Фан Клуб: Партизан

П

Паспарту

Гостин
Друго е кога од добирните удари ќе почине на лице место, а друго е кога сам ќе скокне од 5-6 метри висока тераса и сам да си зададе смртни рани... Овие можеби немале да го дотепаат до смрт? Можеби ќе е добиел уште некоја палица по грб и по некој бокс и толку? Треба да идат затвор и за ова, ама 240 години се пре пре премногу...
Ова е исто како детето што го убија на плоштад, човекот крвнички го претепал ама пресуден момент бил кога тој наводно "удрил" со главата во бетонот, па ајде сега бетонот и плочките се криви...

Ако одиме според логикава, тогаш Брус можеби и на лото ќе добиел ако не умрел, па дали сега треба неговите да бараат исплата на некој талон?

До смрт немало да дојде ако не го претепале, не ги правдајте ваквите убијци! Дали си бил некогаш во ситуација да бегаш од група разгневени бандити, наркомани и "луѓе" слични на нив!? Во такви ситуации не размислуваш каде одиш, туку целта ти е само да избегаш. Тешко тебе ако во такви моменти останеш со мислата "можеби ќе е добиел уште некоја палица по грб и по некој бокс и толку".

Мала е оваа казна, за вакви убијци треба нешто повеќе!

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Ова е исто како детето што го убија на плоштад, човекот крвнички го претепал ама пресуден момент бил кога тој наводно "удрил" со главата во бетонот, па ајде сега бетонот и плочките се криви...

Ако одиме според логикава, тогаш Брус можеби и на лото ќе добиел ако не умрел, па дали сега треба неговите да бараат исплата на некој талон?

До смрт немало да дојде ако не го претепале, не ги правдајте ваквите убијци! Дали си бил некогаш во ситуација да бегаш од група разгневени бандити, наркомани и "луѓе" слични на нив!? Во такви ситуации не размислуваш каде одиш, туку целта ти е само да избегаш. Тешко тебе ако во такви моменти останеш со мислата "можеби ќе е добиел уште некоја палица по грб и по некој бокс и толку".

Мала е оваа казна, за вакви убијци треба нешто повеќе!
Виде ти некаде да го оправдувам овој потег јас? Само сум ЗА намалување на казната, ипак 240 години се премногу, кажав... Знам дека е крвнички, брутално, дека не им требаше овој потег, ама јбг, репутација во групата или нешто друго е!? Човек убие илјадници луѓе па не добива волку голема казна, ама ете, Брис доаѓа од земја од ЕУ и мора судството во Србија да се покаже пред таа ЕУ, па дури и на сметка на свои деца...

Значи, шта би било кад би било е нашиот муабет :), ама да биде појасна работата, тие го тепале, обид за убиство е тоа, ама од обид за убиство, до класично убиство има голема разлика...

П

Паспарту

Гостин
Ете нека биде 100 или 150 години казната, тоа воопшто нема ништо да смени, но за вакви пичкарски убиства треба да се оди директно на електрична столица... Според тебе колкава треба да биде казната? Има разлика од обид и убиство, но причината поради која настанала смртта е претходното дејствие што го извршиле наркоманиве. Казните за убиства треба да се огромни, а овие треба да се благодарни што не живеат во Саудиска Арабија и земји слични на нив, туку живеат во вукојебина каде што после пар години поминати во затвор без проблеми ќе се извлечат...

Каква црна репутација во група спомнуваш, што има врска таа со ова убиство? Зарем треба да убиеш човек за да се докажеш?

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Ете нека биде 100 или 150 години казната, тоа воопшто нема ништо да смени, но за вакви пичкарски убиства треба да се оди директно на електрична столица... Според тебе колкава треба да биде казната? Има разлика од обид и убиство, но причината поради која настанала смртта е претходното дејствие што го извршиле наркоманиве. Казните за убиства треба да се огромни, а овие треба да се благодарни што не живеат во Саудиска Арабија и земји слични на нив, туку живеат во вукојебина каде што после пар години поминати во затвор без проблеми ќе се извлечат...

Каква црна репутација во група спомнуваш, што има врска таа со ова убиство? Зарем треба да убиеш човек за да се докажеш?
А, од каде знаеш ти дали тие имале намера да го убијат? Ретко кој во ова време ќе се осуди да убие некој, треба да е психички недобар за да го направи ова... Се наку*чиле оти пеел песни, се организирале и отишле да го тепаат... Е, сега дали имале намера да го убијат, тоа никој незнае (ама јас лично мислам дека ја немале таа намера, имаат барем два грама мозок да размислат)...

Еве прост пример, да дојдат 3-4 души навивачи од Грција, да треба нивната екипа (пример Панатинаикос) да игра со Вардар, и во сред Скопје пеат песни на грчки... Вие (Комити) нема по брза постапка да ги нападнете? И, што ако по некој добиен удар тој грчки фан почне да бега, рипне од некаде и умре? Што тогаш?

