Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Не сакам да правам споредби со други, нити сакам да изгледаме како нив, нити па сакам тим за една година.
Ти изгледа не сфаќаш или не сакаш да сфатиш, ама мене сеедно ми е секако не разбираш.
Напаѓач освен Хиго немаме, а тој е повреден.
Замена за Марсело немаме, па секогаш мора да се пази на него.
A Леон е далеку од носител на игра, или битен фактор во креирање на напад, кога би ги немало Роналдо и Ди Марија поради икс причини. Повеќето што ги имаме во среден ред се дефанзивни.

А ако веќе сакаш споредби Мансини, Станковиќ, Мунтари се далеку за Леон и Гранеро
А Балотели многу подобар од Бензема
Кварезма е друга приказна.
Сантон, Кордоба и Матераци не ги споредувам со некој од нашите затоа што Арбелоа, Албиол и Гарај се одлични. Но ниеден не е лев бек.
Арбелоа може да игра таму, но еве како сега во случајов без Рамос и Марсело неможе на двете места.
Уживај си, ќе му пратам порака на Перез, дека Бензема е срање и под итно во напад да се донесе Љоренте:pos2: на местото на Марсело може да изигра Арбелоа ако не е левак.
Ласс ако си го гледал во Челзи знае колку толку да помогне како десен бек. Ти ако ги гледаш играчите според позициите само, а не им ги знаеш способностите дека знаат да изиграат добро и на друга позиција тоа си е твое.

Неможе на секоја позиција да се има златна замена, тоа само во твоите соништа ќе го видиш:toe:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.620
Поени од реакции
14.497
Маркос Алонсо порано од Кастиља беше голем талент, играше лев бек, сеа во Болтон е, али нема одиграно ни еден натпревар, дали повреда или нешто друго, не знам. А потребна ни е замена за таа позиција, па и Дренте за у Примера ќе вршеше работа ако беше тука.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
^Тевез и онака изразил желба за заминување од Сити,би било убаво да дојди :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Уживај си, ќе му пратам порака на Перез, дека Бензема е срање и под итно во напад да се донесе Љоренте:pos2: на местото на Марсело може да изигра Арбелоа ако не е левак.
Ласс ако си го гледал во Челзи знае колку толку да помогне како десен бек. Ти ако ги гледаш играчите според позициите само, а не им ги знаеш способностите дека знаат да изиграат добро и на друга позиција тоа си е твое.

Неможе на секоја позиција да се има златна замена, тоа само во твоите соништа ќе го видиш:toe:
Абе ти да знаеше да дискутираш немаше детски пост да напишеш.
А Бензема да беше толку добар колку ти што сакаш да го прикажеш досега ќе беше прв стрелец, а реалноста е дека сеуште чекаме втора сезона со ред да се пронајде себе си, а после да покаже нешто.
Лас бе не реков дека не може да изигра како бек, и Кедира може како голман, ама нити сакаат тоа да го играат нити е нивна позиција. И Ето беше ставан за бек, ама тој сепак напаѓач е.
Јас не мечтаам како тебе, јас само барам достојни замени, за кога ги нема носителите да може некој да извади поволен резултат.

Ама ти кажав, ти не можеш да разбереш. И да ти цртам пак џабе е нема да сфатиш.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Mourinho (12.12.10 – Zaragoza 1 -3 Real Madrid): Има еден правилник за Mouriho и друг за останатите тренери и истото се случува и со играчите. Не сум лут поради протестирањето на Marcelo. Има играчи кои протестираат и други кои не го прават тоа. Има играчи кои можат да станат од клупа и други кои не можат, има тренери кои можат да симулираат агресии, а други не, има тренери кои можат принудно да излечат картон за да се “исчистат“ и други кои не можат. И со играчите се случува истото.
Многу е лесно да им покажеш жолт картон на играчи на Real Madid, а многу е потешко во иста ситуација да им покажеш картон на некои други играчи. Ова е фудбал и сега треба да одговориме. Имаме повредени играчи кои ни требаат, сега имаме и санкционирани, но Khedira се враќа. Имаме уште два натпревари до крајот на годината во кои мораме да играме со се што имаме на располагање, со целата сила на групата.
Cristiano е феномен и тешко е да се сфати што му се случува. Толку многу лошо однесување со таков феномен ме тера да мислам дека никој не сака да го заштити првенството. Cristiano и припаѓа на la Liga и на навивачите, кои го гледаат секој викенд. И не е заштитен од својот тренер, кој не го штеди ни за натпревари во Copa или ЛШ кога не е потребно да игра, или во Liga кога е уморен. Приредува спектакл и не го штитат навивачите, противникот, судиите. И покрај тоа денес даде гол, еден од најдобрите во неговата колекција.
Кога зборував за кучиња и мачиња, мислев на тактиката, не на играчите. Куче си кога играш со три напаѓачи, со еден главен напаѓач. Маче си кога користиш систем 4-4-2, без напаѓач. Овој систем е помалку агресивен, по благ, дава поголема контрола. Ние секогаш сакаме да бидеме куче, но со само еден напаѓач понекогаш ќе треба да бидеме маче. Но погрешно ме сфативте, вие сфативте дека куче е Higuaín, a маче Karim, и не е така. Очекував поинтелигентна интерпретација на моите зборови.

:pos:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Нека се јави некој што сака да ја отвори новата тема, да не биде у 5 до 12 па да излезе катастрофа :)

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Коа ќе стигнеме до 2000 тогаш нова тема:icon_lol:

--- надополнето ---

Абе ти да знаеше да дискутираш немаше детски пост да напишеш.
А Бензема да беше толку добар колку ти што сакаш да го прикажеш досега ќе беше прв стрелец, а реалноста е дека сеуште чекаме втора сезона со ред да се пронајде себе си, а после да покаже нешто.
Лас бе не реков дека не може да изигра како бек, и Кедира може како голман, ама нити сакаат тоа да го играат нити е нивна позиција. И Ето беше ставан за бек, ама тој сепак напаѓач е.
Јас не мечтаам како тебе, јас само барам достојни замени, за кога ги нема носителите да може некој да извади поволен резултат.

Ама ти кажав, ти не можеш да разбереш. И да ти цртам пак џабе е нема да сфатиш.
Дали знам или незнам дискусија да водам ич карот да не те боли тебе, Ѕверу:back:
Јбг ко тебе такви и да можам и да сакам, нема да сакам да ве разберам. Цел свет ни се смее какви играчи имаме и ништо не правиме, а ти уште бараш да дојде некој добар како замена:pos2: Може бе Евра, а Марсело нека се пали на клупа:smir:

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Колку добар текст... вреди да се прочита. ^

Немора некој вовед да се прави. Нека се превземе од оваа тема. Колку и да пишуваш пак ке го опфатиш истото, а ова е доста опширно. Ја предлагам Мони, Армин или Урбан Мувер. :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Дали знам или незнам дискусија да водам ич карот да не те боли тебе, Ѕверу:back:
Јбг ко тебе такви и да можам и да сакам, нема да сакам да ве разберам. Цел свет ни се смее какви играчи имаме и ништо не правиме, а ти уште бараш да дојде некој добар како замена:pos2: Може бе Евра, а Марсело нека се пали на клупа:smir:
Ти реков дека си детенце, тоа го потврди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom