Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.660
Поени од реакции
48.741
Ќе го фати Бориело местото меѓу четворицата напаѓачи, би требало он Ди Натале, Пацини и Џила да одат, а тоа дека ќе игра прв тим ми е тешко веројатно ради фетишот на Липи за Џила. Многу би сакал да одигра и евентуално да даде некој гол за да натежне малце цена на него, оти ова со Манчестер почна сериозно да станува изгледа, а ми изгледаше тешка глупост на почеток.
Како и да е, ако Фергусон толку станал сенилен, ја викам давај го одма. Не сум богзнае колку разочаран од него, може да се каже дека имаше солидна сезона, али му имам дијагностицирано почетна фаза на “Џиладинитис’’ , опасно ме потсеќа на него во многу работи, а ич не би сакал со уште еден таков да изгубиме 3 години.

Башка ептен се потребни пари за обрт. Јанкуловски, Каладзе и Одо ќе си одат, а тоа се играчи со кои Милан доброволно ќе ги раскине договорите и нема да земат пари, мора да се наталожат пари за да се најдат замени. Единствени вредни поседи во моментов се он, Хунтелар, Роналдињо, Пато и Силва. Ако се знае дека Пато и Силва се недопирливи, Роналдињо е клучен играч, а Хунтелар нема да донесе некој добра пара останува Бориело да си иде.
Со неколку играчи од Примаверата, пар просечни трансфери и на пример Пасторе за кој ова е клучен момент да се земе, може наредна сезона да се надеваме на.....па на сезона како оваа, така некако.. :)
Интер стана шампион не помина во титули ако ова не го боли Берлускони мене па ич :)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.904
Поени од реакции
23.303
мене повеќе ме загрижува Рони, вчера го прашале дали 100% остануваш во Милано овој се насмевнал и одговорил "Не знам", така да најбитно е да го задржиме едно лево бекче и уште некој напред и голем оптимист сум за следнава сезона

Последна изјава на интервјуто вчера му беше "Идам дома да се одморам, и ќе го чекам повикот на новиот тренер за почеток на подготовките за наредната сезона"

Незнае дали ќе го продолжи договорот, а наредна сезона останува сигурно.

Иначе ја пак ќе кажам за 20 мил евра би го дал Бориело со раширени раце, и ја би му ги спакуал коферите :pipi:

Fak

Член од
30 октомври 2009
Мислења
72
Поени од реакции
1
Ја не би го продал Бориело само зашо е Итаљан, нејќам ко Шинтер со ни еден Итаљан на терен.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ја не би го продал Бориело само зашо е Итаљан, нејќам ко Шинтер со ни еден Итаљан на терен.
Пирло,Неста Итаљанци :)
Свињава треба малце на Морати да се угледа.
Мој желби за летово се:
-Бејл
-Капел
-Џеко

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Последна изјава на интервјуто вчера му беше "Идам дома да се одморам, и ќе го чекам повикот на новиот тренер за почеток на подготовките за наредната сезона"

Незнае дали ќе го продолжи договорот, а наредна сезона останува сигурно.

Иначе ја пак ќе кажам за 20 мил евра би го дал Бориело со раширени раце, и ја би му ги спакуал коферите :pipi:
Брат не збори така,Марко годинава даде 19 гола во Калчото и ЛШ,сакам да те прашам 3 прашања онака другарски искрено да ми одговориш.
1. Дали после одењето на Лео,Дида,Фавали а можда и Динјо е добро да се продаде и Марко кога знаеме дека имасе одлична сезона.
2. Сметаш ли дека не е ризично да се продава докажан играч вклопен во тимот и да се прават експерименти (земи го за пример Хунтелар).
3, Кажи ми кој класа напагач ке земеш на 19 милјони евра.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.273
Поени од реакции
8.407
Брат не збори така,Марко годинава даде 19 гола во Калчото и ЛШ,.
Да не мислеше 9 гола :icon_lol:

Еј дај не се глупирај ќе истресеш некоја глупост како љубе за Бонера...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Пирло,Неста Итаљанци :)
Свињава треба малце на Морати да се угледа.
Мој желби за летово се:
-Бејл
-Капел
-Џеко
За овие минимум 70М ќе ви требаат и опасно е да се прави експерименти со други напаѓачи.Во овој мизерен тим на Милан Бориело изигра добра сезона а в година би можел да биде уште подобар.(мое мислење)

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Да не мислеше 9 гола :icon_lol:

Еј дај не се глупирај ќе истресеш некоја глупост како љубе за Бонера...
Абе глопчо скапан еве ти статистика за Марко за оваа година 33 утакмици 15 гола дадени само во калчото и друг пат не коментирај без потреба.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Тие 15 можеш слободно на Дињо да му ги препишеш. :)
Бориело е неспособен сам да создаде шанса ако му намести нешто Дињо арно ако не гледа повеќе е на стадионот.

--- надополнето ---

За овие минимум 70М ќе ви требаат и опасно е да се прави експерименти со други напаѓачи.Во овој мизерен тим на Милан Бориело изигра добра сезона а в година би можел да биде уште подобар.(мое мислење)
Епа да се шитнат Бориело,Јанкуловски,Каладзе и остали непотребни играчи сигурно ќе се извадат 30м. :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Дај бе не серете, и јас сум за да остане Бориело зашо како шо е тргната работава само продаваме а ништо не купуваме. Не дека многу го сакам Бориело него и да го продадеме за 50 милјони нема да купиме друг напаѓал него Берлу ќе го продолжи договорот си Инзаги. Иначе сум да се продајт ако дојт Џеко, зашо бориело не 15, 30 гола нека имат дадено ама сите подаени, стокмени само да ја подчукниш топката за в гол да влезит. Имат добра градба и на топката и на телото, висок е крупен ама не мојт да земит топка да седнит на газ 3-ца и да дајт гол.. Летово би се задоволил со 3-ца играчи. Од нив 2-ца нека се одбрана, еден среден ред, а нападот нека почекат малце ќе се мачиме со Бориело.. И можда новиот тренер ќе почнит со младинциве па така некако ќе имаме и добра клупа пред се ако ништо поќе.

--- надополнето ---

Епа да се шитнат Бориело,Јанкуловски,Каладзе и остали непотребни играчи сигурно ќе се извадат 30м. :)
Е да си ми здрав и жив и 20 милјони да се додадат ето 50 милјони со кои можеме да направиме супер тим. Ама да не заборавиме дека Интер и Јуве спремаат по 200 милјони на трансвери па пак ќе ни варираат.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.273
Поени од реакции
8.407
Абе глопчо скапан еве ти статистика за Марко за оваа година 33 утакмици 15 гола дадени само во калчото и друг пат не коментирај без потреба.
Абе Анѓеле прочитај си го претходниот пост пишуваш 19 гола (батали што сакаше да доловиш невистина) како звучеше сосе тие во лига на шампиони, а според мене звучи СОСЕ ТОЈ ЕДЕН
Чисто за споредба Милито 34 утакмици Бориело 29 да ги напишам головите потребно е или 19 има Бориело :icon_lol: ?
Да беше третина од тоа што ти сакаш да го доловиш сега ќе беше во топ 5 стрелците во калчо а да не зборам за далеку поголемата себичност од друг калибар напаѓачи кои имаат и по 6-7 асистенции во сезона иако се напаачи... Да те потсетам на неговата себичност на натпреварот со Рома? или неговата огромна спретност со Манчестер?

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Дај бе не серете, и јас сум за да остане Бориело зашо како шо е тргната работава само продаваме а ништо не купуваме. Не дека многу го сакам Бориело него и да го продадеме за 50 милјони нема да купиме друг напаѓал него Берлу ќе го продолжи договорот си Инзаги. Иначе сум да се продајт ако дојт Џеко, зашо бориело не 15, 30 гола нека имат дадено ама сите подаени, стокмени само да ја подчукниш топката за в гол да влезит. Имат добра градба и на топката и на телото, висок е крупен ама не мојт да земит топка да седнит на газ 3-ца и да дајт гол.. Летово би се задоволил со 3-ца играчи. Од нив 2-ца нека се одбрана, еден среден ред, а нападот нека почекат малце ќе се мачиме со Бориело.. И можда новиот тренер ќе почнит со младинциве па така некако ќе имаме и добра клупа пред се ако ништо поќе.
Toa е тоа брат со сакам да го кажам,респект

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Toa е тоа брат со сакам да го кажам,респект
Мило ми е ако си сакал да го кажеш ова ама добро прочитај го постот на Дим4е за себичноста на Бориело што мене не ми текна да го запишам по постовт.
И не се расправејте за џабе. Сите сме за да остане Бориело доколку не се купи подобар од него (во случајов Џеко)

Нешто под чув ќе имало хуманитарна утакмица Милан - Реал вистина е тоа или не?

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.522
Поени од реакции
5.514
Ах бе, да се шитне Бориело па да се шитне... па остај тоа и непотребен го напраевте =\
Бориело би се сложил да иде само ако дојде некој добар напаѓач, а нашиве тоа не веруем да го напраат, они можат да го продадат Бориело и да го земат Какау гага... Колку дркавте на маказите сеа наеднаш непотребен, и да е непотребен секогаш е потребна подобра клупа... Боље него да го имаме во тимот него Палоски или Ѕигони... (јбг недокажани)

Гледајте првин да се одлсободимо од играчи како: Одо, Замброта, Каладзе, Јанкуловски па и Бонера и Огучи...
Бориело каков таков сезонава ни беше најдобар стрелец... го споредуете со Милито, а Милито има изиграно повеќе натрепвари од Бориело башка и он ги шутира пеналите за Интер, а да ги шутираше и Бориело кј нас? еве што не го споредите со Ето? кој е подобар ако така гледате?

пс... Нека ви текне коа играше у Џенова? пола фанови плачеа да се врати назад...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom