Фан Клуб: Пелистер

110%ЗеленоБел

Слобода за навивачите!
Член од
26 декември 2009
Мислења
638
Поени од реакции
33
По завршувањето на подготовките во Естепона, Шпанија, екипата на Пелистер би можела да се упати на турнир во Бугарија.

Откако ќе го одработат зацртаното во Шпанија, екипата на Пелистер може да продолжи со „европското“ темпо и да учествува на интернационален турнир во Албена, Бугарија. Нашите неофицијални информации говорат дека станува збор за 15-дневен турнир под покровителство на УЕФА, а еден од тимовите со кои битолчани би можеле да се сретнат е ЦСКА од Софија.

За денеска во Естепона закажан е дуелот помеѓу Пелистер и НЕК во 16 часот, а утре најверојатно Пелистер ќе одигра натпревар со шпанскиот нисколигаш Марбела.

Што се однесува до играчите на Пелистер кои не отпатуваа во Шпанија барајќи трансфер во странство - Љамчевски започна да тренира со Дунајска Стреда и веќе утре може да ја има и првата шанса за докажување во пријателскиот натпревар против Хонвед од Будимпешта. Тони Вељановски е на проба во Словачко, заедно со Илија Несторовски од Победа, Николче Клечкароски од Македонија Ѓ. П. и Менде Степановски од Ренова. Кире Ристевски имаше неуспешен обид да се префрли во Бањик Острава бидејќи, како што изјавија официјалните лица од клубот, и покрај неговиот несомнен талент, Ристевски не беше доволно физички подготвен и не ги задоволи нивните критериуми. Неофицијално дознаваме дека Ристевски сега е на проба во друг клуб во Чешка.

Стефан Спировски, кој имаше прилика да ги покажи своите квалитети во Шпанија не само за екипата на Пелистер туку и во дресот на Енерџи Котбус, веќе е во Рошток, на проба во екипата на Ханза. Откако не му беше понуден договор од страна на Енерџи Котбус со образложение дека не им е потребен уште еден играч од средниот ред, Спировски му се виде интересен на спортскиот директор на Ханза, Рене Ридлевиц, па сега битолчанецот може да ги следи стапките на Тони Мицевскии Николче Новески кои минаа дел од своите кариери токму во германскиот тим.

Извор: http://www.time.mk/read/NONE/e3b8320890/index.html
 
Член од
17 септември 2009
Мислења
34
Поени од реакции
1
NEC Nijmegen 1 : 0 Pelister na poluvreme... NEC igra so crven karton ..

ete sansa pelister da izvleci povolen rezultat !
 

110%ЗеленоБел

Слобода за навивачите!
Член од
26 декември 2009
Мислења
638
Поени од реакции
33
пффффффф
таман си реков ќе напрајме 1:1 тие гол кладоја :lut:
2:0 засега... :icon_evil

едит : 3:0 :nerv::nerv:
едит : 4:0 :nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
 

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Абе чим пред крајот на мечот овие добија цревн се имат нешто скарано 100%. Зато во второ полувреме изнервирани овие Нијмеген ги силоваја со 7 гола. Не треба многу мангуплук на вакви натпревари.
 
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
7+ второ полувреме...некој од Пелистер гадно се опари од пријателскиве :)
 
Член од
1 ноември 2009
Мислења
44
Поени од реакции
5
7+ второ полувреме...некој од Пелистер гадно се опари од пријателскиве :)
So Lens 3+ prvo, 4+ kraj. Vtorata so NAC Breda 7+, sega so NEC isto. Ete zatoa Pelister otide na podgotovki Spanija. Da mesti za zal. Mafijasite vo mak-fudbalot nemaat ni sram ni perde. Abe ovoj Volnarov ista marka ko Kurolampie e. Toj, Rafet i Velija ke donesea svezina vo fudbalot. Abe idi begaj. Isti kurac se.
 

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
Кое местење бе толку можат не бидете телиња и вие сега . не Вардар не Победа не кој било друг тим од Македонија ке јади по 5 минимум парчиња од класи подобри противници. И Пелистер е таму да продава играчи , ете то е за жал и за то ми е мака , ама то е то таква е реалноста кај нас. Плус на овај меч сосема ограничен е изборот на типови неможи секако да се игра било каде.
 
Член од
1 ноември 2009
Мислења
44
Поени од реакции
5
И Пелистер е таму да продава играчи , ете то е за жал и за то ми е мака , ама то е то таква е реалноста кај нас. Плус на овај меч сосема ограничен е изборот на типови неможи секако да се игра било каде.
Nikoj ne te kara sto navivas za Pelister, ama ne ne praj glupi be poleka. Ti da ne si tele, ne nie. Pa so ke prodade Pelister koga gubi 8-0. Koj kupuva igraci od ekipa so ja polnat ko vreka bez dno. A za turnejata vo Spanija, razmisli malku podobro. Kako stasa Pelister srede finansiska kriza vo Spanija, i so treba da stori za da se opravda nesekojdnevnoto i mnogu eksluzivno mesto za podgotovki. A ne e eftino tamu ic, pa duri i mondensko e mestoto. E treba da se mesti za vo kladilnica, toa ke da e. I razmisli poarno, slucajno li e 4-0 (3-0), i dvapati 7+. Ni so drugite poarno nema da bide. I ne go sfakaj tolku licno ta ne rece nikoj deka ti mestis.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom