Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Вори заеби си коментарот, ме боли кои што пишуват на фб, и чии фанови се воопшто.
Друго не ми е јасно, луѓе бе кој рече Фергусон аут? А? Цитирајте ми.
Неможе бе да има фан да каже Ферги аут, не зборувајте безвеза, ако веќе има некој што го рекол, видете да не е од соседниот фан клуб. Цц.
Е сеа, што беше разликата од перфектниот старт на сезоната и сега?
На почетокот секој играч играше каде што игра најдобро! Сите беа здрави и со сите играчи достапни имавме пеколен тим.
И што да правиме сега кога глава неможеме да дигнеме од повреди? Ниеден играч нема кој ја игра стандардната негова и најдобра игра и позиција по што е граден тимот. Како ке играат? Затоа има конфузии, затоа има недоразбирања меѓу играчите, затоа нема толку добра реализација, затоа не ни оди.
Тиммот се гради највеќе во предсезона, и сите знаете како го изградивме тимот и како газевме во предсезоната и на стартот, со тим изграден оклу крилата (тие одлични крила што ги имаме) и околу РУНИ. Да Руни е нашиот талисман, но Руни (а и цел тим) функционира најдобро со првичната замисла и примарната тактика на нашиот тим.
А вака, повредите не осакатија, глава неможеме да дигнеме, абе една по друга се нижат еј. Една по друга. И како ке играме со таков крпен тим? Да, можеме да играме, можеме, гледате победуваме кога играме лошо но неможеме се да освоиме со тој таков искрпен тим.
Секако и дека ќе имаше такви утакмици во сезоната, дури можам да речам и дека доста утакмици (не толку битни) ке се играа така колку да се победи, но кога ке треба оп се вади најдобриот тим со претпознатливата наша најдобра игра и се уништува противникот. Јас како што знам во ЛШ се така играме, едвај чекав да играме на Олд Трафорд па кога ке се разлетаа играчите од првата минута од милина да ги гледаш, голови, шанси, победи но во ракав се имаше најдобриот тим(игрите против Шалке, Челзи, Рома7, па и Баерн (не заеба црвениот само) и уште многу). Да не ни беа повредите ке ја гледавме и денешнава утакмица така, Ке победувавме, немаше да стигнеме оваа не толку пријатна позиција.
Но, да не се потпирам толку на повредите (што и секако се основната причина според мене за слабата прикажана игра) мислам дека Сколс многу се осеќа, ајде и да не е Сколс, но средината никако не ни е на ниво(барем сега, кога играше Клеверли беше добра затоа што се играше брзо да се префрли средината, брз е детето, и топката кон напред и бочно кон крилата) Како и да е, средината место каде најмногу треба да се фокусираме.
Но се враќаме посилни! Секако!
Ние сме Манчестер Јунајтед!
И да се почастиме сите, да не забораваме кои сме и што сме :*
"Тhe most romantic club in history of football, and that will never change!"

Член од
8 август 2011
Мислења
91
Поени од реакции
67
Факт е дека Манчестер многу тешко купувал готови првокласни играчи или веќе откриени и барани таленти. Многу примери има кога клубот направил се за да некој играч дојде во Манчестер и на крајот тој отиде во друг клуб (Роналдињо, Робен, Озил, Варан, Бензема) и ќе има уште еден куп такви и пак Манчестер ќе биде најголем клуб во светот. За што кукаш ти? Затоа што испаднаа од ЛШ? Па не ти требаат плус играчи за тоа, се ова се случи поради несериозност, потценување и слаби игри. И тоа мора да се промени. Смешно и трагично е да се помисли дека на овој Манчестер Јунајтед му требаат нови играчи за да го победи Базел. Денеска како и на сите натпревари во ЛШ годинава Манчестер едноставно не играше како што треба и тоа е тоа.

A

apidrone

Гостин
Абе јас реков Ферги аут, фала богу у deep sarcasm :) Иначе имаше некои у темата за ЛШ што викаа дека е крај за Ферги ова, сме требале некој ко Боаш да земеме (веќе погодуваш чив навивач :)) и сл...

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Абе јас реков Ферги аут, фала богу у deep sarcasm :) Иначе имаше некои у темата за ЛШ што викаа дека е крај за Ферги ова, сме требале некој ко Боаш да земеме (веќе погодуваш чив навивач :)) и сл...
Морам да ти реплицирам брачко , тебе сеедно ти е ако еднава екипа киксни другава сигурно ќе тепа... (Манчлестер Јунајтед , Реал Мадрид и Јувентус) така?
Па искрено и зато вакви постови пишуваш.... Немаше до сеа паметен некој да пиши овде еве јас така се најдов па да ви реплицирам...
И јас да имав 2-3 екипи favourite и јас ќе делев бардина овде...

