Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.800
Поени од реакции
49.844
топ!! супер ни се наредија ствариве!! Леонардо рекол дека повредата на Неста е сериознa :|. Не бе не, кога ќе рече све да иде наопачки-стварно трга!
Сеа ќе си го гледаме денес брилијантниот Бонера уште бајаги време сезонава.

И веќе преку кур и од Неста право да ви кажам, ова му е втора или трета клучна утакмица што не ја игра сезонава, угоре високо удоле длабоко е работава, никако не можеш да се потпреш на него, ако до сеа не мислеа на замена за него, од сега нека почнат сериозно, овој тешко дека може повеќе од ова даде.

eбит. и Бонера бил изваден ради повреда! Наредно коло Маченикот од Ал Акса стапува на сцена! :O

Член од
7 октомври 2009
Мислења
122
Поени од реакции
12
FORZA-MILAN

Pozdrav do site Milanezi jas neznam sto se zbori ponatamu koga veke vo Milano bese rabotata gotova.Gledam site zborat remont ova ona koga ke vi kazam deka jas i luge od forumov na Milan poveke go sakame Milan od gazdite moze izgleda smesno ama taka e.Ubavo kaza eden dali imame kupeno dobar igrac poslednive 10 godini pravam muabet klasa igrac ne,za vreme na zimskiov preoden rok ke kupime ova ona nisto ne kupija.Mora da se pomirime deka mislam ke ziveeme vo minatoto i toa sto ostanalo od italijanskata liga i trofeite vo liga ma sampioni so toa ke se raduvame,zatoa sto mislam deka so vakvi igraci na koj se gleda deka mora de se pomladi i razni luge sto ne se razbiraat vo fudbal pa koga ke slusnat za Milan vikaat gerijatrija kolku da se lutime nie sto go sakame ozbilno e taka.Odma ke kazam deka mislam deka nemame nikakvi sansi da go kupime Krasic se pustija vo igra skoro site timovi sto ostanaa vo trka za liga na sampioni vo niv i Liverpul i Juventus,dobro znaeme deka od ovie klubovi nedavame poveke pari sto znaci Krasic ili pa nekoi drugi ke gi gledame vo razlicni timovi.Ke navivam za Milan koe mesto i da e i vo koja liga da e iskreno,ama denes posle ova so Mancester sto znaci deka bukvalno ne zgazija sto so igra sto so golovi stvarno treba da se vidi sto ke pravat vaka ne im se pisuva dobro.Milan koj site dobro go znaeme kako i kolku gola prima na primer ke se potsetime Milan vo cela grupa zaedno primi 4 gola,a samo na dve utakmici ni dadoa 7 gola.Ne ni ostanuva nisto drugo nego da se svrtime kon kalcoto i da go zememe od malerite Sinter pa kolku tolku pak ke bide dobro pa na leto na soping vo Solun.Pozdrav do site iskreni navivaci na Milan pak ke se vrati Milan na starite pateki nemoze eden tim ko Sinter da e 1 vo Italija so godini timot e mnogu proklet i timot e mnogu maler.Milanezi se slusame se citame na naredna utakmica..
FORZA MILAN....MILAN THE BEST.......:helou:

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Јас мислам дека реално беше не се ни спремавме толко за Лига на Шампиони барем да купевме некој летото или зимава некој бек а они ништо си го ладат нема што да жалиме !

Реал треба да жали а не ние !

Форза Милан ,
сеа ни останува само Калчото се надеваме дека ке го освоиме !! Ч) :milan::milan:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Јас мислам дека реално беше не се ни спремавме толко за Лига на Шампиони барем да купевме некој летото или зимава некој бек а они ништо си го ладат нема што да жалиме !

Форза Милан ,
сеа ни останува само Калчото се надеваме дека ке го освоиме !! Ч) :milan::milan:

ако се тешиме така и Џенова имаше повеќе потрошено од нас летото у пм пред нив сме ....глеј те си ја својата мака !

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
топ!! супер ни се наредија ствариве!! Леонардо рекол дека повредата на Неста е сериознa :|. Не бе не, кога ќе рече све да иде наопачки-стварно трга!
Сеа ќе си го гледаме денес брилијантниот Бонера уште бајаги време сезонава.

И веќе преку кур и од Неста право да ви кажам, ова му е втора или трета клучна утакмица што не ја игра сезонава, угоре високо удоле длабоко е работава, никако не можеш да се потпреш на него, ако до сеа не мислеа на замена за него, од сега нека почнат сериозно, овој тешко дека може повеќе од ова даде.

eбит. и Бонера бил изваден ради повреда! Наредно коло Маченикот од Ал Акса стапува на сцена! :O
Некој треба да ротира играчи ама на кого да му кажеш. Баш и не сум сигурен дека немаше да ја победиме непобедливата Аталанта ако не ни играа главните играчи во одбраната уствари цел прв тим.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Некој треба да ротира играчи ама на кого да му кажеш. Баш и не сум сигурен дека немаше да ја победиме непобедливата Аталанта ако не ни играа главните играчи во одбраната уствари цел прв тим.
Кои играчи ќе ги ротира ко нема играчи???

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Јас мислам дека време е да престани инаетот и да се врати Каладзе во тимот оти ситуацијата е очајна во одбраната.

На стартот на сезоната требаше на располагање да бидат Ониеву, Каладзе, Бонера, Неста, Тиаго Силва, Фавали то се 6 шо можи да играт стопери. Сега на располагање се само 2 од кои 1 е Фавали, значи Каладзе мора да се повика на следниот натпревар, макар бил во најлоша животна форма.

Не ми е јасно шо плачите само за пари и играчи, видете шо му се деси на Реал. Милан мораше од старт да тргне офанзивно уште од првиот меч пошто играше дома, не ги искористи шансите и приме глуп гол шо многу ги кошташе. За некој шо го видел само резултатот му ја разбирам нервозата, ама тој шо ги гледаше натпреварите ќе знај дека не беше Милан очаен и толку надигран во двомечот. То шо Манчестер успеа да ја реализира секоја можна шанса е друг муабет, ја имаја можноста после голот на Сколс да играт 150 минути со контри и го искористија то.

Друга работа не ми е јасна, како можи апсолутен императив да е за вас Милан секогаш да биде драстично подобар од секоја друга екипа. Во овие околности со немањето на Неста и Пато на двата меча и немањето на среќа со голот на Сколс, се случи то шо можеше лесно да му се случи и на Манчестер доколку беа други околностите. Јас сум убеден дека доколку се преигра двомечот нема ни приближно вака да изгледа резултатот.

Поентата ми е дека играта не е очајна колку резултатот и драстични промени не се потребни. Шпиц и бекој ни требат, а то беше јасно уште пред да започни сезоната.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Кои играчи ќе ги ротира ко нема играчи???
Можеше Бонера да го игра наместо Неста, мислам дека вратен од повреда беше и Замброта, можеше на средина да го одмори последниве неколку утакмици Амброзини и на крај краева дури и Фавали можеше да го игра против такви треторазредни екипи.

Исто така Милан младинска екипа има? За кој кур ги чуваат тоа децата па после ке ги даваат по позајмици и ке завршуваат во буниште.

Астори што не го вратија зимава ако сме тенки на централен бек?

Ке ми каже некој дека Рафаел, Еванс и Гибсон се нешто подобри од младинците у примавера?

Ама тоа е веќе друга тема на разговор, знаеме кој е ставот на Милан во однос на млади играчи освен Пато последниве 10 години малолетник не игра во Милан.

Ама ај да видим дали ке се смени тоа со новвитве мерки.....

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Браво за Берлускони... Изгасил ТВ на полувреме,или можда гледал на канал5 комбинирана, 2ро полувреме Реал беше само :tv:

Роналдињо дефинитивно не е за таа позиција што ја имаше кака,нема брзина и нема продор,дрибла во место... Или нека си игра со 4-3-3 или ништо од работава. Веќе ич кур не ме боли за повредите на Пато и Неста,слободно можат и да ја завршат сезоната тука,што ќе ми се после кога ги нема на клучни утакмици...преку К више !
тоа е... Форца Милан !

Член од
9 февруари 2010
Мислења
116
Поени од реакции
3
Леее вакви кога ќе се избацат од кој знае каде и кога ќе почнат да просветлуваат по форумов значи аман :uvo: Навивачите се свесни знаеа дека или ќе се пласираме понатака или ќе го јадеме на велико нема трето.Играчите се тие дали зналужуваат да го носат дресот е дискутабилно,можеби едно време заслужувале ама сега НЕ. Сега единствено останува Берлу да си ја чукне таа тимбата малку,да се спушти на земја и да сфати дека ние немаме клупа-трагично! Неста и Пато ги нема и толку е.....мореее за Џеко не 40 мил 50 ако треба ќе дадеш Берлу,Хунти и Бориело не се за големи утакмици се губат луѓето.
ti be drugar nemas vrska od fudbal jas sum sto pati podobar navivac na milan od tebe :nenene::nenene:

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Жално е што ти имаш вакво мислење. Патетика.

За разлика од нас Реал има 10x по светла иднина од Милан. Не гледам никаква иднина за овој тим во наредни 5 години. Очигледно нема план за нови играчи а и да се донесе некој ќе донесат некој веќе потрошен во нозете и без амбиција и желба.
Јас стварно незнам до кога Милан ќе чува играчи со " поминат рок " . До кога ќе чуваат играчи како Фавали , Каладзе , Јанкуловски , Одо , Гатузо , Сидорф , Инзаги па ете и некој од новиве трансвери и скроз не потребни играчи во Милан без никаква цел што се донесени само седат и лешинарат у тимот Американецот Ониеву како и да се вика . Хунтелар " расниот " голгетер утка на милениумот.

Пирло колку и да ми е омилен но не можам да му ги гледам веќе вртењата по терен што го мрзи газот да го помрдне и да се чека од него топка да даде па и да ја даде што е најтрагично нема на кого да ја даде оној Бориело и да искочи сам пред гол освен ако не игра Милан против Катаниа или Киево тој со некој поголем тим никад нема да даде гол ... неможам да пишувам веќе, од волку работи што не штимаат во тимов ептен ме фаќа жал очигледно на никој тоа не му пречи.

Се радувате на некој ситни победи и си ги полните душичкиве со мала радост ( и јас сум еден од нив ).

НО СИ ГО САКАМ ОНОЈ СТАР МИЛАН КОА ГАЗЕШЕ СЕ ПРЕД СЕБЕ.

Очигледно ќе се изначекам за пак да го видам. :( :( :(

Како да не жалам ПА НЕ МОЖАМ ВЕЌЕ ДА ГИ ГЛЕДАМ СТАРЦИВЕ И ИСТИОВ ТИМ 6-7 ГОДИНИ.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Леле денес нашколо беше многу тешко... Немаше некој кој шо не ми го спонма Милан ама јебига то е.. Ако Неста е тешко повреден и ако не ќе може да игра одреден период тогаш јас ќе сум презадоволен со 2-ро место сезонава. Ама ајде да речам можеби ќе е и добро ако завршиме 3-4-место па да се свестат овие газдиве дека ни фалат играчи. Летово очекувам Милан да се растурит од трансвери. Да се очистат сите дедовци од Милан и да се соберат двајстина милјони па да се додадат пари и да се купат лев и десен бег, една скромна замена за Неста оти гледаме дека без него не биват работата, двајца играчи за среден ред и еден напаѓач по можност Џеко. Тоа се 6 играчи и мислам дека 200 милјони се доволно да се вожат ама незнам дали исто така ми сли и Берлу сепак то се многу пари.. :tapp:

едит: Појче Милан не го гледам до крај на сезона..

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Да се очистат сите дедовци од Милан

Доволно е само ова да се случи јас би бил презадоволен и без ниеден трансвер али само нека си иде шлајмов од Милан што веќе со години лешинари.

Нема потреба од лев бек нека му се даде простор на Антонини млад е дечкото може ќе го биде барем уште 1 сезона нека му дадат шанса па ако не иде нека бараат чаре.

Страшно треба да се засили средниот ред со 1 квалитетен ум во срцето на средината. Да се донесе некој по крило и еден квалитетен напаѓач. Џеко би бил идеален избор али дали ќе се оствари останува да видиме.

Само што убаво е ние да си прајме вакви планови, но тие што треба да го остварат ова никад нема да го остварат ако се прашувам јас. Зошто кога ќе видам каква трансвер политика има клубов во последните 4 години ме фаќа жал. :(

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Ајде Имаме добар тим ама немаме замена за некој добар играч од прв тим :toe: И + Леонардо прави грешка, не ја бива со иста тактика да игра во Калчо и во ЛШ :smir:
- Нека ги форсита 4-3-3, 4-4-2 и 4-2-3-1

- За влето само посакувам да се земе некој добар плејмејкер брз да е .... ( Пирло :kesa: )

Помина ЛШ да го заборавиме овој тежок порас, да се фокусираме дома. Само не дај боже да ни падне малце моралот за победа од овој порас.
- Недела играме со 20:4 AC Milan vs Chievo би требало да не даваат на Телма :salut:
- Или едно мое мислење, Берло ако не му се дава пари а да парира на Интер или на др Европски добри тима барем нека го продаде тимов ....

Forza Milan !!!! Порас си е порас, одиме деље.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Порас си е порас, одиме деље.
Да пораз си е порас ама проблемот е шо имавме еден порас од 4-0 од Интер и еден 2-0 исто од Интер и сега ни фалеше уште овој од 4-0 од Манчестер. Оваа година од поголмеите тимови ги победивме само Јуве и Реал ама истите тие може се и во потешка ситуациа од нашата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom