Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
P

PewDiePie

Гостин
Според мене гарант ќе почне со еден напаѓач и мислам дека тоа ќе биде Пипо Инзаги.
А да ме праша мене би му го пропорачал Шева,мислам дека тој треба да биде во првите 11 вечерва...:)
Офф абе знае тој Инзаги да даде гол кога треба ама нема мотивација бе нема желба за живот :pos2:Шева и Пато во напад и мирна глава, дебелиот може мисли да се брани ама без Гатузо тешко на таа карта да игра...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Што се глупирате со сликиве демек појаки ќе не направат..давајте корисни информации не за џабе да спамате..вечер Пато им дава гол на Јуве..

-Mr.Positive-

MKD gentlemen
Член од
12 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
47
поминаа 4 кола откако не сум кажал судбината со тарот

прво полувреме = офицер карта
второ полувреме = свадба
крај = болест и тага

у превод

прво полувреме = некој гол од офсајт или некој пенал или така нешо ке фатат некој дека прави нешо шо нетреба

второ полувреме = ке се весели некој многу исто како на свадба да е
крај = некој тим ке изгуби и сите ке плачат

едно е сигурно
нема нерешено да биде :vozbud:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Денес Јувентус и Милан го играат своето дерби број 200 :smir:

Најмногу дерби натпревари имаат играно токму овие две екипи во италијанското првенство. Тие се екипите со најмногу титули. Јувентус е најуспешниот тим во Серија А, а Милан е најуспешниот тим на меѓународната сцена.

Првиот натпревар бил изигран во 1901та година кога Милан победил 3-2. Јуве има 69 победи, Милан 61 додека пак останатото е нерешено. Вкупно за 199те средби имаат дадено 546 гола. Од нив 279 Јуве а 267 за Милан.

178 натпревари се во Серија А, 19 за Купот на Италија и 1 за супер купот.

Најголемите победи на двата тима се во 1950 кога Милан го победи Јувентус со 7-1 благодарение на триото Гре-Но-Ли (Грен, Нордал, Лидхолм), додека на Јувентус во 1997ма кога го победи Милан со 6-1.
Сепак според љубителите на фудбалот најдобар натпревар на овие две екипи е мечот кој го изиграле во 1958ма година кога Милан победи со 5-4.

Вечер на теренот ќе играат четири добитници на Залтната топка Недвед, Кака, Роналдиљо и Шевченко.
Сидорф ќе го играа №300во Серија А.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.576
Поени од реакции
5.583
Кака утрово не успеал да го помине фитнес тестот.
Бил на утринските подготовки но морал да престане поради проблемите со коленото кои се појавиле во петокот. Така да најверојатно ќе биде на клупа, на негово место Сидорф, а на местото од Фламини кој не се ни појавил на тренинг денеска ќе игра Емерсон.
Овој состав би требало да биде за вечер:

Абиати
Замброта-Малдини-Каладзе-Јанкуловски
Емерсон-Пирло-Амбросини
Рони-Сидорф
Пато

Иако повеќе би сакал место Емерсон да игра Шевченко, така поголеми се шансите за гол.
Ај со Анчелоти никогаш не се знае, може сепак ќе стави 2ца во нападот.

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Што е работата со Кака на официјалнава не пишува дека нема да игра:raz:

А ок Миланез ме претрка ...штета за Рики барем на клупа да биде а што викате?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
486
Поени од реакции
39
Eпа дај боже да го имаме барем Рики Кака на клупа!!!
И да биде спремен да изигра барем 30 минути,Карлито да го стави во 60та минута:toe:

Член од
24 октомври 2008
Мислења
168
Поени од реакции
1
ништо тапа сме бес кака ајт фламини и да игра и да не игра ништо но кака сепак дај боже да не е сериозна повреда и да паузира долко зашто со таа нога има проблем :tapp::tapp:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Уф ова со Кака ме плаши. Многу често се повредува. Се се криви играчите од другите екипи кои лани и минатите години го маваа по истата нога цел натпревар. Со тоа Кака изгуби на сила. Недај боже али ми изгледа ако добие посилна повреда на таа нога, Кака ке ја прекине кариерата.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Уф ова со Кака ме плаши. Многу често се повредува. Се се криви играчите од другите екипи кои лани и минатите години го маваа по истата нога цел натпревар. Со тоа Кака изгуби на сила. Недај боже али ми изгледа ако добие посилна повреда на таа нога, Кака ке ја прекине кариерата.
мислам дека оваа повреда не му е на тоа коленото

и јас мислев дека можно е заради поврдата да ја заврши прерано кариерата но нема да е така зошто полека но сигурно се враќа стариот несопирлов Кака, само му треба одмор:pipi:

ај вечер се надевам дека ке игра
никогаш не се предава на вакви дербиња

P

PewDiePie

Гостин
мислам дека оваа повреда не му е на тоа коленото

и јас мислев дека можно е заради поврдата да ја заврши прерано кариерата но нема да е така зошто полека но сигурно се враќа стариот несопирлов Кака, само му треба одмор:pipi:

ај вечер се надевам дека ке игра
никогаш не се предава на вакви дербиња
Абе не е за предавање,работава е дане си ја влоши ситуацијата па после да биде :jaj: работата

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Абе не е за предавање,работава е дане си ја влоши ситуацијата па после да биде :jaj: работата
Баш и јас на тоа мислев. Подобро да не игра дур не е 100 % фит отколку не спремен да ризикува посилна повреда.

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Значи ипак Анчелоти не тактизирал.... Ослабнат состав...Ќе биде тешко,ама верувам дека можеме да ги победиме!
п.с. Ова со таротов: свадба! :pos::pos: ме изнасмеа!!!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.014
Поени од реакции
51.226
ајде бе уживајте си,глеајте има и светла страна...бар ќе бидете поштедени од моментот у 70 минута и влегувањето на Емерсон :):)

Роналдињо ке треба да се надмине денес а и Пато мислам дека треба да даде битна поента..дека е играч и за на дерби...
Иххх ме фати некоја тензија у курац, пред Јуве никогаш не ми било вака:):)

В

Вори

Гостин
Ајде навивам за вас вечерва,од една проста причина...да заебавам едно другарче...Очекувам Дињо да го прати по колачи Манингер:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom