Фан Клуб: Рома

Jockata

Рапериште
Член од
13 август 2009
Мислења
158
Поени од реакции
7
Некако не ме фаќа сон мислам дека е време за победа во сабота против Интер Мерда принцот се враќа ќе има и нови реметења и ново конечно славје.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
сега прочитав,незнам колку е точно Самуел се повредил и е неизвесен за дуелот, плус сигурно Занети не им игра, тоа ни е шансата која треба да ја искористиме во нападот, се надевам дека Рисе ќе биде спремен заедно со Хуан,Бурдисо и Касети да ја држат одбраната, може и Сисињо на местото на Касети, со Бреша одлично одигра, Тоти се враќа, но не сум сигурен за Де Роси за овој натпревар мора и него да го имаме оти на овој Бриги не се остава да држи среден ред, добар е не велам не, но само кога играат Де Роси и Пизаро а тој трчка покрај нив... гледам повторно ќе игра со формација 4-3-1-2 со Тоти и Борилео во нападот и Менез како плејмејкер, незнам колку е паметно Мирко да седи на клупа,боље 4-2-3-1 формација со Менез како десно и Мирко како лево крило... незнам само зошто Раниери го игра Адријано како десно крило нешто како Вучиниќ што игра лево кога не е во форма и не е толку брз, поарно нека го стави како класичен шпиц повеќе би бил корисен барем сега за сега дур ни е 100% спремен, така има повеќе шанси да збрца некој гол

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
НЕ се радувајте многу на повредите на Интер, гледајте си ја нашата екипа. Во овој момент какви што сме нема ни да имаат потреба од Самуел и Занети за да не исплескаат. Гледајте вие што ќе биде со нас, како ние порани да сме. Голманското место повторно ќе биде нешто од што ќе треба да се плашиме - освен ако не се случи некое чудо па Дони или Лобонт да се надминат, а чуда се случуваат така да се е можно. Одбраната како така ќе ја прикрпиме некако, се најавува дека Сисињо ќе биде стартер - вест која мене многу ме радува. Во средниот ред очекувам враќање на Де Роси, а во нападот на Тоти. Не ме загрижуваат отсуствата толку на некои играчи, колку што ме загрижува веста дека поголем дел од Curva Sud ќе остане надвор од трибините поради TESSERA DEL TIFOSO. Еве го нивното соопштение:

--- надополнето ---

Ќе ми недостасува Мексес против Интер..

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Дечки да не знаете од прилика колку би била карта за обиколка на Олимпико?

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22

1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 PAOLO CASTELLINI
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
8 RIBEIRO LEITE ADRIANO
9 MIRKO VUCINIC
10 FRANCESCO TOTTI
16 DANIELE DE ROSSI
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
20 SIMONE PERROTTA
22 MARCO BORRIELLO
25 GULLIERMO ENIO BURDISSO
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
87 ALEANDRO ROSI
94 JEREMY MENEZ
Формации според La Gazzetta Dello Sport и Corriere Dello Sport

FORZA ROMA!!!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
гледам Рисе и Де Роси не ни се сигурни баш, без нив ќе биде тешко, се надевам ќе играат
овој состав би сакал да го видам

..............................Дони...................................

Сисињо..........Бурдисо........Хуан.................Рисе

................Перота....Пизаро....Де Роси...............

...........................Менез...................................

.................Бориело.......Тоти...........................

Jockata

Рапериште
Член од
13 август 2009
Мислења
158
Поени од реакции
7
До кога бе вој Перота само ќе зафаќа место во тимот исти се со Касети само трчаат ама не знаат каде ни техника ни ништо да се немало златен Бово си го продадоа , ама шо сака нека биде тепаме утре сигурно.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
До кога бе вој Перота само ќе зафаќа место во тимот исти се со Касети само трчаат ама не знаат каде ни техника ни ништо да се немало златен Бово си го продадоа , ама шо сака нека биде тепаме утре сигурно.
брат за ваков меч мора Перота да игра, неможеме да играме со Бриги или неподготвениот Симплицио... Перота секогаш играл супер против Интер

--- надополнето ---

Сепак Лобонт ќе бране, зборови на Раниери

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
FORMAZIONE PROBABILE (4-3-1-2): Lobont; Cicinho, Juan, N. Burdisso, Cassetti; Brighi, De Rossi, Pizarro; Perrotta; Totti, Borriello.

господе те молам да сонувам....
зарем не е подобро
------------лобонт----------
сисињо--бурдисо--хуан--касети(кога веќе не игра рисе)

тадеи--де роси--пизаро
--------менез---------
тоти/вучко----бориело

што не ќе смисли „тактичаров“

пупоне супер песна ;)

shema77

Borriello
Член од
30 јули 2009
Мислења
432
Поени од реакции
7
FORMAZIONE PROBABILE (4-3-1-2): Lobont; Cicinho, Juan, N. Burdisso, Cassetti; Brighi, De Rossi, Pizarro; Perrotta; Totti, Borriello.

господе те молам да сонувам....
зарем не е подобро
------------лобонт----------
сисињо--бурдисо--хуан--касети(кога веќе не игра рисе)

тадеи--де роси--пизаро
--------менез---------
тоти/вучко----бориело

што не ќе смисли „тактичаров“

пупоне супер песна ;)
Де Роси до последно е неизвесен како и Тоти,не е сигурно дека ќе бидат стартери но сепак во комбинација се за утре...а со Дони што се случува,повреден е или Лобонт е "подобар" избор?

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
лобонт е „подобар избор“ така вели чичко клаудио кој како што ми мириса за брзо ќе ја напушти својата резиденција во рим

Kajgana Shop

На врв Bottom