Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
O

ob1

Гостин
Иако не успеа Севиља да ја задржи Барса и иако не земавме титула и не сме шампиони ја се осекам како првак и сум задоволен од играта која ја прикажаа оваа сезона играчите (зборам за во La Liga). Бидејки за да освоиш 95 бода стварно треба да си многу добар и заслужуваш титула така да за мене е како да сме ја освоиле титулата. Се надевам дека на Малага ке им дадеме 7 гола и ке сружиме уште еден рекорд.

Што се однесува до следната сезона и трансферите. Значи не ни треба ништо освен едно крило (Ди Мариа/Силва) и еден лев бек иако Марсело станува се подобар и подобар. За тренерот сум да му се даде уште една сезона на МП, но ако одлучила управата на Реал да го смени нека го смени со Мурињо со никој друг.

Hala Madrid и убеден сум дека следната сезона ке блеснеме.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Тоа е тоа мадридисти... сепак, кривицата е во нас и во никој друг. Неможиме да и се лутиме на Севиља оти не им дала уште еден гол. Ние требаше сами да си дајме гол против нив.. ама тоа е .. повеќе среќа наредна година. Поз и Хала Мадрид

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Се надевам дека на Малага ке им дадеме 7 гола и ке сружиме уште еден рекорд.
И со 1:0 да победиме против Малага повторно ќе има нов рекорд. Сега е 31 а доколку и тоа биде победа би биле 32 победи
Од година во година рекорди се рушат ... само штета е при толку победи без титула:kesa::tv:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Лично титулата ја сметав за изгубена уште по вториот пораз на Барса, се надевав дека Севиља ќе успее да изненади, но ништо.

Не ја критикувајте толку одбраната. Рамос не е крив што е форсиран како стопер... класа десен бек имаме во него не го користиме. Албиол исто не е крив што секој натпревар му се менува партнерот во одбрана. За парите што ги земаат може треба да играат подобро али друго е тоа....

За мене крив е МП. Многу глупи потези прави, грешки, и не влијае на играчите. Сеа може не е до толку лош тренер, ама се покажа како таков. А да правиш работи кои ти не ги сакаш, или друг да ти нареди треба да си глуп! Значи едното од овие две е... или овој врска нема од менаџирање или го прават мајмун. Јас сум незадоволен од неговата работа сезонава.

Ќе речете сега, не е крив тој... не треба да се менува тренер пак, но ако остане и не се смени во неговото работење, не очекувам ништо повеќе од ова сега.

ХАЛА МАДРИД!

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
За наредна сезона мислам дека овие ќе бидат заменети

Мецелдер веќе е продаден а со сигурност би биле продадени и овие другите 3

За оваа четворка не е најсигурно освен Гаго, но штета е да бидат продадени Гути или ВДВ (но како што стојат работите по се изгледа така ќе биде :( ), за Раул можеби ќе биде крај на кариерата и ќе му дадат некоја функција во клубот :toe:

За мене крив е МП. Многу глупи потези прави, грешки, и не влијае на играчите. Сеа може не е до толку лош тренер, ама се покажа како таков. А да правиш работи кои ти не ги сакаш, или друг да ти нареди треба да си глуп! Значи едното од овие две е... или овој врска нема од менаџирање или го прават мајмун. Јас сум незадоволен од неговата работа сезонава.

Ќе речете сега, не е крив тој... не треба да се менува тренер пак, но ако остане и не се смени во неговото работење, не очекувам ништо повеќе од ова сега.

ХАЛА МАДРИД!
Како може да верувате дека му наредуваат!!! Кој би му наредил за Бензема кој е платен 35 милиони да седи на клупа и Кака кој е купен 65 милиони да стартува од клупа .... како верувате дека е под влијание од некого :toe:
Тој најубаво знае кој како се залага на тренинг и во каква состојба е и дали има можност да игра

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Иако не успеа Севиља да ја задржи Барса и иако не земавме титула и не сме шампиони ја се осекам како првак и сум задоволен од играта која ја прикажаа оваа сезона играчите (зборам за во La Liga). Бидејки за да освоиш 95 бода стварно треба да си многу добар и заслужуваш титула така да за мене е како да сме ја освоиле титулата. Се надевам дека на Малага ке им дадеме 7 гола и ке сружиме уште еден рекорд.

Што се однесува до следната сезона и трансферите. Значи не ни треба ништо освен едно крило (Ди Мариа/Силва) и еден лев бек иако Марсело станува се подобар и подобар. За тренерот сум да му се даде уште една сезона на МП, но ако одлучила управата на Реал да го смени нека го смени со Мурињо со никој друг.

Hala Madrid и убеден сум дека следната сезона ке блеснеме.
Не се знае уште, јас би трекол дека 90% е титулата на Барселона, вакви џгуљави мали тимови знаат да заебат работа баш на крај иако се надевам дека ќе тепаат Барса и тоа со 2-3 гола од Меси (навивам за Барса) али во секој случај многу убава игра и од страна на Барселона и од страна на Реал. Последниве 10-15 кола особено додека се јадат на гол разлика или на бодче, интересно е/беше. И Барса и Реал имаат многу заебана (во позитивна смисла) игра, не ми текнува на утакмица да имала помалце од 2-3 гола (освен Барса - Реал) за едниот или другиот тим што значи убав фудбал и мерак за гледање.
Мое мислење е дека немаат потреба да купуваат уште играчи, само треба уште малце да се уиграат заедно.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.628
Поени од реакции
14.530

2:17 - чист поништен гол против Хихон кој можеби и ќе ни донесеше титула. :tv:

Нема да ми биде криво ако не ја земеме титулата, имавме импресивни резултати во текот на целата сезона, не пратеа повреди, цела сезона без најдобриот играч во одбраната, 2 месеци без најдобриот стрелец во тимот, 2 месеци без Кака од кого се очекуваа чуда оваа сезона.

Дадовме 101 гол и покрај тоа што Бензема и Кака одиграа катастрофална сезона, замислите како ќе биде кога тие двајца ќе влезат во форма, кога ќе ги имаме Силва или Ди Мариа и Роналдо по страните, Бензема и Игуаин во нападот, и кога Алонсо(Лас) и Кака ќе почнат да везат по средината од теренот, па луѓе ќе дадеме преку 120 голови, се надевам догодина ќе има промена на формацијата и ќе играме со два класични шпица.

Одбраната малку ја искритикував, но еве ќе дадам добар збор и за неа. Одбраната има потенцијал, примивме 34 гола само затоа што Пепе беше повреден, а Албиол и Гарај се нови играчи во тимот, кога сето тоа добро ќе се уигра, одбраната ќе биде многу моќна, а и вака примивме само 10 гола повеќе од Барселона чија одбрана игра многу подолго заедно од нашата.

Тоа е, јебига, единствено Перез да не почне да распродава играчи, целиот тим да се остави ваков како што е, и со тек на време се ќе си дојде на свое место. Кога Силва или Ди Мариа ќе играат на лево крило, Кака ќе може да се посвети на средината, онаму каде е најјак, Бензема во нападот, и ќе нема потреба повеќе да ги покриваат крилните позиции, што автоматски ќе значи и подобри партии од нив.

Хала Мадрид !

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Луѓе што сте се запнале за продавање на Раул и Гути.....тие се легенди....мислам дека не треба ниту еден од овие двајца да замине.....

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Луѓе што сте се запнале за продавање на Раул и Гути.....тие се легенди....мислам дека не треба ниту еден од овие двајца да замине.....
Не запнува никој,чинам тие кажаа дека ова е нивна последна сезона во Р.Мадрид а и доста им беше:)

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Не запнува никој,чинам тие кажаа дека ова е нивна последна сезона во Р.Мадрид а и доста им беше:)
Сепак мое мислење е дека треба да останат уште една сезона, па и за едниот и за другиот ке има место во управата. Цел живот го поминаа тука, па сега за уште една ебена сезона колку шо и му останува да си одат.. не ми иди некако логично.

Со овој тим луѓе, ќе стигнеме далеку. Нека остани се како што е, нека не се менува ништо. Ако Мур не иди тогаш МП нека остани на клупата. Овој тим треба да се уигра, дадовме 101 гол и покрај неконстантноста на некои ( читај Кака,Бензема..), и сеуште таа бројка ке оди нагоре. Сите знаеме дека Барса ке ја освои титулата годинава, нема шо да се прават филмој дека ке кикснат сабота.. сепак тоа е невозможно според мене. Ние си загубивме самите, не е крив за ова поништениот гол против Хихон.. за ова сме криви ние затоа што во дуелите со Барса влеговме некако уплашено, па тие два пати не тепаа. Ако земевме ние титула, немаше да биди заслужена воопшто. Нека им е честита титулата, мислам дека сите треба да им честитаме, па ке се видиме до година..

ХАЛА МАДРИД!

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Овие нашиве имаат надеж во Ваљадолид.....значи дошло време Ваљадолид да ни ја спасува сезоната :kesa:

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Овие нашиве имаат надеж во Ваљадолид.....значи дошло време Ваљадолид да ни ја спасува сезоната :kesa:
Нема што да ви се спасува сезоната,според мене е мн.успешна,да имаш 5-6 нови играчи во прв тим и да конкурираш на Барса не е мала работа,така да со мали надоградувања летово може да се пицне убаво тимот само треба да се има трпени додека тимот не се вклопи како што треба,може ке треба 1,а може и повеќе сезони но факт е дека неможе да се остане без титула,само прашање на време е кога ке биде првата.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Нема што да ви се спасува сезоната,според мене е мн.успешна,да имаш 5-6 нови играчи во прв тим и да конкурираш на Барса не е мала работа,така да со мали надоградувања летово може да се пицне убаво тимот само треба да се има трпени додека тимот не се вклопи како што треба,може ке треба 1,а може и повеќе сезони но факт е дека неможе да се остане без титула,само прашање на време е кога ке биде првата.
Сосема си во право....но овој Перез гледа да земе напад....нам ни треба некој во средина и дефанзива.....друго ништо....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom