Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
23 август 2010
Мислења
39.357
Поени од реакции
113.680
Ај ако ја има некој нека ми ја постира сликата од вчерашниот натпревар кога Мурињо клекна на колена. :)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Го критикуваме зашто стварно е за критика. Да против Барса даде гол, али и пред и после голот имаше по неколку промашени сигурни шанси. Бензема да беше на пола од тие шанси против Барса во кои влезе Иуаин ќе ги поентираше сите тие. Даде гол и против Валенсија, али голот го даде после третиот обид. Перотив Севиља се изнапромашува, што пак ќе кажам, шанси да ги има Бензема ќе бидат голови верувај ми. Нека не те лаже фактот дека Игуаин дава голови, да дава, али види од колку шанси колку гола дава на една утакмица.
Eпа тоа е проблемот, што Бензема незнае да влегува толку често во гол-шанси како што знае овој другиов. Е сеа лани имаше Игуаин подобра реализација, годинава иако можеби постигна највеке голови, сепак можеше и да постигне двојно повеке. Затоа и се критиките кон него, немора да го прават остали како да е играч на Барса.
--- надополнето: 19 септември 2012 во 13:53 ---
Ај ако ја има некој нека ми ја постира сликата од вчерашниот натпревар кога Мурињо клекна на колена. :)

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Џабе му се тие влегувања во шанси,кога не ги користи...
Не се тешете самите со тоа.

Вчера Бензема му објасни како сам се ствара прилика и како од прва се реализира.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Џабе му се тие влегувања во шанси,кога не ги користи...
Не се тешете самите со тоа.

Вчера Бензема му објасни како сам се ствара прилика и како од прва се реализира.
Kако не ги користи, а е прв стрелец ?

Ги користи но не максимално, тоа се два различни поими. Ова па другава мрза му е прв гол годинава ако не се лажам.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400

Ги користи но не максимално, тоа се два различни поими. Ова па другава мрза му е прв гол годинава ако не се лажам.
Па на тие шанси уште и да не е прв стрелец,треба да иде да се утепа.
Од оваа сезона утакмиците,Гонзало на сите играше,од 15 зицери,мисирот има реализирано 3-4,незнам точно.Живи бруки е тоа.
Лошо е и тој што е на клупа,што треба да го замени е сличен.Само другиот поретко се наоѓа во шанси,ама затоа повеќе користи,барем вчера така беше.
Иначе моментално и двајцата се дрва,Бензема вчера малце се извади.

Тој гол што го даде вчера Бензема вредеше за сите голови на Гонзало од оваа сезона.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Шурикен немој да ме сватиш погрешно дека сеа Бензема е Бог ради голот вчера ама стварно брат вредеше повеќе од колку сите голови на Хиго у Ла Лига сезонава. Пази само кога влага у игра и колку битен момент он го враќа Реал у живот, а башка сите знаеме колку месеци неможеше гол да дае хехе
--- надополнето: 19 септември 2012 во 14:35 ---

Down

Тој гол што го даде вчера Бензема вредеше за сите голови на Гонзало од оваа сезона.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Имате право. Против Валенсија донесе бод тој гол, против Гетафе донесе пораз, против Гранада погоди на решена утакмица, а против Барса голот не вредеше бодови. Така да овој на Бензема вредеше 3 бода, а на Игуаин едвај 1 извадивме :D Да ви ја потврдам само констатацијата:LOL:

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
А на Браса можеше да им даде уште најмалце три гола
Против Валенсија исто така можеше да погоди и за победа,ама јок.

Битно задоволно сте со 3-4 гола дадено,од 250 шанси.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Јас ви пишав, и пак ќе ви пишам кога Бензема ќе игра лошо кога целиот тим ќе игра многу добро, како што тоа е случај со Игуаин, тогаш дојдете па зборувајте. Сега за сега, овој гол на Бензема е повреден од сите 3 или колку и да се на Игуаин и оваа сезона, а треба да се знае дека ако искористеше пола од шансите што му се укажуваа требаше да има уште плус 6-7 гола. Игуаин влевал во шанси, а Бензема не ? Поарно нека дава 1 гол на 3 натпревари од една шанса, т.е не беше ни шанса сам си ја создаде, отколку да дава 3 гола од 15 шанси, барем нема да се нервирам толку.

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Јас сум задоволен само од 3-те бода,од играта никако не сум,не е стариот Реал од минатата сезона,оваа играме доста полошо.Мислам дека сега му е јасно на Мурињо дека не е Озил за на клупа и дека не треба да игра со 3 деструктивни играчи(Есиен,Алонсо и Кедира).Вчера според мене најдобри беа Марсело,Ди Магија и би ги издвоил уште Роналдо и Бензема.На Игуаин веќе се навикнав,не ми е чудно да промашува онакви шанси.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Мене па ми здосади веќе тој стандарден состав, зошто да не Варан, или Есиен во средина ? Би се радувал кога во таков случај би го видел и Мората, ако успее да биде подобар на тренинг од овие двајца. Редно беше Мурињо да го здрма малку составот и да направи некои промени. А играта ок си беше, со таква поставеност без плеј создадовме доволно шанси за водство во прво полувреме, штета што имаме слаби реализатори. И секогаш ни била таква до овој период, секогаш од 15ти натаму тие натпревари сме почнувале да газиме, ќе видиме веќе во недела дали ова било само повремен блесок, или стварно ја враќаме добрата игра од минатата сезона.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Јас сум задоволен само од 3-те бода,од играта никако не сум,не е стариот Реал од минатата сезона,оваа играме доста полошо.Мислам дека сега му е јасно на Мурињо дека не е Озил за на клупа и дека не треба да игра со 3 деструктивни играчи(Есиен,Алонсо и Кедира).Вчера според мене најдобри беа Марсело,Ди Магија и би ги издвоил уште Роналдо и Бензема.На Игуаин веќе се навикнав,не ми е чудно да промашува онакви шанси.
Дечко ти ја гледаше ли утакмица вчера?:eek:
Сити се до голот на Џеко во 70 ли 60 и некоја минута немаше шут на голот,неможеа средина да поминат шампионите на Англија,тие тројца деструктивци беа ептен паметен потег затоа што ја стави средината на Сити во мат.Играта на Реал беше одлична вчера а понекогаш фудбалот знае да биде не праведен или пак голманот да прави глупави грешки

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Како може лоши зборови да кажувате за играта во прво полувреме, или се додека се играше со тројца во средина?
Истиот тој Озил откако влезе примивме гол од контра, нешто што го немаше со Есиен. Имавме и неколку добри шанси за гол во прво ама Харт беше ѕвер. Мора да му се даде признание на Мурињо за тој потег. Стварно го поеба Манчини во секој аспект. Прво полувреме Икер немаше ни една одбрана бидејќи немаше потреба.
И да, Озил е за на клупа, додека не запне. Лани го стави на клупа 3-4 утакмици по ред, и после тоа играше ко ненормален.
За напаѓачите немам коментар, ваљда ќе им крене некогаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom