Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 јули 2009
Мислења
495
Поени од реакции
83
Дечки само да пишам нешто во врска со Каналес и Озил. Во Каналес сите видовме втор Гути, јас исто така, додека пак во Озил видов нешто што потсеќа на, според мене најинтелегентниот, а можеби и најдобриот играч на сите времиња, Зинедин Зидан. Доколку го немате гледано (и јас го немав многу се до Светското), погледнете ги неговите пасови и ќе забележите дека многу потсетува на неповторливиот Зизу. Можеби сега не, но за 2-3 години и Озил и Каналес ќе играат прв тим, затоа што тоа е изводливо. За 2-3 години Кака и ВДВ (овој вториот можеби и уште сега ќе биде продаден) нема да бидат во клубот, а и да бидат, без разлика дали се работи за Кака, ќе биде некаде 31-2 години. Плус тоа, незнаеме дали воопшто ќе се врати во форма, иако најискрено го посакувам тоа, а и верувам во истото.

Едноставно премногу сум задоволен од овој трансфер период, затоа што имаме и тоа каква основа и немаме потреба од трансфери на скоро сите позиции во наредните години. Осигурани сме на позицијата плеј со Озил и Каналес, на позицијата крило со Ди Марија, Леон, Рони па може да се додаде и Озил. Нападот ни е осигуран со Игуаин и Бензема како негова замена ( иако треба да се купи уште еден шпиц, можеби Љоренте?) Странични бекови имаме, секако доколку Жозе успее да го направи добар во дефанзива и Марсело, значи и тука сме осигурани со замената Арбелоа. Централни имаме 4 + 1 (Пепе, Карваљо, Гарај, Албиол и како петти Рамос по потреба). За задни везни/деструктивци ги имаме Алонсо, Гаго, Ласс, Мамаду(?), Кедира. Гранеро и Дренте незнам колку би биле употребливи, иако сеуште се надевам дека Гранеро ќе профункционира, ма да сега тоа би му било уште потешко. А да, мислам дека и Мамаду треба да им го дадеме на Милан, не дека не е добар, ама имаме повеќе од доволно на таа позиција, а и премногу е тром за во Шпанија. Мое мислење, не мора сите да се сложите, корегирајте ме ако нешто сум згрешил, сепак луѓе сме.
Хала Мадрид !
едит: ВдВ некако ми прирасна за срце со неговата лојалност. Дали навистина толку го сака клубот што е подготвен да ги обележува линиите на полувреме, но никако да не си замине?

Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
не знам ама мене Каналес повеке ме потсека на Зизу..:toe::smir: .игра на истата позиција како зидан а и го има тоа неговвото движење..Али сега кога ме потсети на Зизу ,колку добро би било да се врати,, кој генијалец беше//..
озил да ти кажам право на никој не ме потсека..:pos2: Озил си е уникатенн..

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.830
Поени од реакции
30.727
Imame klasa trener imame klasa igraci ni falat uste tituli.
Iskreno se nadevam deka sezonava ke osvoime nekoja...bilo koja.

Член од
2 јули 2009
Мислења
495
Поени од реакции
83
не знам ама мене Каналес повеке ме потсека на Зизу..:toe::smir: .игра на истата позиција како зидан а и го има тоа неговвото движење..Али сега кога ме потсети на Зизу ,колку добро би било да се врати,, кој генијалец беше//..
озил да ти кажам право на никој не ме потсека..:pos2: Озил си е уникатенн..
Затоа реков, тоа е мое мислење, а и многумина се сложија дека Каналес и тоа како потсеќа на Гути. Дури и личи на него :) Сепак мислам дека, ако не оваа сезона, од наредната ќе има место и за двајцата во стартен состав.

--- надополнето ---

Imame klasa trener imame klasa igraci ni falat uste tituli.
Iskreno se nadevam deka sezonava ke osvoime nekoja...bilo koja.
Титулите ќе си дојдат сами по себе, уживај.

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
Прес-конференцијата ќе ја има директно на Реал Мадрид ТВ. Барајте си стримови од телевизијата, мене нешто ме заебава..

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
валдано сере као и обично:pos2:

--- надополнето ---

се сеќаваме и фала му за тоа,а се сеќаваш кога промаши шанса 1 на 1 со барса?

марсело што утна?,а да не зборам веке за роналдо и бензема,ти најде да збориш

добро ај вДв е најдобар ок

Член од
9 декември 2008
Мислења
656
Поени од реакции
37
Ако мислиш на фаулот после кој ВДВ го даде голот, тогаш мислам оти си грешка. Колку шо можев да забележам, тоа беше вратена топка. :)

А чек малце. Очекуваш од Дренте да нафрли ко шо треба ?
Не ме сфати... Во одбрана имаме многу проблеми со тие нафрлени топки..

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Дали на прашањето од новинарот дека на Мурињно му било приоритете уште еден напаѓач,бидејки во 3 натпреварувања тешко може со 2 напаѓачи да се издржи,валдано рече дека ја пратат Кантерата,и дека сметаат да доведат напаѓач од таму?:smir:
п.с. Секој одговор го почнува со Naturlisch!:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom