Ултрасите на Лацио веќе и официјално не постојат и веќе нема да доагаат на утакмици и сите нивни активности се прекинати...немам да кажам ништо посебно околу ова, нивна работа, но како што кажуваат во писмото што го напишале за некои работи се во право, како што одат работите во иднина можно е да нема Ултрас групи,скапи билети и ред други причини ги отежнуваат работите.... еве го официјалното писмо на српски е, ама ќе разберете:
Ми смо донели болну одлуку да напустимо нас други дом,северну трибину стадиона Олимпико. Знамо да многи људи већ у старту знају нас став и без објављивања званичног саопштења, али у овом случају морамо да објаснимо разлоге наше веома болне одлуке. Ми ћемо увек бити Ултраси и индивидуалци који воле слободу !
Некад је систем отерао младе са улица и довео их на стадион да контролише и умањи њихову жељу за побуном. Данас је још горе, систем је потпуно отерао младе са улица и осећај заједништва породице или припадности неком кругу, данас омладину желе да затворе у кућу испред Плејстејшна,Иксбокса,компјутера,разних емисија и филмова на тв-у. Једина здрава форма окупљана младих људи на трибинама у групе је елеминисана. Отуда брилијантна идеја увођења навијачких картица. Ми као слободни људи никад нећемо прихватити да неко одлучује за нас да ли ћемо ући на стадион да подржимо наш Лацио. Никад генерално нећемо прихватити да неко одлучује за нас. Ми желимо да мислимо да већина људи мисли као ми, навијачи као и обични грађани никад неће прихватити да се осећају потлачено. Можда нема довољно ССТВ камера, микрофона, прислускиваних мобилних телефона, компјутера да контролишу све око себе ?!
Ултрас је рођен слободан, ми навијачи Лациа нисмо прљави у овој игри. Грешите ви сви који мислите да систем не узима довољно калцијума (ваљда)?! Ми не желимо више!
Преко ултрас трибине, на страну навијање и кореографије стадиони су оно што они желе, велике катедрале у пустињи. Они су покушали да нас убеде да су стадиони празни због дивљања ултраса....штета што се не сећају 70,80,90 када је било много горе...али су стадиони били пуни. Господо стадиони су празни због плаћених ТВ станица, прескупих карата за обичну породицу, стадиони су празни због тих људи који доносе законе а никад сами нису ушли на стадион, узели шал, никад нису махали заставом, никад нису запалили бакљу или са пријатељима ишли возом и преседали да би стигли на гостовање. Ми смо Лазио ! Једноставно више не постојимо! Пљунуто је на 30 година покрета на националном нивоу. Без даљих објашњења то је наш пут, то је наше биће !!
Ми не правимо компромисе..ми нисмо симпатизери, ми смо ултраси...за наш идеал, за наш менталитет, за Габриелеа, за сву децу која су рођена без слободе !!!! СС ЛАЦИО 1900.
Ултрас Лазио