Na kaka seuste ne mu e dadena zlatnata topka ama site mislat deka on ke ja dobie a i samo kaka ja zasluzuva a lani koga gledav kako na canavaro mu ja davaat zlatnata topka jas rekov deka dogodina kaka ke ja zeme i site puknaa od smeenje koga go kazav toa ama na 17 dekemvri ke vidat oni koj e kaka!!!!!!
eve procitajte:
Сеуште не е официјално, но не е ни многу далеку од официјално дека Кака ја освои наградата Ballon d’Or за 2007 година за индивидуално достигнување во фудбалот.
Престижната награда на магазинот France Football му се доделува на Светскиот Фудбалер на Годината, определен од панел на фудбалски новинари.
Утринава, малку по полноќ Скај Италија објавила, „Кака е новиот освојувач на Златната Топка, а Милан прави подготовки за играчот да отпатува на доделувањето на наградата во Јапонија.“
Наградата кај Кака ќе премине од Фабио Канаваро, кој лани излезе пред Џиџи Буфон и Тиери Анри. Последен пат играч на Милан ја има освоено Златната Топка не многу одамна – Шевченко во 2004.
Во моментов не е познат бројот на гласови што ги освоил Кака, ниту пак кои фудбалери се на второ и трето место.