Значи се прават вакви работи за репутација во групата, крадење трансови, тепачки, идење секаде со групата итн. итн... Неможеш ти да станеш "фаца" на Југ (во случајот), а да немаш ниту една тепачка, акција за одземање транс, ако не си редовен на трибина и такви други ствари...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.379
Поени од реакции
18.519
Епа таа репутација и статусот фаца си влече последици.Верувај повеќето од овие и немаат 2 грама мозок.Единствено што ги подржувам гробариве е неколкуте дечки кој си немаат благе везе со тепањето кој биле собрани ради дифолт претходни инциденти.Али за оние неколку кој стварно тепале..ее за нив брат електрична столица.Значи овие не биле ни некој хулигани,обични фанови си седеле и пееле,ова со грциве споредбава ти е ко да дојдат албанци и да пеат у белград...Паралела едина ти е да ги фатиме шкотите што дојдоа кај нас и случајно некој од нив да рипне од камени за да се спаси..Е после цацко е крив.

П

Паспарту

Гостин
А, од каде знаеш ти дали тие имале намера да го убијат? Ретко кој во ова време ќе се осуди да убие некој, треба да е психички недобар за да го направи ова... Се наку*чиле оти пеел песни, се организирале и отишле да го тепаат... Е, сега дали имале намера да го убијат, тоа никој незнае (ама јас лично мислам дека ја немале таа намера, имаат барем два грама мозок да размислат)...

Еве прост пример, да дојдат 3-4 души навивачи од Грција, да треба нивната екипа (пример Панатинаикос) да игра со Вардар, и во сред Скопје пеат песни на грчки... Вие (Комити) нема по брза постапка да ги нападнете? И, што ако по некој добиен удар тој грчки фан почне да бега, рипне од некаде и умре? Што тогаш?

Значи се прават вакви работи за репутација во групата, крадење трансови, тепачки, идење секаде со групата итн. итн... Неможеш ти да станеш "фаца" на Југ (во случајот), а да немаш ниту една тепачка, акција за одземање транс, ако не си редовен на трибина и такви други ствари...
Другар, самото започнување на тепачката довело до смртта, за тоа требало на време да мислат оние убијци што ја почнале тепачката, а не јас... Родителите се оние кои лично мене ме научиле дека секоја работа предизвикува одредени последици, а само човек без мозок може да го тврди спротивното. Како што крадењето за последица може да ја има затворска казна во некои случаи, така и секоја започната масовна тепачка може да има последица смрт. Не знам како било ниту пак ме интересира, најбитно е дека детето отиде поради банални причини... Не сум член на Комити, јас сум навивач на Вардар, и да ти одговорам, јас сум против убиства, било тоа да е на албанци, бугари, грци, срби или македонци, па дури и да се пееле песни против Македонија на сред плоштад. Сите сме луѓе од крв и месо пред се, сето тоа може да се реши на многу поедноставен начин. Затоа и те прашав, си бегал ли некогаш во животот од цела една гневна толпа народ? Пак ќе ти повторам, во такви ситуации НЕ СЕ БИРААТ МЕСТА И СРЕДСТВА ЗА ДА СЕ СПАСИШ САМИОТ, ВО ТАКВИ СИТУАЦИИ НЕМАШ ВРЕМЕ ДА РАЗМИСЛУВАШ! И да, криви ќе бидат оние кои ја започнале тепачката и брканицата по која одредената персона рипнала во Вардар и загинала...

Стадионите се за гледање фудбал и навивање, а ваквите наркомани, дилери и убијци во последниве неколку години од стадионите направија гета и бордели. Вистинскиот навивач се докажува на трибина со пеење, а не со убивање и тепање. Убаво имаше напишано Lex???? (србинот, навивач на Партизан) на форумов зошто и како се случуваат оние тепачки помеѓу Гробарите, а тоа е најмалку поради превласт на трибина...

Поради тоа курчење и правење "фаца" на југ, копиљаците почнаа со пиштоли и ножеви да шетаат низ градовите, истите тие курчења доведоа човек да не може да се чувствува сигурен кога е пред своја врата и улица, а не пак на стадион, излезете веќе еднаш од тие мафијашки филмови за да ви биде поубав животот, ова посебно важи за оние кои стадионите ги гледаат само преку слики пронајдени на гугл и преносите кои ги има на тв. (y)

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Друже се те сфаќам, и јас сум да нема убиства и такви сра*а, без разлика дали е Албанец, Хрват, Србин, Грк итн. итн... Ама ете, има и такви, уште што не држи оваа Земја... Затоа и нема сега народ на Југ, кој родител би пратил дете на трибина, кога веќе таму ништо не е сигурно? Наркомани, дилери, све се собрало на едно место, веќе ништо не е како што беше порано... Едни се поделија сакаат да ги бутнат Алкатраз дека биле наркомани, убијци, дилери, а истите тие сакаат превласт на трибина за да лапаат пари од клубот за кореографии, гостувања и што ти не...

Јас сум да нема подгрупи, да има само една група - Гробари, и се да функционира како и некогаш... Сите го сакаат Партизан, ама некој со срце, некој од корист и во името Партизан гледаат само пари... Не бива тоа така, За Партизан се живее, а не се живее од Партизан... Незнам до каде ќе иде ова, се надевам дека брзо ќе се реши...

И да, поентата ми беше, да има затвор за сторителите, за тепачите, ама да биде тоа нормална казна како што наложува законот...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Друже се те сфаќам, и јас сум да нема убиства и такви сра*а, без разлика дали е Албанец, Хрват, Србин, Грк итн. итн... Ама ете, има и такви, уште што не држи оваа Земја... Затоа и нема сега народ на Југ, кој родител би пратил дете на трибина, кога веќе таму ништо не е сигурно? Наркомани, дилери, све се собрало на едно место, веќе ништо не е како што беше порано... Едни се поделија сакаат да ги бутнат Алкатраз дека биле наркомани, убијци, дилери, а истите тие сакаат превласт на трибина за да лапаат пари од клубот за кореографии, гостувања и што ти не...

Јас сум да нема подгрупи, да има само една група - Гробари, и се да функционира како и некогаш... Сите го сакаат Партизан, ама некој со срце, некој од корист и во името Партизан гледаат само пари... Не бива тоа така, За Партизан се живее, а не се живее од Партизан... Незнам до каде ќе иде ова, се надевам дека брзо ќе се реши...

И да, поентата ми беше, да има затвор за сторителите, за тепачите, ама да биде тоа нормална казна како што наложува законот...
Нема шанса без подгрупи тешко некоја поголема навивачка група да функционира без подгрупи.

П

Паспарту

Гостин

Токму тоа сакав да го кажам, поради криминалните апетити на неколку души, трпат оние кои вистински го сакаат фудбалот и немаат никаков ќар и поврзаност со бандиве...

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
http://www.mondo.rs/tg5548/Foto/Nikolina_Pisek_u_Zemunelu.html

http://www.mondo.rs/s222629/Sport/Fudbal/Nikolina_Pisek_se_udala_u_Zemunelu.html

Lepa Hrvatica pokušala je da odradi trening sa igračima srpskog šampiona. Nastojala je da prihvati i u delo sprovede instrukcije stručnog štaba. Najveću pomoć imala je u Milanu Loli Smiljaniću.

“Pomozi joj”

, dobacivali su Smiljanićevi saigrači, a vezista Partizana se baš potrudio.

Pojasnila je i zašto je izabrala da dođe baš na trening crno-belih.

“Moram da krenem od najboljih”. :D

Zahvalila se Loli Smiljaniću na podršci tokom treninga.

“Mali simpatipčni mi je pomagao. Rekla sam mu da je mentor za debila, a igrači su uzvratili da sam danas ja mentor debilima”.
--- надополнето: Nov 2, 2011 10:21 AM ---

:D :D :D
Ја мајката , ние ваа , циганите Каралеуша. :cool:

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Нема шанса без подгрупи тешко некоја поголема навивачка група да функционира без подгрупи.
Друже знам јас убаво дека тешко ќе функционира група без подгрупи која има фанови низ цела Европа, зборот ми беше, сите тие подгрупи да се сложни како браќа, да нема замерки едни спрема други, да нема борби за превласт и такви работи... да бидат пред се' Гробари, а не Алкатрази, Јанг Бојси, Блек Шедоуси...

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Абе како претходно си функционираше со еден куп подгрупи,само на секој нормалне човек
му е јасно дека откако Кими и другите воџи од Алкатраз влегоа во затвор на нивно место
застанаа луѓе коишто се со управата и се платени навивачи,покриени од полицијата,
не за џабе ги викаат Значкатраз.
Дури не се бутнат тие луѓе ,џабе се сите муабети и се друго,џабе подгрупи и се кога
они се шерифи на југ !!!
Работата е само да се бутне Алкатраз после повторно ќе треба некој период за да си дојде
се на свое место ама ипак подгруго е кога сите на трибина се луѓе коишто навиваат поради љубов
кон клубот ,отколку од корист...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Друже знам јас убаво дека тешко ќе функционира група без подгрупи која има фанови низ цела Европа, зборот ми беше, сите тие подгрупи да се сложни како браќа, да нема замерки едни спрема други, да нема борби за превласт и такви работи... да бидат пред се' Гробари, а не Алкатрази, Јанг Бојси, Блек Шедоуси...
Додека беа тие правите воџи немаше ништо како што кажа но сега дојдоа луѓе кој го гледаа својот профит пред љубовта према клубот и дојде до такви работи убиства двоење на југ и се останато.

Kajgana Shop

На врв Bottom