Фан Клуб: Партизан

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Кршете глава, не ви објаснувам више, останете со вашите истрипани квази мислења како за најдобра навијачка група на светот...
Поздрав, ако сакате некоја реплика , само на профил, радувајте се додека можете :helou:
Штом потпиша Мореира значи дека уште 3 години може слободно да се радуваме:)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ајде од мене нешто,што многу ми се допага.Ова е за секој циган што ке влезе на нашиов фан-клуб.

Чмаракано,Чмаракано:pos2::pos2:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.920
Поени од реакции
23.344
eee ja пишувам баш многу многу на овој дел од форумов

но еве да ви честитам победа, титулата не беше ни у прашање така да немора да ви честитам за тоа

конечно ги истепавмо циганиве дома, не ни идеше баш на ЈНА многу у последно време но свему доѓе крај тако и среќи циганима

е еден виц да ви кажем набрзина у склоп со атмосферава

иде циганка низ пазар у белград и крадела јадење, ја видел еден пандур и и вика оп те видов ќе идеш у затвор. Циганкава му вели "немој пандуре мајкети, имам куќи 9 деци морам да их прехраним",и пандуров и вика " ааа ај пштиќу те, него ниси много црна, а причаш цигански, јеси ли ти циганка уопште?
Јесам бре - вика оваа
Али јеси ли оно права права циганка, од оних што живе крај реке
Јесам бре човече јесам, права велика циганка сам ја
и пандуров вели
Е онда сигурно навијаш за Звезду?
Е толика Циганка нисам - му вика оаа :pos2::pos2:

Член од
10 април 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
Со малко задоцнување нека ни е честито победата над жлезда:D

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Партизан воле само ДЕЛИЈЕ
ДЕЛИЈЕ из поносне Србије
Његово име нека вечно сја
Живео Партизан и мајка Србија

Партизане Београдски сине
ми ДЕЛИЈЕ са тобом идемо
Српски народ с'тобом че да гине
Партизане ми ти се кунемо !

Овие песни се постари и од библијата. Марко не можеш да бараш докази дали транспарентот Делије носен 88 пошо тогаш како што знаеш немаше официјален реппортер кој ја сликаше само трибината. Транспарентот е носен и пред 88 и тоа го знаат некои постари луге како Пеца Панкер и Црвко:wink:
Ја како што знам паролата на минатото дерби што беше на југ во својата конотација велеше дека тоа знаме се појавило 88-ма у Загреб,пролетта , а после може да се види у архивата дека у пролетниот дел на тоа првенство Партизан играл дома со Динамо...
Значи, сам себе го убијал, пошо не си ја знае историјата и утакмиците кои ги играл омилениот клуб, а што е уште потрагично дозволуваат да им се десат такви бламажи пошо тоа е лесно проверливо у денешно време со развојот на интернетот итн...
Ако се праи више парола, нека се напраи како што доликува, со вистинити датуми и факти, а не да се нагаѓа со години и месеци...

Делија=храбро момче,јако,силно...Се користи во секојдневниот говор без да има значење на навијач на Звезда...

А друга работа што е малце контрадикторна...
Еве, да кажеме дека името е крадено...Да кажеме дека они први пееле песна у која се спомнува името ''Делија''...
Исто на минатото дерби се појави парола со значење дека демек Делије Север се колнеле во српството а уствари името им е турско...
Се поставува прашањето : Зашто тогаш гробари први пееле песна со името ''Делија'' ?

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ја како што знам паролата на минатото дерби што беше на југ во својата конотација велеше дека тоа знаме се појавило 88-ма у Загреб,пролетта , а после може да се види у архивата дека у пролетниот дел на тоа првенство Партизан играл дома со Динамо...
Значи, сам себе го убијал, пошо не си ја знае историјата и утакмиците кои ги играл омилениот клуб, а што е уште потрагично дозволуваат да им се десат такви бламажи пошо тоа е лесно проверливо у денешно време со развојот на интернетот итн...
Ако се праи више парола, нека се напраи како што доликува, со вистинити датуми и факти, а не да се нагаѓа со години и месеци...

Делија=храбро момче,јако,силно...Се користи во секојдневниот говор без да има значење на навијач на Звезда...

А друга работа што е малце контрадикторна...
Еве, да кажеме дека името е крадено...Да кажеме дека они први пееле песна у која се спомнува името ''Делија''...
Исто на минатото дерби се појави парола со значење дека демек Делије Север се колнеле во српството а уствари името им е турско...
Се поставува прашањето : Зашто тогаш гробари први пееле песна со името ''Делија'' ?
Ова ти се вика убивање со факти, а не ломотење на празно. Секоја чест!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=03&dd=03&nav_id=347925

Интересна вест,ништо чудно според мене.И еден БОРЕЦ е пред Жлезда:vozbud::vozbud::vozbud:

Еве,ова е за Марко Мзт:vozbud::vozbud:
Пред дваесет и една година 8 мај 1988 на утакмицата Динамо - Партизан,Гробари извадија транс Делије(црна позадина,буквите со српска тробојка)име кое досега не било нити користено...Година дена после 7 јануари 1989,при состанок на сите поважни фаци од тогашните цигански групи Ред Девилс, Ултрас, Зулу, Винерс, Нови Београд е договорено да се земе името Делије како едно заедничко име на тогашната северна трибина,затоа што нели "Најголемиот српски бренд" Звезда и Делије и воедно "Најголемите срби" несмеат да имаат такво име(Цигани).Тогаш доаѓа годината 1989..основање на Делије и од тогаш овие искомплексирани цигани почнуваат со пропагандата на ширење оригиналност и српство...

предходно споменатата утакмица..Динамо - Партизан со првпат изнесениот транс..(сликата што ја поставив погоре).:salut::smir:

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Војводина-Партизан за победа на Партизан у кладилница е 2.30.
Многу голем коефициент ни даваат,не може сингл во Ултрас иначе ќе ја ставев.
Можно е да играме затворена варијанта што би се рекло на Х да се игра,ама не ми се верува мислам дека ќе ги скапеме,Војводина има среден тим,ништо посебно.
:vozbud:

Член од
1 октомври 2008
Мислења
164
Поени од реакции
1
SUPER ATMOSVERA.SAMO NAPRED CRNO BELI.TO JE SILA,GROBARI ZAKON.НАПРЕД
ПАРТИЗАН.:vozbud::toe::salut:.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Микрофонот на ЈУГ да не е?
Делије бојкотираа...:pos2:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=03&dd=03&nav_id=347925

Интересна вест,ништо чудно според мене.И еден БОРЕЦ е пред Жлезда:vozbud::vozbud::vozbud:

Еве,ова е за Марко Мзт:vozbud::vozbud:
Пред дваесет и една година 8 мај 1988 на утакмицата Динамо - Партизан,Гробари извадија транс Делије(црна позадина,буквите со српска тробојка)име кое досега не било нити користено...Година дена после 7 јануари 1989,при состанок на сите поважни фаци од тогашните цигански групи Ред Девилс, Ултрас, Зулу, Винерс, Нови Београд е договорено да се земе името Делије како едно заедничко име на тогашната северна трибина,затоа што нели "Најголемиот српски бренд" Звезда и Делије и воедно "Најголемите срби" несмеат да имаат такво име(Цигани).Тогаш доаѓа годината 1989..основање на Делије и од тогаш овие искомплексирани цигани почнуваат со пропагандата на ширење оригиналност и српство...

предходно споменатата утакмица..Динамо - Партизан со првпат изнесениот транс..(сликата што ја поставив погоре).:salut::smir:
Леле дечко ,па ти сам себеси се убиваш :)
Ај пак
88-ма, пролет , утакмица се игра на ЈНА , аутоматски значи Партизан е домаќин , а таа слика што ти е ставена на минатата страница е од март 89-та на Максимир, пак ќе повторам 3 месеци после обединувањето на ДС...
Текстот добро си го превел , али сепак не можеш да ми парираш...:duel:
Проверувај информации пред да пишеш...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ја сакав да кажам дека Гробари прво го имале извдено трансот бе,нели читаш или не.После година дена значи циганите се одлучуваат да се под тоа име,а трансот веќе бил покажан од страна на Гробари и не можеш да ми одрекуваш кога не е така.Ти си ги браниш твоите,јас моите,се разбира дека нема да признаеме.:smir:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ја сакав да кажам дека Гробари прво го имале извдено трансот бе,нели читаш или не.После година дена значи циганите се одлучуваат да се под тоа име,а трансот веќе бил покажан од страна на Гробари и не можеш да ми одрекуваш кога не е така.Ти си ги браниш твоите,јас моите,се разбира дека нема да признаеме.:smir:
Ти можеш да збориш до утре, ама не си во право.

btw, и песната у потпис ти е топ, и тоа го украдовте значи :pos2::pos2: WELL DONE!!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Да бе го украдовме и имаш некој проблем со тоа,ти смета или нешто друго??:baeh::pusk::pusk::pusk:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Да бе го украдовме и имаш некој проблем со тоа,ти смета или нешто друго??:baeh::pusk::pusk::pusk:
Не бе па и ти, ми сметало...Се навикнавме више, не е ова прво копирање па да ни смета. COPY SEVER, PASTE JUG!

Kajgana Shop

На врв Bottom