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.805
Поени од реакции
21.533
Факт е дека Манчестер многу тешко купувал готови првокласни играчи или веќе откриени и барани таленти. Многу примери има кога клубот направил се за да некој играч дојде во Манчестер и на крајот тој отиде во друг клуб (Роналдињо, Робен, Озил, Варан, Бензема) и ќе има уште еден куп такви и пак Манчестер ќе биде најголем клуб во светот. За што кукаш ти? Затоа што испаднаа од ЛШ? Па не ти требаат плус играчи за тоа, се ова се случи поради несериозност, потценување и слаби игри. И тоа мора да се промени. Смешно и трагично е да се помисли дека на овој Манчестер Јунајтед му требаат нови играчи за да го победи Базел. Денеска како и на сите натпревари во ЛШ годинава Манчестер едноставно не играше како што треба и тоа е тоа.
Да испаднеш од Лига Шампиони е тешко да се проголта но што да правиме идеме напред . Да погледнеме за наредните натпревари ... Замена за Видич=Еванс замена за Сколс = Клеверли = Руни = Џонс = Парк = Де геа = Линденгард = Амос ... упс грешка забегав .

Не измислувај работи што тука никој не ги напишал , како за ферги така и за тоа дека не сме го сакале Манчестер или па сме се сомневале во тоа дали е најуспешен и најдобар клуб во светот.

Мразиме да гледаме летаргична мизерна игра , мразиме да не понижуваат, мразиме кога тоа се случува подолг период ... имаме право на тоа ? Задниве месеци она што го гледаме не е Манчестер Јунајтед .. да стои на дресовите Манчестер Јунајтед но играта заради која седиме пред малите екрани за да ги гледаме не е таа на која сме навикнати. Да секоја екипа има подеми и падови , но Ферги треаше да знае подобро од тоа дека може да ги ротира цел тим за да играат во среден ред зашто му беше тешко да најде креативец па макар бил и Керик 2 ... Јас не го обвинувам тимот за ова што го гледаме , тука вината ја барам во фергусон .. Што ќе видиме утре ? Де геа среден ред зашто така ќе каже фергусон?? Ќе кажеме ДА иако знаеме дека е тоа погрешно? епа извини ја глава не мавам у ѕид само зашто ферги така кажал ... иако сите ткуа го поштуваме и му се поклонуваме.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.753
Поени од реакции
43.934
Секоја сезона е вака бре... :D

Искрено бев премногу изнервиран.. Ама сеа оладив... И не ме боли толку тоа што испаднавме, колко што ме боли тоа што ја имавме најлесната група одкога го следам Манчестер и не успеавме да ја поминеме... И тоа како Шампиони на Англија и Вице-шампиони на Европа.. Само освојување на ПЛ може да са ја спаси сезоната.. И мислев дека после киксовите со Бенфика и Базел на ОТ ќе се расонат, ама не.... Пак продолжија со глупата неефикасност (додуша на овие 2 меча дадоа 5 гола вкупно) ама видете ги другите утакмици повеќе од еден гол немат постигнатно.. И кога ќе се побуневме тука дека играат слабо и неефикасно, одговорот беше "одете навивајте за Сити или Барса/Реал".. И сеа таа глупа неефикасност не исфрли од ЛШ... Ама ако, да им текне малце дека се фудбалери како и сите други и сеа со сите сили во ПЛ.. И после ова ако не се освестат, ќе викаме "здравје догодина"...

И да.... И јас го сакам клубот ептен многу, исто како сите вас, ама што е така, така е.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Ух боже, несакам кога ни се случуваат вакви работи, ама сега сакам Ферги добро да ги истепа, сите до еден, освен Гигс, мислам него несмее веќе :) Па од следнава се до крај, кај и да играат треба да нема на терениве, тревата да ја јадат.

Ох боже, во 8 треба да станам, во 9 тргам за Струга на утакмица, кааако бе ... :( Ај да пробам да се стабилзирам некако, дека не е на добро ова :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Оп оп,почнаа анти-јунајтед дечките да се јавуваат...
Ех што е убаво на врвот 19че:D
CHAMP19NS?:icon_lol:
Батали го бе овој што си го цитирал, од кога почна сезоната на секоја дерби тема пишува душата ќе му дошла на место Манчестер ако изгубел, барем сеа не се секираме, на место му е. Само да не му инсталираме пак Виндоус осмица у јануари па да му ја изротираме пак.

И овој утре ден ќе ти кажува, ја комплекс од Манчестер? Нееее :pos:

junksound

KILL Iluminate's
Член од
16 јули 2010
Мислења
133
Поени од реакции
9
катастрофа да му јебам жената на парк нани фергусон глајзепр што е ова бе луѓе ејјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјј од базел да губиме..

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Ми беше жал за Нани,човекот умре на терен срцето го остај.Кој и да имаше топка не гледаше напред го бараше Нани или дедо Гигс,алал да му е на гигси другиве треба да се срамат бе...Јанг и Руни ме разочараа посебно Јанг.Парк како и секогаш дава се од себе исто и Џонс.Евра играше на две места,своето и на Јанг.

Се надевам дека Ферги ќе престане да експериментира со составот зашто навистина преку таквото ми дојде да ми прости ферги ама така е...Познавајки го серот не верувам дека ќе добиеме засилување,а искрено не ни сакам.
Повредите мамата ни ја ебаа годинава ова со Видиќ е капак на се,повеќе се изнервирав за неговата повреда отколку поразот повторно одбраната нема да биде тоа што е освен ако не профункционира тамдемот Џонс-Рио.

Може некој да објасни поубаво што како во ЛЕ сега што следува,ждрепка ова она...:confused:јбг сме заборавиле како е

S

Stivie G

Гостин
И покрај се што направи за вас одредени поединци плукаат по Фергусон? OMG

Kajgana Shop

На врв Bottom