Фан Клуб: Рома

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Оти бе вака слаба активност?? Или сите на печалба сте заминати? :icon_lol:
Јас во овој период не се замарам .. има многу шпекулации на кои не им верувам, а шпекулациите ми одат на живци бидејќи ќе слушнам се и сешто :)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.861
Поени од реакции
12.385
Јас во овој период не се замарам .. има многу шпекулации на кои не им верувам, а шпекулациите ми одат на живци бидејќи ќе слушнам се и сешто :)
Баш за тоа сакав да прашам. Што е финтата Борини што го поврзуваат со нас? Демек вие нема да го откупите??? :confused: Солиден беше кај вас

Член од
20 јануари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
40
Рома го откупи Борини, 5.3 милиони. Официјално играч на Рома. :D

Гаго не го интересираат други екипи, изјавил дека сеуште сака да биде дел од Рома.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Баш за тоа сакав да прашам. Што е финтата Борини што го поврзуваат со нас? Демек вие нема да го откупите??? :confused: Солиден беше кај вас
ништо од тоа .. еве Борини официјално е 100% играч на Рома :)

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.861
Поени од реакции
12.385
ништо од тоа .. еве Борини официјално е 100% играч на Рома :)
Абе добро тоа. Сеуште можиме ние да го купиме од кај вас. Муабетот ми е зошто го поврзуваа/т со нас ? Да не сакате да го продавате?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Абе добро тоа. Сеуште можиме ние да го купиме од кај вас. Муабетот ми е зошто го поврзуваа/т со нас ? Да не сакате да го продавате?

хаха нема логика сега да го купуваме да идеме на аукција за него за да сега го продадеме .. купена е втоарата половина на Борини за да тој биде играч на Рома и да игра таму, како што оди работата, тој секоја година би бил поскап, затоа добро е сега што го купивме .. со него е завршена приказната, мислам дека нема шанси да оди во друг клуб

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.861
Поени од реакции
12.385
хаха нема логика сега да го купуваме да идеме на аукција за него за да сега го продадеме .. купена е втоарата половина на Борини за да тој биде играч на Рома и да игра таму, како што оди работата, тој секоја година би бил поскап, затоа добро е сега што го купивме .. со него е завршена приказната, мислам дека нема шанси да оди во друг клуб
Абе види.....ќе требаше на пример ние да се мачиме да се договараме со вас и со Парма истовремено. Вака е целосно ваш, така да вие сами ќе си поставите цена независно од тоа што сака Парма пошто е само ваш, а и полесно е за преговарање. Мада и јас мислам дека нема сега да бега а и подобро така пошто една шпекулација барем ќе стивни и нема да читам глупости секој ден. Иако шпекулациите беа дека наводно ние ќе сме чекале некој да го откупи целосно Борини па после ќе сме праќале понуди o_O Во секој случај честито играчот.
Инаку ова со делењето на сопственоста на играчите ви е тешка глупост во италијанскиот фудбал барем според мене

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Абе види.....ќе требаше на пример ние да се мачиме да се договараме со вас и со Парма истовремено. Вака е целосно ваш, така да вие сами ќе си поставите цена независно од тоа што сака Парма пошто е само ваш, а и полесно е за преговарање. Мада и јас мислам дека нема сега да бега а и подобро така пошто една шпекулација барем ќе стивни и нема да читам глупости секој ден. Иако шпекулациите беа дека наводно ние ќе сме чекале некој да го откупи целосно Борини па после ќе сме праќале понуди o_O Во секој случај честито играчот.
Инаку ова со делењето на сопственоста на играчите ви е тешка глупост во италијанскиот фудбал барем според мене
па така одат тие работи во Италија, барем со младите играчи кои ветуваат, сите се претпазливи :P .. ама јас мислам дека не направивме грешка што го откупивме Борини :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Еве нешто официјално, па да си пишам :) .. Маркињо официјално потпиша со Рома, трансферот чинеше 3,5мил. нешто друго што за брзо време ќе стане официјално е Бредли од Киево, за 3,5мил + Греко ... заборавив од порано да пишам нешто поголемо, а тоа е откупот на Борини, сега тој е целосно наш играч, на што се многу гордеам !!
Други играчи кои се на праг во Рома се некој си бразилци Кастан(централен бек,24год,5мил) и Додо(лев бек,20год,1мил), но нешто има проблеми со пасошите, некој нема еврпски на некој не му даваат или бог ти знае што :D

btw Меси изразил желба да се слика со ЛЕГЕНДАТА !! :cool:

--- надополнето: 1 јули 2012 во 00:31 ---
Две големи 10-ки :)

Инаку, како стои клубот со трансфер-шпекулациите? Boom Shaka Lakka jovanovski
ејј не видов дека си пишал пред мене, јас случајно пишав што има официјално и што е близу официјално :)

Инаку, сега сум задоволен со ова што го прават, уште една чистка да направат со непотребните играчи, па потоа да остане време и простор за уште некое ама квалитетно засилување :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Еве тој Додо 20 годишниот бразилски лев бек утре стигнува во Рим, пишал на својот Твитер Форца Рома :D

за него знам дека претходно го барале Манчестер ко демек сме им го "украле", колку е точно појма немам :D

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.961
Dodo novo pojačanje Rome

Talentovani brazilski levi bek Dodo, koga mediji u Brazilu nazivaju naslednikom Roberta Karlosa, karijeru će nastaviti u italijanskoj Romi.

Dodo ima 20 godina, a prethodne tri sezone bio je član ekipe Korintijansa iz Sao Paula. Finansijski detalji i dužina ugovora nisu objavljeni.

Italijanski mediji navode da je za ovog igrača zainteresovan bio i engleski Mančester Junajted. "Đavoli" su odustali od njega krajem prošle godine, kada je doživeo povredu ligamenata kolena.

Dodo je za prvi tim Korintijansa odigrao 18 utakmica, a jedan deo prošle sezone proveo je na pozajmici u Baiji za koju je upisao 25 nastupa i dva gola.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Додо веќе пристигна во Рим и помина лекарски прегледи, сега на ред е Леандро Кастан кој што игра финале против Бока, велат кога играле против Сантош и Нејмар овој го ставил Нејмар во џеб :cool:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Покрај Додо, можам да кажам дека е официјално и за Бредли и за Кастан :P

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Момци што играч е овој Додо,читам дека го сметаат за новиот Роберто Карлос,бил многу перспективен,но имал некоја тешка пвореда што го оддалечила од терените некое време,ме интересира ако некој го прател за каков играч се работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom