Фан Клуб: Рома

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.686
Поени од реакции
22.800
^ Пуу, тоа е лошо. Иако некој спомна дека Тоти бил проблем на оваа Рома, никако не се сложувам со тоа. Тоти на 35 години игра и трча по теренот како да има 25. Знае одлично да задржи топка, знае да направи одличен пас, шут страшен, борбеност огромна, вистински капитен.
А и да не заборавиме дека ги е*е фашистите на секој можен начин. :D 8 гола има до сега во дербито постигнато, а првиот на вечната листа Дино да Коста има 11. Во еден натпревар може да го стигне Тоти. :D

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Среќен Роденден нека му е на најистакнатиот ваш член тука на вашиот фан клуб, Pupone... Нека биде оваа година среќна како за него, така и за вашиот клуб... Поздрав

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
Среќен Роденден нека му е на најистакнатиот ваш член тука на вашиот фан клуб, Pupone... Нека биде оваа година среќна како за него, така и за вашиот клуб... Поздрав
фала, фала .. се знаеме од некаде ?? :D

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
^ Пуу, тоа е лошо. Иако некој спомна дека Тоти бил проблем на оваа Рома, никако не се сложувам со тоа. Тоти на 35 години игра и трча по теренот како да има 25. Знае одлично да задржи топка, знае да направи одличен пас, шут страшен, борбеност огромна, вистински капитен.
А и да не заборавиме дека ги е*е фашистите на секој можен начин. :D 8 гола има до сега во дербито постигнато, а првиот на вечната листа Дино да Коста има 11. Во еден натпревар може да го стигне Тоти. :D
Јас бев тој што вика дека треба да седне малце на клупа. Да бидеме реални, на последната утакмица изгуби многу топки. Шутот уште го има, ама се надзираат годините веќе. Мислам дека Рома подобро би играла доколку би седел на клупа и да влезе накај 60 минута. Видете го Дел Пиеро, и он е икона на на Јувентус, а колку е приземјен. Ги почитува одлуките на секој тренер, што не е случај со Тоти. Знам дека му е тешко да седи на клупа, но треба да сфати дека не се подмладува и дека треба да отстапи место на помладите. Јас го почитувам многу, омилен играч ми е, ама за жал го имам ова гледиште. Треба Рома да научи да игра без Тоти. Што после него?
Мислам дека треба веќе Де Роси да биде лидерот на Рома, со оглед на тоа што го покажува оваа сезона.

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.686
Поени од реакции
22.800
Рома доби сопствена, официјална страна на фб http://www.facebook.com/romacalcio
Од поодамна ја имаат, од таму јас ги читам листите со повикани играчи. :D

П.С. Среќен роденден, Pupone. Наредниот кога ќе го славиш, Рома нека биде бранител на скудетото. :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
Од поодамна ја имаат, од таму јас ги читам листите со повикани играчи. :D

П.С. Среќен роденден, Pupone. Наредниот кога ќе го славиш, Рома нека биде бранител на скудетото. :)
Фала, фала ... истото и го посакувам на вашата Барселона ;)

А за страницата јас знам дека испадна пред една недела
:)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
Освалдо е повикан за репрезентацијата на Италија за дуелот против Србија, бидејќи Пацини и Балотели се вратиле во своите клубови поради повреди ... сега Освалдо треба да покаже што знае за да си обезбеди повик и во иднина :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.686
Поени од реакции
22.800
Во пресрет на натпреварот Данска-Португалија. "Мораме да го иритираме Роналдо од самиот старт, мораме да го удриме неколку пати и да го срушиме на теренот, но без црвени картони." - откри Кјаер.
Опасен е Кјаер. :icon_lol:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
Во пресрет на натпреварот Данска-Португалија. "Мораме да го иритираме Роналдо од самиот старт, мораме да го удриме неколку пати и да го срушиме на теренот, но без црвени картони." - откри Кјаер.
Опасен е Кјаер. :icon_lol:
:pos: од каде ти ова ? :pos:

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.686
Поени од реакции
22.800

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Не се исклучува можноста Даниеле Де Роси да ја напушти Рома и тоа без отштета следното лето..

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.298
Поени од реакции
3.339
Eeee...до кога вака??? До кога вака ќе ги пуштаме нашите најдобри играчи за без пари ??? Мексес си замина Рома не зеде ниту 1 евро од тоа...Де Роси ако си оди Рома ќе остане најголем губитник од целата работа затоа што за него сигурно би можеле да земемо 30-40 мил. евра и со тоа да донесемо 2 достојни замени за него..Како да немаат памет нашиве што ако е дете на Рома ??? Треба да го молимо за 1 договор 1 година ??? Да сака он да остане во Рома одамна ќе го стореше тоа без размислување !!! Само еден е Тоти и никој неможе да го замени нашиот капитен..Кога Тоти ги одбијаше астрономските понуди на Реал,Манчестер Јун. па и Барселона и кога Тоти не земаше плата од Рома и се согласи да му ја намалат мали Де Роси тогаш играше за пионерите што се вика на Рома а сега му било проблем тоа што Рома ниду 1,5 милион помалце од Ман. Сити ..

Kajgana Shop

На врв Bottom