Ако е вистина дека Љамче поднесол оставка,тоа значи дека струјата на Владо Костов,и на тој тој претсставникот на Словенците Ванчо(не ми текнува на презимето)е чекор подалеку од преземање на клубот.
Љамче е чоек на Костов,познат во Битолската јавност како Пупучот(на постарите сигурно ќе му текни кој е,беше председател на Пелистер од 1998-2000 година).
Костов и неговиот брат се врската на Словенците со пелистер.
Многу заплеткани се работите,очогледно е дека нема да се реши на мирен начин цела фрка.
Еве веќе втор пат не можи да се организира тоа собрание на делегатите.Круме си тера по свое-изгледа се прави простор за влегување на Масалко и Круме игра на таа карта.
И тој си има некоја своја математика,свои интереси-само да не испадни на крај,дека за сметка на сопствените амбиции да се упропасти клубот-не ме чуди и то да се случи,се има случено и порано
Љамче бил во лоши односи уште од порано со Масалко-уште пред некој ден од чоек близок до клубот ми беше предочено дека е можно Љамче да поднеси оставка,и еве се остварува(ако е вистина тоа шо беше напишано).
Е сега и Чкембарите најавија радикални мерки,преземање на клубот,цела документација,печати...
Мора шо побрзо да се реши оваа работа-оти еве се ближи преоедниот рок-го загубивме Кирче Ристевски-уште од сега има најави дека други клубови се заинтересирани за неколку наши играчи-Мацата пред се...
Мора да се среди цела работа,да се задржи костурот на тимот-па со некое добро засилување-пред се голман,можиме многу да напрајме,посебно во купот.:pehar:
Ако ДУПАТ и понатаму ништо не прајме-ќе се разбегаат играчите,и џабе ќе биди сиот труд на децата кои изгинаа за клубот и без пари.:violent1:
P.S.
Од блогот на Зоран Мишевски!!!
http://zoran-misevski.blogspot.com/2009/12/ljamcevski-podnese-ostavka.html
Не одат на арно работите!