преземено од друг форум
''Работите се од матни - поматни ... Сега најново Круме демек неговото претседателското место му го отстапил на Масалко - Пелагонија Петрол ! Колку што сваќам јас Круме се повлекува и си носи свој човек, а од друга страна му овјавува војна на тој Ванчо претставникот на словенците ... Се надевам наскоро ке се дознае поточно што се случува ...''
Томас овај Масалко да не е тој голем Битолски газда??
Оти по горе пишаното то бил чоек на Круме.
Да,за Масалко станува збор.
Ако не е некоја превара на Круме,и ако навистина овај има сериозни намери,мене Масалко ми изгледа како далеку подобра опција од тие "СЛОВЕНЦИТЕ"за кои никој нема слушнато,никој не кажува официјално ни за која фирма станува збор-единствено се спомнува тој претставник по име Ванчо.:kesa:.
Голема поделеност има во клубот-шо во никој случај не е добро.
Круме од една страна,си тера по свое,си има некој математики-од друга страна дел од членовите на Управниот Одбор(ако можи воопшто да се кажи дека Пелистер има Управен Одбор во вистинска смисла на зборот,се се некои луѓе поставени од некој фактор-во иднина за членови на Управата треба да се поставуваат само луѓе од фирми кои ќе го помагаат Пелистер,а не како овие-БАНКА немаат од џеп дадено за клубот-а се дрзнуваат да решаваат за суднината на екипата).
:nesvest:
Сигурно некој друг стои зад тие членови на Управата.
Која струја ќе излези како победник останува да се види.
И Чкембари најавија радикални мерки за преземање на клубот,и бркање на Круме од кормилото.
Уште на денешниот меч со Силекс можи да се очекува ескалирање на кризата во клубот.
Само едно е ЈАСНО-мора шо побрзо да се реши се,зошто ако се продолжи вака-бишто не прајме.
Сите го "СПАСУВААТ" Пелистер,а клубот се дави во безпарица
Ако не влези некој спонзор за брзо,ќе се распадни цела екипа-ќе се разбегаат по другите клубови повеќето квалитени играчи.