Фан Клуб: Рома

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Нека ни е жив и здрав капитенот уште многу години, да ни поигра уште некоја година, па достојно да го испратиме во пензија !!! Среќен Роденден Франческо !!!

Сликата како бебе :)

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Нека му е среќен, па нека размислува поинтензивно за пензија:P Од она што го прочитав, уште 10 години планира во рома да игра....:eek:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
За утакмицата со Аталанта се очекуваат околу 50 000 посетители на Олимпико, зачудувачки многу, за тим како што е Аталанта :) ... пријатно се изненадив

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.012
Поени од реакции
2.043
Хаха, абе атракција е оваа сезона Аталанта во калчо xD.Шала на страна, после победата против Парма, ваљда и навивачите ќе не бодрат во се поголем број.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.961
За утакмицата со Аталанта се очекуваат околу 50 000 посетители на Олимпико, зачудувачки многу, за тим како што е Аталанта :) ... пријатно се изненадив
Аталанта е моментално лидер во Серија А*. Можеби затоа. :):)

*Казнети се со одземање на 6 бода, инаку се со најдобар скор досега, 3-1-0, и треба да имаат 10 бода.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
абе точно, ама какви сакат нека бидат Аталанта, 50 000 народ се собираат на утакмици како Наполи, а со Аталнта толку народ би имало само доколку е последна утакмица и одлучува за скудетото :D
значи очекувам околу 40 000 :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
‎__________________________LOBONT_____________________

_____________BURDISSO_______________HEINZE____________

__ROSI__________________DE ROSSI___________JOSE ANGEL_

_____________PIZARRO_______________PJANIC_____________

_______BOJAN_____________TOTTI____________OSVALDO________

Се очекуваат овие играчи, имам само една замерка, зошто Хајнце пред Кјаер, знам да Хајнце игра добро, но и Кјаер изигра супер, плус во иднина на Кјаер ќе се потпираме, не на Хајнце ... за нападот немам некој замерки, можеби ќе беше подобро Тоти да оди десно, Бојан лево, а Освалдо во средина, бидејќи го вдиовме ефектот кога Освалдо е во средина како правилен шпиц ...

Како и да е, редно време е да победиме пред своја публика, срамота е, сезоната почна, а немаме победа дома :( ... Аталанта се моментално најдобриот тим во Италија според резултатите и единствен со три победи ... но ги гледав Аталанта, играат отворен фудбал, не е ебаваат фаворити, плус сега имаат самодоверба, значи ова нема да биде утакмица како оние против Сиена и Парма кога противникот ни се затвара и чека на контри, затоа мислам дека со Аталанта и нашата екипа ќе има повеќе простор за игра и со ваква екипа тактиката и формацијата на Енрике ќе функционира најдобро ... затоа очекувам победа.
Форца Рома !! :cool:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Кркич & Освалдо !!! :vozbud::vozbud::vozbud:
--- надополнето: Oct 1, 2011 4:54 PM ---
Тоти за малку гол од корнер :vozbud::vozbud:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844

Изигравме одлична утакмица и испадна точно како што предпоставив, значи Аталанта не беа дојдени да се бранат и да одат на нерешено или да чекаат контра за да изненадат, туку тие дојдоа да се надигруваат со Рома и да ја победат, како што кажа нивниот тренер, тие не се плашат од никого :D се гледаше дека се малку во облаци, ама затоа си го добија, во стилот, "спушти се доооле" :pos: .... значи оваа екипа која ја има сега Рома под водство на Енрике ќе има проблеми со малите екипи кои се бранат, тие проблеми ќе траат се додека екипата не се воигра како што треба и не научи да руши такви бедеми на противничките екипи(мислам на катанаџо) ...

Сите изиграа одлично, а играч на натпреварот дефинитивно Даниеле Де Роси, оваа година го гледам стариот Де Роси кој беше прогласуван за најдобар италијански фудбалер во Калчото, навистина ѕверски ја започна сезоната, без грешка, игра како класичен деструктивец и одлично се снаоѓа, притоа со таквата улога во тимот ја прави Рома подобра во дефанзива ... денеска имаше две асистенции, безброј одземени топки и сите пасови кои ги даде беа точни и без грешка ...

Бојан Кркич морам да го споменам, сеуште сум скептик дали тој ќе успее во Италија, но доколку игра како денес, гледам светла иднина за него во Калчото ...

Хајнце освен киксот за голот изигра прекрасна утакмица ...
Пјанич и тој конечно се разигра и видовме дел од неговите способности, асистенцијата и акцијата со Симплицио која ја направија за третиот гол беше нешто слично на играта и головите кои ги постигнува Барса :)

Сега имаме пауза и наредниот викенд ќе има пауза, а за две недели играме дерби со лацио :vozbud:... а дотогаш се очекува да се оправат Стек,Ламела,Хуан и Гаго :vozbud:
--- надополнето: Oct 1, 2011 10:37 PM ---
Еве нешто по завршувањето на мечот
--- надополнето: Oct 1, 2011 10:53 PM ---
Како што претпоставив, еве и тренерот на Аталанта си призна, мислел дека доколку ја нападне Рома тоа ќе биде подобро за неговиот тим, но како што кажав јас Рома со таквите тимови кои ќе ја напаат последно ќе се снајде :)
Stefano Colantuono explains how Atalanta approached the Roma game. “We thought it best to attack them.”
The Orobici created plenty of chances at the Stadio Olimpico, but were beaten 3-1.
“We had prepared for the game in a certain way, thinking that waiting for Roma and going on the counter might’ve been a bit too risky,” said the Coach.
“So we thought it best to attack them, as we wanted to defuse them before they started and had managed it at times.
“I have nothing to say to my team in terms of effort, but we were unable to keep the ball. We compliment Roma. Our journey continues.”

Барем е реален и си призна, тоа му е за памет дека Аталанта и покрај трите победи и најдобриот ефект(ова малку ги дигна во облаци) во италијанското првенство сепак се екипа од дното и свеж прволигаш на кого целта оваа година е опстанок .. немам ништо против оваа екипа, само ме изнервира тоа кога кажа дека Аталанта не се плаши од никој :)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
шо ви велев јас бе :)
еве и на бојан му тргна и на освалдо сега уште ламела да се уигра и газиме пак ;)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Со повредата која ја здоби со Аталанта, Тоти ризикува да го пропушти дербито со лазио за две недели :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom