Боатенг ми се свиѓа мене чисто дека е во налет и има добар моментум шо може да се искористи. Го памтам од Тотенхем кога играше и во тоа време не памтам послаб играч да видов некаде. Лошо е што нема некоја особена брзина и е статичар исто како и останатите што ги имаме на средина на терен.
Уосталом тоа што екипава е спора не кочи највеќе. Овен Пато, не знам за некој брз играч што може да повлече контра и да пренесе топка. Koга би имале едно асално крило или еден добар бек што може да претрча све би било друго, вака сме зависни од нишанот на Роналдињо, кој нормално не може секогаш да биде на место и од Бориело, кој мора да е перфекто наместен без дефанзивец во радиус од 3 метра до него кога таа топка ќе дојде до него за да се даде гол.
Формацијата погоре е океи, со тоа што за гркот читав дека играл ужасно како десен бек и многу покорисен бил како централен, тоа останува да видиме како и да е.
Тоа дека Фламини ќе може да му земе место на Амброзини- мало сутра. Не само дека е капитен-триста години е пред него во секој поглед, освен ако Алегри нема некоја посебна формула да направи играч од него ќе остане заглавен на клупа и годинава и тоа опасно заглавен....заглавен после Гатузо кој верујте дека ќе игра годинава без разликеа како. Барал гаранции за да остане и ќе игра по секоја цена.....шо да кажам..од херој во негативец ми се претвори.
пс
за сите шо потајно се надеваме на едно асално засилување, ама срам ни е пишеме