Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

eternum

-- 21 incoming ? --
Член од
27 јуни 2007
Мислења
1.030
Поени од реакции
1.167
Многу ми е криво за Мојс, сакам да успее. Има најтешка работа во историја на фудбалот.

Реално нема и среќа, не дека Манчестер овие два натпревари ги играше феноменално, но далеку од тоа и дека заслужи да ги изгуби. Под Ферги и полошо кога играа знаеа да ги добијат ваквите натпревари.

Сите чекаат да не успее, уште од првиот натпревар се вртат песимистички, па и лешинарски муабети, медиумите се тука да креваат галама со површни вести/анализи, плитка сензација. Тој е под притисок, тимот е под притисок (а што е најлошо и нема доволен квалитет). Лошо е кога тимот не верува во себе, се плаши од гол, затоа што се сомнева дека нема да се врати, секоја грешка значи уште повеќе губење на самодоверба, а уште и кога нема да се реализираат шансите...

Но, ако би морал да се кладам, јас би се кладел дека Манчестер ќе стигне до место кое што води во ЛШ.
Искрено очекував ваков развој на ситуацијата, дури и имаше утакмици на претходните првенства кога и сакав да се случуваат вакви работи - без разлика што ми е криво, нервозен сум .... Едноставно сакав да ја видам искреноста кон клубот. Серам и јас по утакмици, ама има постови што се :гомце:.

Убаво кажа дечкото што ја коментираше утакмицава на Спорт Клуб - последната изјава на Ферги по подигањето на трофејот беше Имајте верба во клубот и дајте максимална подршка, без разлика на резултатите. Ова го кажа кога камерите почнаа да ги даваат "лојалните" фанови кои го напуштаа Трафорд. Одеднаш годинава значењето на еден транспарент сите го заборавија -- BELIEVE!

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Абе па нели за ова што го „натерал“ да остане Руни го величевте Мојс? Покажал карактер, па сеа испаѓа дека тоа не било исправно :)

Клеверли даде еден пас таму за Англија и се дигна востание, а оваа сезона се покажа дека дечкото што освен да се врти сам околу себе и да си го брка опашот и чат пат да убаци некоја дијагонала, АМА САМО кока ќе му се даде простор, друго врска нема. Па ни мадиња нема, за Џонс ајде, не е везњак, па ајде оправдување за лошата игра денес, ама за мачоров оправдување веќе нема. Цела кариера ќе биде споредна улога, и местот му е во клуб како Њукасал.
Денес Перси се враќа на средина да земе топка да ДАДЕ пас, да створи шанса, јас да сум на местото на Клеверли, ќе ги закачам копачките, доста е брукање.

Мојс психички дали е способен да издржи. Овие од горе што нема да му дадат отказ нема, једини спас е мамлазот сам да се откаже.
Чоекот нема срце, ни еднаш не го видов со повишен тон да се обрати кон некој играч, тоа доволно говори за неговиот авторитет.
А без авторитет пиши пропало.

п.с. После глумењето денес на Чичарито ќе го хејтате и него како што го хејтате Јанг?

2

~2A

Гостин
ќе видиме на крај дали била дебилна одлуката :))))
Кажииии ќе му се усреќи по 5-6 години да освои некој позначителен трофеј. Здравје госпо дотогаш чувај во букмарк постови, ко демек си била во право. :)

Член од
5 август 2008
Мислења
6.017
Поени од реакции
5.342
1. Играчите со тотално незаинтересирани, статични, си го ладат на терен = Мизерија
2. Мојс баце.. 4-4-2 изумре или 4-4-1, освести се не си веќе во Евертон тренер си на ШАМПИОНОТ!
Да бев сеа ја на негово место.. Чичарито би го извадил, Јанузај ко 10ка РВП најистурен, Нани лево и Валенсија десно и се кладам дека така ќе ги избушеа.. ама нее бе 4-4-2 и крај! Со глава во ѕид мава цело време!
3. ТРАНСФЕРИ!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.368
Поени од реакции
26.423
Пак можеше да го земе Стротман де. Од друга страна, Озил поарен е од Руни? :) Јас Руни не го менам за никој, колку и да е глуп, Руни е најдобар играч во нашиот тим. Фергусон никогаш нема да знаеме што правеше со Руни, дали виде дека нема мотивација нешто, па се реши малце да го понервира, оти знаеме Руни кога игра најјако.

Како и да е, не е тоа главна причина. Летото ни беше ужасно, факт е тоа. Фелаини сигурно не беше главна цел, сакаа да донесат други, не успејаа. Мора веќе да го одврзат ќесето, во права смисла оти гледаме како се прави јак тим. Не викам да претерат, ама така изгубивме неколку играчи.
Сите знаеме како Ферги ги „мотивираше“ играчите за кои излегуваше со изјава во медиуми. И Ван Нистелрој и Бекам го осетија тоа на своја кожа. Не си прегазува збор Ферги, да останеше тој Руни ќе беше картиран.

Стротман во Рома ги има Пјаниќ и Де Роси до него, во Јунајтед ќе се мачеше како Фелаини. За ќесе ќе мора да одврзуваат. Ама прво треба да се одлучат што ќе купуваат. Ако купуваат играчи за 4-4-2, пак ќе биде интересно во Јануари.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кажииии ќе му се усреќи по 5-6 години да освои некој позначителен трофеј. Здравје госпо дотогаш чувај во букмарк постови, ко демек си била во право. :)
не ко демек, туку ќе сум ;)

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.554
Поени од реакции
3.615
Се изнервирав од сите..На мојс му се лутам

Се изнервирав од сите..На мојс му се лутам,само затоа што прави глупави измени.Заха кој не е играл фудбал за првиот тим од со Виган го пушта кога губиме..Фил Невил кај си бе човече нема те жив..
Од нервови пред 20 -30 минути напишав Мојс Аут..но ја работи најтешката работа на светот,да се замени Ферги не е лесно..ајде во Јануари нека донесат асални појачувања и да ги сменат асистентите на Мојсо.ГЛОРИ!

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.885
Поени од реакции
21.818
чил гледајте го видеово и доста плачете. без разлика дали сме први или последни цел свет е со погледот вперен во јунајтед ... зашто ... одговорете си сами !!!!

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
само финтата е што Мојс нема да добие отказ. Затоа и се чудам како трошат нерви на такви постови :)

најлесно е да смениш менаџер. Фергусон е тој што е функција над Мојс. А ако мислите дека човек што бил во иста ситуација како него одамна и притоа потенцира дека денес времињата се потешки, ќе го избрка некој што одлучил лично тој да е тука, подобро не гледајте ако немате нерви.
Искрено знаев дека ќе биде вака,ок не дека ќе бидеме до толку,али знаев дека ќе биде тежок период.Не му е лесно и него,притисок на сите страни,па ко за бељата,утнуамо зицери,што не било случај до сега,ете пенал не ни досудија.Крај краева,замисли да се преселиш од некое станче,у луксузен стан,ќе ти треба време да се навикнеш,епа и ова му иде исто.Сеа приорите треба да ни биде пласман у лш зошто за титула шансите са сведени на минмум,не ради бодојте,него ради играта.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Знаев дека ќе е вака. Пред утакмицава, што прави со Заха. Кога го пушти, што го пуштил, нема играно фудбал 4 месеца.

Барем не мењајте мислења за саат време. Ок си е Заха, има желба, се труди, само очигледно е дека не е спремен физички за ПЛ.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.368
Поени од реакции
26.423
Искрено нема. Пошто врти колку сакаш ти, ова шо го пишиваш зборува дека Рунине чини за првиот тим и требало да се продаде. Simple as that.
Ако речам дека за Озил нема место во Јунајтед на Мојс, значи дека пишувам дека Озил не чини? :)

Руни е одличен напаѓач. Ама не е одличен центарфор. Му треба човек до него во напад. Тоа го видовме во сезоните кога Јунајтед газеше се пред себе, па Руни одеше на лево крило на сметка на Роналдо кој играше 9-ка, тоа го гледаме со Англија на секое светско и европско.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
чил гледајте го видеово и доста плачете. без разлика дали сме први или последни цел свет е со погледот вперен во јунајтед ... зашто ... одговорете си сами !!!!

Да се расположиш малку ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom