Фан Клуб: Рома

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.860
Поени од реакции
12.379
Има некои најави за тренер?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
http://www.forzaroma.info/calciomercato-as-roma/napoli-anche-la-roma-in-lizza-per-lavezzi-70715 колку што разбирам италиански (со помош на мојот другар Гугл Транслејтовски :)) значи дека рома е во игра за Лавеци??
па ова медиумите ја само ја разгледуваат можноста како Рома би се вмешала во трка за Лавеци, али искрено јас ама ич не се надевам и знам дека нема ништо од ова, според мене Сабатини и Балдини не ни помислуваат на ваков тип на играч, сигурно се известени дека пари за такви играчи ќе нема :)
--- надополнето: 18 мај 2012 во 01:49 ---
Има некои најави за тренер?
Монтела веројатно ќе биде, како што стојат сега за сега работите :)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Да не се спречкаме за ист :D
П.С Ти си Пупоне?
тој е :pos: професорката моја по историја нон-стоп вели бум шака лака, па ко ќе му го видам ников ми иди да се самоубијам :pos:
а еве самиот ван дер вил што има изјавено
Thank you, AS Roma

15-05-2012Personal

Particularly in Italian media, it has been suggested that I have reached an agreement with AS Roma. These rumours are not entirely unfounded, but they are still incorrect. My manager Hakim Slimani has spent a day in Rome at the request of AS Roma and has had a very pleasant meeting with the club.

AS Roma would like to buy me from Ajax, but Hakim has told them that I prefer a club that will be playing Champions League next season. Nevertheless, I feel honored that they have shown an interest in me. I have thanked AS Roma for their interest, but at this moment I prefer focusing on the national team and Euro 2012 and after that I will plan my future career.

Значи нема договор СЕУШТЕ како што самиот тој кажува но не значи дека се е завршено. неговиот агент сака тој да игра во клуб кој ќе настапува во лигата на шампионите но останува да видиме по европското :)

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Јовановски бато, мило би ми било ако дојде Ван Дер Вил, уше помило Лавеци. Али мислам дека џабе си се надеваме. Лани Јувентус го купи Пирло, ама кој се надеваше дека на 31 година Пирло ќе игра вака. Вучинич отиде пошо фановите не го сакаа во Рома, а и најголем интерес и пари понуди Јуве. Видал игрше во Баер Леверкузен, тим кој што нема шанса да освои Бундеслига, а не па нешто повеќе. Најбитното од се, зашто отидоа вакви играчи во Јуве, е пошо Јуве има традиција и има пари. Рома нема ни традиција, нема ни пари. Ќе земаме некои бразилци таму, нека се мотаат по терен, колку да се каже дека сме биле активни на трансфер пазарот.Мачкање очи.... Не знам овие американциве зашто го купија клубов, ако немаат пари да го направат конкурентен.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.860
Поени од реакции
12.379
да бе :D ... него ние ќе си го земеме Монтела, така да нема да дојде до забуни ;)
АХахахахахха кој те крстил вака? :LOL: Јак ник (y)
--- надополнето: 18 мај 2012 во 16:44 ---
тој е :pos: професорката моја по историја нон-стоп вели бум шака лака, па ко ќе му го видам ников ми иди да се самоубијам :pos:
Арен е арен е. Интересен ник
А шо сте се запнале баш по ван дер вил има и други бекови. Мада овој е добар. Треба паричка и ќе дојди та остајте вие ЛШ МШ

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
18 годишниот фудбалер на Рома Џанлука Капрари со двата гола на гостувањето во Самдорија на едно коло пред крајот првенството го осигура директниот пласман на Пескара во Сериа А :)
еве ги головите, се очекува Капрари да се врати во Рома или да помине уште една сезона со Пескара, но сега во Сериа А .. да не заборавиме тренер на Пескара е Зденек Земан ;)
http://www.nowvideo.eu/video/mhqcl0c3wkmku

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.012
Поени од реакции
2.043
Пред потпис сме со Кастан од Коринтианс. 4.5 милиони евра, not bad.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
лутаме со ова тренериве .. Монтела, Земан, Боаш, Биелса, Пелегрини .. уште кој друг ? :mad:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Поврзани сте со ФСГ (нашите газди) ????? Е па ќе лутате.........
90% веќе се знае дека Зденек Земан ќе биде нашиот нов тренер .. има тука предности и недостатоци ...

Предности се тоа што е миленик на публиката, притисок некој голем нема да осети и всушност знае што значи притисокот во Рим, ќе ја има целосната подршка од фановите и во време на лоши резултати ќе има кредити, друга позитивна работа е тоа што Рома сигурно ќе продолжи да игра атрактивно,напаѓачки и убав фудбал, публика секако дека повеќе ќе има, слушнав дека во времето кога Земан ја водел Рома 97-99год. имало највеќе посетеност на Олимпико и уште една позитивна работа е одличниот однос со Франческо Тоти, сите знаеме дека Земан е највеќе заслужен за брзиот напредок на Тоти во својата кариера .. и за крај ќе кажам дека Земан знае како со младите, тоа го покажа во Пескара, од Инсигне,Имобиле,Верати, Капуано па и Капрари направи играчишта, спремни за Сериа А :)

Негативно кај Земан е тоа што неговиот офанзивен фудбал е добар на сметка на одбраната, значи во дефанзива не верувам дека ќе има некој подобрености(за жал), Земан ги тера своите играчи да вршат пресниг, дури и по 2-3-ца играчи на топка, тоа е ризик, кој некогаш се исплати но некогаш не .. тактиката на Земан е да се даде повеќе голови од противникот, тоа не ми се свиѓа ..

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.860
Поени од реакции
12.379
90% веќе се знае дека Зденек Земан ќе биде нашиот нов тренер .. има тука предности и недостатоци ...

Предности се тоа што е миленик на публиката, притисок некој голем нема да осети и всушност знае што значи притисокот во Рим, ќе ја има целосната подршка од фановите и во време на лоши резултати ќе има кредити, друга позитивна работа е тоа што Рома сигурно ќе продолжи да игра атрактивно,напаѓачки и убав фудбал, публика секако дека повеќе ќе има, слушнав дека во времето кога Земан ја водел Рома 97-99год. имало највеќе посетеност на Олимпико и уште една позитивна работа е одличниот однос со Франческо Тоти, сите знаеме дека Земан е највеќе заслужен за брзиот напредок на Тоти во својата кариера .. и за крај ќе кажам дека Земан знае како со младите, тоа го покажа во Пескара, од Инсигне,Имобиле,Верати, Капуано па и Капрари направи играчишта, спремни за Сериа А :)

Негативно кај Земан е тоа што неговиот офанзивен фудбал е добар на сметка на одбраната, значи во дефанзива не верувам дека ќе има некој подобрености(за жал), Земан ги тера своите играчи да вршат пресниг, дури и по 2-3-ца играчи на топка, тоа е ризик, кој некогаш се исплати но некогаш не .. тактиката на Земан е да се даде повеќе голови од противникот, тоа не ми се свиѓа ..
Пак арно е чим ќе игра напаѓачки. Јбг одбраната.......абе која одбрана. Имaте играчи нека фркаат голчиња остај ја ти одбраната

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Пак арно е чим ќе игра напаѓачки. Јбг одбраната.......абе која одбрана. Имaте играчи нека фркаат голчиња остај ја ти одбраната
и оваа година немавме проблеми во нападот со Енрике и баш оваа година сватив дека ни треба цврста одбрана .. али очекувам од Земан да разигра некој од Ламела,Бојан и Борини :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Земан нов тренер на Рома фали уште потпис, да не кобам ама работата е готова :)

еве што кажа вчера за медиумите(преземено од AsRomafans Mkd)
"Разговарав со претставниците од Рома и добро се сложуваме. Јас ја напуштив Рома поради други причини, а не поради недостиг на резултати. Точно е тоа што викаат дека моите тренинзи се тешки, но сепак фудбалот е забавен и сакам
играчи што сакаат да напредуваат и тренираат без разлика дали имаат 18 или 30 години. Тоти? Тој ќе игра ако докаже дека е најдобар, игра играчот, а не името! ".

Kajgana Shop

На врв Bottom