Вака нека ни е честита победава и осеќам од сега ке направиме некоја страшна серија.Ми се свиѓа што победивме со поголема разлика а ми се свиѓа и тоа што веќе сите не отпишаа од борбата за скудетото.Со голема серија победи можеме повторно да се надеваме на титулата.
Според мене:
Абијати-Одбрани неколку тешки топки кои не очекував да ги фати.Да ми речеше некој дека може такво нешто да одбрани би му се насмеал само
Малдини-Столб во одбраната,човекот немам видено да има направено грешка.Сите дуели ги доби,едноставно најдобар е.Толку сигурност има што секогаш знае колку треба да биде контактот со фудбалерот за тој да падне а да не биде фаул.Знае да направи лажњак и многу други работи.
Каладзе-За дечково нема потреба да коментирам,не зависевме многу од него утакмицава.Немаше многу контакти со топката иначе ке направеше некој кикс 100% како на почетокот кога го акна сидорф со фудбалот.
Антонини-Изигра добра утакмица,не очекував толку од него.Едно време почна да ме нервира кога у шеснаесетник не ја избиваше топката него сакаше да изигра малце на искуство како што прави Малдини,а една таква ситуација не кошташе гол.
Фавали-Добра утакмица од него,очигледно повеќе се снаоѓа како бек одколку како централен дефанзивец.Супер асистенција беше тоа за Пато иако за малце ке му избегаше таа топка.
Пирло-Колку игра добро Милан кога Пирло игра така како што знае и умее.Мозок човек.Можеби најинтелегентен фудбалер во моментов.Премногу размислува.Секогаш знае каде има има негов слободен фудбалер.
Сидорф-Човеков игра инзворедно.Денеска со Пирло функционираа безпрекорно,се познаваат многу добро.Без да се гледаат знаат каде се наоѓаат во тој момент.
Јанкуловски-Изигра солидна утакмица,многу трча како и секогаш.Физички е доста спремен и си го користи тоа.
Роналдињо-Малце критики за човеков.Знаеме колку знае и умее човеков но некогаш претерува.Не викам дека денеска играше лошо али претеруваше со тие негови петти.
Кака-Покажува колку е значаен за Милан.Поготово кога е одморен.Гледаме дека со него Милан игра сосема друг фудбал.Најдобар во светот е.Нема конкуренција.Кога е свеж и игра безповреда човеков е незадржлив.
Пато-Човеков уназад неколку утакмици игра со перфекција.Ме радува тоа што дава ладнокрвно голови.Изгледа како да игра веќе 5-6 години во Милан.Премногу смирен кога ке излезе со голманот очи во очи што многу ме радува.
Дермиан-Некако човеков играше безжелба.Како да не му се трчаше бидејќи се знаеше победникот.Во една ситуација видов како го остави на цедило капитенот Малдини кога го остави сам да се бори со двајцата напаѓачи на Удине.Треба повеќе мотив да има кога го носи дресот на Милан.
Циганчето-Не ми текнува како се викаше дечково,али докажа како треба да се игра кога ке му се даде шанса.Се гледаше дека дечкото беше напален што дебитира во Италија.Трчаше на секаде.До душа направи некои безпотребни фаули али му се простува,дебитант е.
Шевченко-Како и секогаш кога ке влезе премногу трча,али сега залудно беше бидејќи цел тим си играше смирено не доби ни една употреблива топка.Направи неколку ситни прекршоци тоа е се од него на утакмицава.
Анчелоти-Ете можеби ова ке му влезе во глава дека Милан без дефанзивен среден играч игра многу подобро.Пирло и Сидорф ги вршеа тие задачи многу солидно.Кака и Рони офанзивните.Се осеќаше моќ на средината на теренот.Можеби со оваа формација треба да продолжи да игра,само без Фавали.