Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Еј престани бе да постираш стари вести, и сите ги знаеме 24фудбал и спортденес не мора да не информираш за нивните статии. Овде на форумов постираме информации 12 часа пред било кој медиум во мк ебаате
ок ок не доаѓам повеќе на фан клубов:nesum:

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
10-те “правила“ на Mou.....
1. Лидерство – Мора да заработува барем колку и најскапо платениот играч во екипата., никој не смее да биде над него. Авторитет е само он и тоа го пишува на секој ѕид во соблекувална.
2. Екипа – Секогаш работи со луѓе во кои верува. Rui Filipe Da Cunha (кондиционен тренер), José Manuel Ferreira de Morais (технички помошник) y Silvino De Almeida Louro (тренер на голмани). Нема само помошник тренер. Кој ли ќе биде? Некој “поранешен“ играч на Real Madrid, сигурно. Можеби Raúl?
3. Работа – Дисциплината е светост за Mou. Играчот кој ќе задоцни на тренинг и ќе се сокрие во сала знае дека во недела нема да игра, тоа е правило. Или ќе тренираш цела недела или си надвор од екипата без разлика како се викаш.
4. Подготовка – Ги зближува играчите со музика. Во Chelsea ги терал играчите да изберат една песна и таа песна ја пееле во хор пред секој натпревар. Задолжителна концентрација на играчите во хотел пред натпреварите, без фанови, автограми, без посети и без алкохол.
5. Медиуми – Ужива во прес конференциите. Го обожава тоа и не му е важно дали ќе се зборува само за него, смета дека на тој начин ги заштитува играчите од притисокот. Не дава многу интервјуа. Опсесија му е фудбалот и 24 часа на ден ја анализира својата работа.
6. Тренинзи – Интензивни тренинзи. Сака тренинзи и наутро и попладне, сака играчите да работат 8 часа дневно. Сака играчите да уживаат на тренинзите, колку и да се напорни. Не сака лошо расположение, ни здодевност, 90% од работата на тренинзите е со топка. Топката е најважна. Најмногу сака да работи на тоа како играчите да излезат од притисокот на ривалот за да не ја изгубат топката.
7. Тренинзи зад затворени врати – Не сака новинарите да присуствуваат ни 15 минути на тренинзите. “Екипата работи во текот на неделата за да победи во недела. На тренинзите се оценуваат играчите“.
8. Видео – Пред секој тренинг подготвува DVD за секој играч посебно за да секој ги види карактеристиките на ривалот од различен аспект. Не му бега ниеден детаљ.
9. Разговори – 24 часа пред секој натпревар разговара со секој играч посебно по 6 до 8 минути. Секој играч мора да се чувствува ценет од тренерот и да разбере што се бара од него за тој натпревар.
10. Управување – Не прифаќа играчи кои он лично не ги одобрил. Соработува директно со спортските директори на клубот, но он го има последниот збор за секој играч.
Ова мало морген, а и прв пат ќе се противам само поради Маикон и напаѓачи што сака да носи...пак ли да гледам еден од Хиго и Бенз на клупа:nerv:и Рамос неможам да го замислам како штопер, неки си седи десно:smir:
Иначе баш се интересни барањава на Мурињо...Вери Гуд

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Gonzalo Higuain Set To Sign Improved Contract With Real Madrid - Report

