Lomić: Želim odmah u prvi tim!
Utorak, 1. septembar 2009. 15:50
Povratnik u Fudbalski klub Partizan Marko Lomić rekao je u utorak da je zadovoljan što je dobio novu priliku da zaigra u tom klubu i istakao da je cilj osvajanje "duple krune" sa crno-belima.
"Presrećan sam što sam se vratio i što sam dobio priliku da ponovo igram za Grobare. Dobro sam fizički pripremljen, prošao sam pripreme sa Koblencom, a poslednjih 15 dana trenirao sam samostalno", rekao je Lomić na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.
Lomić je u ponedeljak, poslednjeg dana prelaznog roka potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom, a prošle sezone igrao je za ekipu nemačkog drugoligaša Koblenc.
On je istakao da želi da osvoji trofeje sa Partizanom, ali i da očekuje dobre igre u Ligi Evrope.
"Želim odmah da igram u prvom timu, a cilj je da osvojimo 'duplu krunu'. Takođe, mislim da imamo realne šanse za prolazak u drugu fazu takmičenja u Ligi Evrope. Nalazimo se u teškoj grupi, ali uz kvalitetan tim i naše navijače mislim da možemo da prođemo dalje", rekao je Lomić, koji će ove sezone nositi dres sa brojem 11.
Odbrambeni fudbaler igrao je za Partizan od 2005. do 2007. godine. Lomić je u tom periodu u crno-belom dresu zabeležio 93 nastupa i postigao sedam golova.
Levi bek Partizana rekao je da "ne nosi lepe uspomene" iz Koblenca, ali da je najvažnije to što se vratio u beogradsku ekipu, pošto će tu biti blizu selektoru reprezentacije Radomiru Antiću.
"Najvažnije je da sam 100 odsto spreman da pomognem Partizanu. Sada ću biti na oku selektoru Antiću, ali nerealno je pričati o mestu u nacionalnom timu", rekao je 26-godišnji fudbaler i dodao da veruje da će se dobro uklopiti u novi tim crno-belih.
Lomić je odigrao i 14 utakmica za mladu reprezentaciju, a upisao je jedan nastup za "A" selekciju.