Интер не го пушта Мурињо, Перез итно одлета за Милано
Преговорите запнаа околу отштетата, но трансферот не е доведен во прашање
Трансферот на Жозе Мурињо беше готова работа. Но, изгледа ситуацијата се искомплицира поради висината на отштетата. Во четвртокот за тоа преговараа потпретседателот на Интер Риналдо Челфи, спортскиот директор Марко Бранка и менаџерот на Мурињо, Хорхе Мендес. На состанокот беше и емисарот на Реал Жорге Анхел Санчез. Преговараа за опциите при раскинот на договорот. На крајот не се усогласија и трансферот, како што пишуваат медиумите во Шпанија, е успорен, но никако не е доведен во прашање. Свое итно доаѓање во Милано најави и претседателот Флорентино Перез, кој ќе се обиде да ја заврши работата до крај.
„Мурињо ќе потпише во вторник. До понеделник тоа ми изгледа невозможно“, изјави спортскиот директор на Реал, Хорхе Валдано.
Мурињо веќе ги спакува куферите, а Интер бара негова замена. Се споменуваат разни имиња, како Ван Гал, Гус Хидинк, Рафа Бенитез......
Додека Интер бара тренер, Жозе бара засилувања за Реал: „Преферирам игра со офанзивни бекови како Маикон и Ешли Кол. Би сакал и играчи како Франк Лампард и Стивен Џерар, кои се сјајни и секогаш го даваат максимумот. Во своите 30 години тие се во завршната фаза од своите кариери, на нив нема да заработите, ама ќе одиграат две три сезони на високо ниво па инвестицијата ќе ви се исплати“, полека ги открива своите желби Мурињо.
Ниту една од трите наведени ѕвезди не чини помалку од 30 милиони евра. „Реал ќе игра напаѓачки и ќе биде победнички тим. Ниту еден тренер пред мене не ги освоил титулите во Англија, Италија и Шпанија. Јас сакам да станам прв“, искрен е Мурињо.
А искрен е и Кака. Тој не крие дека има страв од доаѓањето на Мурињо. Бразилецот имаше слаба прва сезона во Реал, а смета дека кај Португалецот може лесно да седи на клупа, иако е платен 56 милиони фунти. Италијанците дури тврдат дека Кака веќе разговарал со Карло Анчелоти, со кого веќе работеше во Милан, за да прејде во Челзи.
КОЈ ... Е ОВА СЕ????!!!