Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Во резервите е ако се повреди некој т.е,види на Milannews.it прелистај ќе најдеш имаа објавено тие..

Нема резерви од тие 30 ќе отфрлат 7 души тоа ќе биде мислење на Дунга не мора да биде повреда или нешто слично.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.934
Поени од реакции
1.680
Дунга повика 23 играчи ( ТИМ А ) + 7 играчи ( ТИМ Б )
доколку некој од овие 23 -ца се повреди до почеток на СП , тогаш од тие 7 некој влага .. :toe:

И доста е више со Дунга кој кого викнал да се придржиме на темата
АЦ МИЛАН !

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Моментално Леонардо има прес конференција за натпреварот со Јувентус, каде и официјално збори за неговото заминување од тимот. Изјавил дека заедно со Галијани се договориле раскинувањето на договорот да биде без никаква oштета

тука можете да следите во живо што се случува

Leo announces to leave the Rossoneri bench: "We arrived at the end, we decided to formalize this thing together with Adriano Galliani, without friction, naturally"

Член од
18 јануари 2009
Мислења
291
Поени од реакции
11
i sto sega pak neiskusen trener (gali -tasoti ) pa i alegri do negate sto moze da igra kako sto saka i berlu i galiani fuck all toj sto bese najdobra opcija negativno odgovori taka sto tesko nas

P

PewDiePie

Гостин
Јеби га,отиде Лео......Берлу е стока и се надевам дека ќе има прилично болна смрт.

Баш ме интересира Роналдињо како ќе игра идната сезона.

ПС.Тасоти ќе го води тимот на турнејата во Америка.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Сега ќе дојде некој повторно неискусен тренер и пак ништо нема да се направи иако мислам дека Липи ќе биде..

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Многу ми е жал што Лео ќе си оди, ама тоа е тоа. Човекот не сака да води инвалидски и пензионерски тим и за секој кикс да е тој крив. Лео беше тој што го врати Роналдињо во форма и што го убеди да престани со ноќните журки и со пијанството. Сега откако ќе си оди Лео, којзнај што ќе се случи со Дињо. Успеавме да најдиме одличен тренер после Анчелоти, но што можиме кога газдите не сакаат да даваат пари за нови засилувања и сакаат да освојуваат титули со стари играчи на кои им поминале годините за фудал.:devil2::devil2::devil2::devil1::devil1::devil1::nerv::nerv::nerv:
За наредната сезона јас лично не се надевам на место повисоко од 5то, затоа што сите клубови ќе купуваат а и да не купуваат многу играчи немаат толку стари како ние.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.734
Поени од реакции
49.275
тоа е, сите си знаевме така да нема многу шокови и изненадувања за ова. Мене не ме погаѓа тоа што го губиме како тренер, други работи повеќе ме погаѓаат.

1.Постави услови под кои би останал, фактот што си оди кажува дека нема да ги видиме тие негови 5 точки што значи дека не чекаат многу депресивни времиња.
2. Тоа од што се плашев уште кога дојде, се повлекува трајно од Милан на секоја позиција и сходно на тоа го изгубивме најдобриот скаут на Милан. Се затвора голема врата према Бразил, сите потенцијални трансфери од таму без него ќе одат многу потешко.
Како и да е, добар лик беше, заслужи можеби повеќе и подобро, можеби и згреши во некои наврати и ситуации али и ова му е искуство животно. За мене ќе остане фајтер, шампион и легенда.
Екипата на турнеата во Америка ќе ја води Тасоти (и најверојатно ќе го превземе Милан). Состанок имаат закажано на 20ти јули.

