лајич.

Roma Radio hits the airwaves at 9:00! Download the App for free from https://t.co/zxWPqdkD2e or https://t.co/q0bmgvKUsP #ASR

Ќе го дадете Дестро лесно доколку се понуди пристојна сума?
Тешко. После продажбата на Бенатија, навивачите ќе збеснат. Уште пред тоа имаше на твитер #DestroNonSiTocca.

И плус Галијани кој беше заинтересиран за играчот излезе со изјава како Рома не сака да го продаде Дестро.

Освен ако не е некоја навистина добра сума, не ми се верува.

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Рома радио почна да емитува програма. Може на телефон да се слуша. Имаше интервју со Руди и Тоти.

Читам Арсенал сакале смена Подолски - Лајич.

Roma Radio hits the airwaves at 9:00! Download the App for free from https://t.co/zxWPqdkD2e or https://t.co/q0bmgvKUsP #ASR

Тешко. После продажбата на Бенатија, навивачите ќе збеснат. Уште пред тоа имаше на твитер #DestroNonSiToca.

И плус Галијани кој беше заинтересиран за играчот излезе со изјава како Рома не сака да го продаде Дестро.

Освен ако не е некоја навистина добра сума, не ми се верува.
Па се збореше дека Челзи е спремен да плати околу 25 милиони.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Па се збореше дека Челзи е спремен да плати околу 25 милиони.
Мислам дека таа сума Рома ја бараше од Милан, така да можно е, само тоа беше пред да го продадат Мехди. Сега ако продадат уште еден клучен играч неколку дена пред почеток на сезона, ќе има негативен ефект врз тимот и навивачите. Како што напишаа погоре има и шпекулации за Солдадо, па ќе видиме.[DOUBLEPOST=1409181926][/DOUBLEPOST]Го купивме Карлос Карбонеро од Ривер Плејт. Првата година ќе оди на позајмица во Чезена.

http://gianlucadimarzio.com/en/calciomercato/roma-completes-the-deal-for-carbonero/

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom