па ова медиумите ја само ја разгледуваат можноста како Рома би се вмешала во трка за Лавеци, али искрено јас ама ич не се надевам и знам дека нема ништо од ова, според мене Сабатини и Балдини не ни помислуваат на ваков тип на играч, сигурно се известени дека пари за такви играчи ќе немаhttp://www.forzaroma.info/calciomercato-as-roma/napoli-anche-la-roma-in-lizza-per-lavezzi-70715 колку што разбирам италиански (со помош на мојот другар Гугл Транслејтовски) значи дека рома е во игра за Лавеци??
Монтела веројатно ќе биде, како што стојат сега за сега работитеИма некои најави за тренер?
Да не се спречкаме за истМонтела веројатно ќе биде, како што стојат сега за сега работите![]()
тој еДа не се спречкаме за ист
П.С Ти си Пупоне?
да беДа не се спречкаме за ист
П.С Ти си Пупоне?
АХахахахахха кој те крстил вака?да бе... него ние ќе си го земеме Монтела, така да нема да дојде до забуни
![]()
Арен е арен е. Интересен никтој епрофесорката моја по историја нон-стоп вели бум шака лака, па ко ќе му го видам ников ми иди да се самоубијам
![]()
Поврзани сте со ФСГ (нашите газди) ????? Е па ќе лутате.........лутаме со ова тренериве .. Монтела, Земан, Боаш, Биелса, Пелегрини .. уште кој друг ?![]()
90% веќе се знае дека Зденек Земан ќе биде нашиот нов тренер .. има тука предности и недостатоци ...Поврзани сте со ФСГ (нашите газди) ????? Е па ќе лутате.........
Пак арно е чим ќе игра напаѓачки. Јбг одбраната.......абе која одбрана. Имaте играчи нека фркаат голчиња остај ја ти одбраната90% веќе се знае дека Зденек Земан ќе биде нашиот нов тренер .. има тука предности и недостатоци ...
Предности се тоа што е миленик на публиката, притисок некој голем нема да осети и всушност знае што значи притисокот во Рим, ќе ја има целосната подршка од фановите и во време на лоши резултати ќе има кредити, друга позитивна работа е тоа што Рома сигурно ќе продолжи да игра атрактивно,напаѓачки и убав фудбал, публика секако дека повеќе ќе има, слушнав дека во времето кога Земан ја водел Рома 97-99год. имало највеќе посетеност на Олимпико и уште една позитивна работа е одличниот однос со Франческо Тоти, сите знаеме дека Земан е највеќе заслужен за брзиот напредок на Тоти во својата кариера .. и за крај ќе кажам дека Земан знае како со младите, тоа го покажа во Пескара, од Инсигне,Имобиле,Верати, Капуано па и Капрари направи играчишта, спремни за Сериа А
Негативно кај Земан е тоа што неговиот офанзивен фудбал е добар на сметка на одбраната, значи во дефанзива не верувам дека ќе има некој подобрености(за жал), Земан ги тера своите играчи да вршат пресниг, дури и по 2-3-ца играчи на топка, тоа е ризик, кој некогаш се исплати но некогаш не .. тактиката на Земан е да се даде повеќе голови од противникот, тоа не ми се свиѓа ..
и оваа година немавме проблеми во нападот со Енрике и баш оваа година сватив дека ни треба цврста одбрана .. али очекувам од Земан да разигра некој од Ламела,Бојан и БориниПак арно е чим ќе игра напаѓачки. Јбг одбраната.......абе која одбрана. Имaте играчи нека фркаат голчиња остај ја ти одбраната