As such, in the coming days it is expected Higuain will put pen to paper on a new deal worth an annual €4.5m, while also extending his contract by a further two years to keep him with los Blancos until 2015.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
10-те “правила“ на Mou.....
1. Лидерство – Мора да заработува барем колку и најскапо платениот играч во екипата., никој не смее да биде над него. Авторитет е само он и тоа го пишува на секој ѕид во соблекувална.
2. Екипа – Секогаш работи со луѓе во кои верува. Rui Filipe Da Cunha (кондиционен тренер), José Manuel Ferreira de Morais (технички помошник) y Silvino De Almeida Louro (тренер на голмани). Нема само помошник тренер. Кој ли ќе биде? Некој “поранешен“ играч на Real Madrid, сигурно. Можеби Raúl?
3. Работа – Дисциплината е светост за Mou. Играчот кој ќе задоцни на тренинг и ќе се сокрие во сала знае дека во недела нема да игра, тоа е правило. Или ќе тренираш цела недела или си надвор од екипата без разлика како се викаш.
4. Подготовка – Ги зближува играчите со музика. Во Chelsea ги терал играчите да изберат една песна и таа песна ја пееле во хор пред секој натпревар. Задолжителна концентрација на играчите во хотел пред натпреварите, без фанови, автограми, без посети и без алкохол.
5. Медиуми – Ужива во прес конференциите. Го обожава тоа и не му е важно дали ќе се зборува само за него, смета дека на тој начин ги заштитува играчите од притисокот. Не дава многу интервјуа. Опсесија му е фудбалот и 24 часа на ден ја анализира својата работа.
6. Тренинзи – Интензивни тренинзи. Сака тренинзи и наутро и попладне, сака играчите да работат 8 часа дневно. Сака играчите да уживаат на тренинзите, колку и да се напорни. Не сака лошо расположение, ни здодевност, 90% од работата на тренинзите е со топка. Топката е најважна. Најмногу сака да работи на тоа како играчите да излезат од притисокот на ривалот за да не ја изгубат топката.
7. Тренинзи зад затворени врати – Не сака новинарите да присуствуваат ни 15 минути на тренинзите. “Екипата работи во текот на неделата за да победи во недела. На тренинзите се оценуваат играчите“.
8. Видео – Пред секој тренинг подготвува DVD за секој играч посебно за да секој ги види карактеристиките на ривалот од различен аспект. Не му бега ниеден детаљ.
9. Разговори – 24 часа пред секој натпревар разговара со секој играч посебно по 6 до 8 минути. Секој играч мора да се чувствува ценет од тренерот и да разбере што се бара од него за тој натпревар.
10. Управување – Не прифаќа играчи кои он лично не ги одобрил. Соработува директно со спортските директори на клубот, но он го има последниот збор за секој играч.

E oва да .... .... :)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Gonzalo Higuain Set To Sign Improved Contract With Real Madrid - Report

As such, in the coming days it is expected Higuain will put pen to paper on a new deal worth an annual €4.5m, while also extending his contract by a further two years to keep him with los Blancos until 2015.
Биг Лајк :smir:
ок ок не доаѓам повеќе на фан клубов:nesum:
Ја не видов дека некој ти рече веке да не доаѓаш повеке овде, ти кажаа нешто друго... види пак

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Луѓе кога ќе биде презентацијата на Мурињо ?????

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Бидејќи е ваш играч ќе го постирам линков тука.
http://www.goal.com/en/news/1863/world-cup-2010/2010/05/29/1948086/world-cup-2010-blogportugal-goalkeeping-coach-dan-gaspar-2
Вреди да се прочита и да се види колку голем човек е Роналдо, а не како што сите го нарекуваат и пцујат по него.Браво за него
This.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Баш ме интересира каков ќе биде дресот за следната сезона.....
Би требало да бидат овие...

realma1275150035.jpg

И ова....

Real Madrid Looking To Renew Contracts Of Pepe And Ramos

Real Madrid aren’t only interested in brining in new blood to the team, they are working on retaining old blood as well.
According to Defensa Central, Valdano and Miguel Pardeza are putting their efforts to renew the contracts of Real Madrid’s defensive rock duo Pepe and Sergio Ramos, who are expected to form a partnership at the team’s centre back position next season

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933

Половина од ова да покаже доколку дојде во Реал, нема ич да ми биде криво да го гледам Рамос како стопер иако ми е омилен играч во Реал.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307

Половина од ова да покаже доколку дојде во Реал, нема ич да ми биде криво да го гледам Рамос како стопер иако ми е омилен играч во Реал.

Како централен :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom