Jovo Sk-Mk
Е брзо е,брзо е
- Член од
- 16 јануари 2008
- Мислења
- 310
- Поени од реакции
- 40
Аха значи не беше вчера на натпревар, епа дозволи ми да ти објаснам.Осум години ве ебаше Брацо ко шо сакаше? Тогаш, со кое право ТИ дојде да кажуваш овде? Физички подготвена ко од пушка екипа, благодарение на вашио градски ривал, кој нејчите да го поддржите дур игра во евро-куп и се ситите на нивниот „неуспех“ (макар шо не ни беа поразени). Орце дур се глупираше кај Јанко, акционерско друштво не знам шо, на крајо мораше Трифун со синчето педерско да ве спасува, и да го остај на цедило Работнички пред ЛШ квалификациите.
Шо се однесува на скандирањата, не бев таму и не знам шо било.
Само да се потсетам на едно многу блиско минато, и Комити: „Прилеп е село“; „Одете на тутун“; „Немате аеродром“pos2
; „Селски пички“...
Не знам за држава Чаир и не оправдувам такво нешо...
Ама че речам : „Да даде Госпо, да се врати, 63 година... (понатаму знајш); „Вардар да ве однеси, Вардар да ве однеси!!! (ако не се иструјате од прекрасната вода на Вардар пред то)
Имам пријатели скопјани, и се разбира, останати лујџе, шо не заслужуваат вакви работи, но ваков мочко ко тебе заслужува.:bip::bip::bip:
Натпреварот почна и се што можеше да се слушне од запад беше напред Вардар, Вардар шампион, Вардар олео Вардар бла бла бла т.е. без ниедно скандирање за Победа или за Прилеп, и вашите почнаа во ист стил т.е. со песни за својот клуб арно ама некаде накај 15 минута изгледаа ги пукнаа комплексите што ГТЦ и Рамстор беа затворени и што не можеа да појдат на шопинг после утакмица па почнаа најпрвин со 63та па со бојан 13ка,и после се со ред, се додека Глигоров не ги заќуте со 3тиот гол.
Кога веќе го спомнав Никола Глигоров само да те подсетам дека произлезе од вардаровата младинска школа и како и повеќето фудбалери што дојдоа од Работнички не е новајлија туку само направи кам-бек во македонската фудбалска гордост популарно наречена Вардар (ако сакаш и ќе ти ги набројам сите до еден што и во минатато го носеа црвено-црниот дрес а сега само се вратија)
Ех сега и да ти објаснам зашто фамилија Костовски се пресели во Вардар.Одговорот е едноставен, затоа што ако вчера играа Работнички-Победа на градски ќе имаше само 30 а не 3000 гледачи.
И за крај и јас имам пријатели од цела Македонија,на одмор со Чкемабри пиев пиво и јадев кебапи и мило ми е, јас сум само роден во Скопје а нити по мајка нити по татко сум Скопјанец и не се чуствувам како скопјанец,впрочем Вардар и Скопско се единствените работи што ги сакам а што се made in Skopje, да седниме на пиво ќе видиш дека отворено ќе ти кажам дека Скопје како град не личи на ништо,арно ама ако ја запееш 63та пивото од глава ќе ти го треснам па макар и на заебанција било.
Поздрав!