на светлата страна-утре е последната утакмица на Фавали, иде во пензија вампирот. Во категоријата најпцуен играч кај мене го делеше првото место со Сидорф што знчи дека одгодина Сидорф е сам, цела сезона натенане ќе си го пцујам и колнам само него <3

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
момци не сакам да влагам во кавга со вас али ова е тажно шо ке го напушти клубот леонардо еден од малкумината шо ги засакав како тренери

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Добро бе а нема ли никакви шанси да напраат скаут да биде? :/ Стварно за ова ќе ми биде најкриво,го бива за таленти.
Сеа незнам кој ќе го води Милан, незнам зашто ама не ми се свиѓа Тасоти да го води,не за друго туку да не биде исто ко да ни е тренер Галиани или Берлускони...
Ни треба некој тренер со авторитет,ако пак чекаме од некои нови ништо не праиме .

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
2. Тоа од што се плашев уште кога дојде, се повлекува трајно од Милан на секоја позиција и сходно на тоа го изгубивме најдобриот скаут на Милан. Се затвора голема врата према Бразил, сите потенцијални трансфери од таму без него ќе одат многу потешко.
Како и да е, добар лик беше, заслужи можеби повеќе и подобро, можеби и згреши во некои наврати и ситуации али и ова му е искуство животно. За мене ќе остане фајтер, шампион и легенда.
и мене најмногу ми е до ова... што би се рекло посакувам воопшто да не станеше тренер за да си ја задржеше поранешната позиција во Милан, ама тоа е...

FikoX

Impossible is nothing
Член од
13 август 2007
Мислења
2.850
Поени од реакции
128
Многу ми е жал што Леонардо ни заминува, губиме голем човек... Најмногу ми е криво што нема да има веќе никаква функција во клубот. Направи огромен успех сезонава со Милан, по летниот период никој не се надеваше дека Милан ќе биде во борба за титула до самиот крај, па дури и да не беа повредите на главните играчи сега друга песна ќе пеевме, а за успехот најзаслужен е токму Леонардо. Интересен лик е, го гледав и на тренинзите, играше и тој со играчите, веќе се навикнаа и тие на него, ова заминување може лошо да влијае врз бразилците во тимот, пред се мислам на Роналдињо, на кого го врати во старата препознатлива форма...

После ова за тренер најверојатно ќе биде Гали/Тасоти. Гали ќе внесе некој од младинците во тимот, веќе неколку години е директор во младиот сектор, па ги знае квалитетите на играчите. Но Гали нема тренерско искуство, не се знае како би се снаоѓал во сениорскиот тим. Јас повеќе би сакал некој искусен тренер како Липи...

Со среќа нека му е на Леонардо каде и да оди!

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Многу ми е жал што Леонардо ни заминува, губиме голем човек... Најмногу ми е криво што нема да има веќе никаква функција во клубот. Направи огромен успех сезонава со Милан, по летниот период никој не се надеваше дека Милан ќе биде во борба за титула до самиот крај, па дури и да не беа повредите на главните играчи сега друга песна ќе пеевме, а за успехот најзаслужен е токму Леонардо. Интересен лик е, го гледав и на тренинзите, играше и тој со играчите, веќе се навикнаа и тие на него, ова заминување може лошо да влијае врз бразилците во тимот, пред се мислам на Роналдињо, на кого го врати во старата препознатлива форма...

После ова за тренер најверојатно ќе биде Гали/Тасоти. Гали ќе внесе некој од младинците во тимот, веќе неколку години е директор во младиот сектор, па ги знае квалитетите на играчите. Но Гали нема тренерско искуство, не се знае како би се снаоѓал во сениорскиот тим. Јас повеќе би сакал некој искусен тренер како Липи...

Со среќа нека му е на Леонардо каде и да оди!
Липи сигурно ќе се повлече после СП така да јас се надевам дека или Липи,Прандели или Спалети какви Гали ако беше за неискусен тренер ете Леонардо беше супер но..

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Липи сигурно ќе се повлече после СП така да јас се надевам дека или Липи,Прандели или Спалети какви Гали ако беше за неискусен тренер ете Леонардо беше супер но..
Од овие тројцата најдобро е Спалети да биде тренер иако јас немам ништо ни слушнато ни прочитано за Спалети и Прандели дека би можело да го наследат Лео. Можи е точно незнам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom