Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.280
Да, ама на почетокот на сезоната, тогаш речиси целата игра на Ибра се потпираше, и исто така гледам подобрување кај Марсијал од почетокот на сезоната, кога буквално беше безкорисен. Сега целата игра не се потпира само на Ибра, а и Руни се покажува во подобро светло, за Ибра, Мата, Ерера и Валенсија немам зборови.
Точно, но не е доволно ипак се надеваме на борба на четири фронта(ЛШ).Битно скелетот на тимот е отприлика скоцкан уште финеси му фалат за да биде одличен.Руни е завршена приказна и за доброто на клубот е подобро да си оди зошто освен голот со Стоук, друг импакт и да немал кога влегол од клупа.Секоја чест за постигнатото и се што направил за клубот ама како што рекоа некои членови тука, со сентименталност нема успех.Се надевам дека Мата би останал и он би ја пополнил таа дупка што ја остава Руни(не зборам да биде стандарден првотимец)

A

apidrone

Гостин
Евра изјавил дека бил блиску до враќање на ОТ али „мистериозен човек“ го блокирал трансферот.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Alo lugje koga kje sfatite deka ne e se do ibra be?Ako igra isturen napagjac,ne moze covekot da dade 77 gola sezonata sam.Mora pomos od drugite poseno od krilata.Kaj nas osven nego nikoj drug ne znae gol da dade.Ocaj.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

The_Master_NeptuNE >:D

Таканаречен космополит
Член од
15 јуни 2014
Мислења
250
Поени од реакции
159
Точно, но не е доволно ипак се надеваме на борба на четири фронта(ЛШ).Битно скелетот на тимот е отприлика скоцкан уште финеси му фалат за да биде одличен.Руни е завршена приказна и за доброто на клубот е подобро да си оди зошто освен голот со Стоук, друг импакт и да немал кога влегол од клупа.Секоја чест за постигнатото и се што направил за клубот ама како што рекоа некои членови тука, со сентименталност нема успех.Се надевам дека Мата би останал и он би ја пополнил таа дупка што ја остава Руни(не зборам да биде стандарден првотимец)
Да ама тогаш кој ќе го надополни местото на Мата? Ќе мора со друга формација да играме, а Руни може барем уште 1-2 сезони да му се даде шанса да игра во Јунајтед, па после ако сака MLS или Кина. А што викаш во врска со скелетот на тимот, се согласувам. Уште некои финеси и се супер ќе биде :)[DOUBLEPOST=1486205991][/DOUBLEPOST]
Alo lugje koga kje sfatite deka ne e se do ibra be?Ako igra isturen napagjac,ne moze covekot da dade 77 gola sezonata sam.Mora pomos od drugite poseno od krilata.Kaj nas osven nego nikoj drug ne znae gol da dade.Ocaj.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
И јас тоа го викам, ама се помалку се потпира целата игра на него. Тоа беше најмногу во почетокот на сезоната, кога се беше свртено кон Ибра. А за головите... Мата, Миктаријан, Марсијал, Погба ги заборави??[DOUBLEPOST=1486206194][/DOUBLEPOST]
Евра изјавил дека бил блиску до враќање на ОТ али „мистериозен човек“ го блокирал трансферот.
Bullshit. Aко веќе кажуваат лаги нека не измислуваат приказни.

Последно уредено:
Член од
13 мај 2016
Мислења
502
Поени од реакции
969
Ок, ајде малку полека попозитивно сеа..
Гледам сите барате резултати (многу нормално), гледам на сите ви/ни е преку глава од тоа топло-ладно..па се нема трпение за да се крене тимот..да тргне конечно машината...разбирам..се разбирам.
Од критиките..најмногу во очи ми паѓа тоа што Мурињо се споредува со неговите резултати од ланската сезона, и искрено со оглед на резултатите каде и да бил..мислам дека е тоа најголемата грешка. Од една страна да, тоа е најпресно па се памти...или од фанови на други клубови ..мн нормално дека хејтерски.. така ќе бидат критиките..но, ајде од една друга страна.

Мислам дека ако веќе правите споредби..тоа треба да биде сезоната 2013/14 т.е. првата сезона од неговиот повратак во Челзи.
И тогаш почна со игри топло-ладно, порази од Њукасл, Сандерленд, Евертон..па на 2 пати од Базел пораз во ЛШ..игра..на моменти очајна...каде и тогаш ги слушав истите муабети, дека човекот е веќе фудбалски диносаурус со неговите тактики и размислувања...не го бива...се губи...итн итн.

Како одминуваше времето...полека но сигурно, Жозе го составуваше тимот..кој, како, што..и покрај тоа што да напоменам дел од играчите веќе ги знаеше, што е голем плус..за разлика од кај нас...му требаше време. Сепак ова не е умрената, од Господ заборавена..очобол, жабарска лига со нула компетитивност...или пак Ла Лига..ала лига село без кучиња со 2 пит була мавнати на horse power..и другите сите глувци.
Некаде почетокот на Фебруари..паметам добро ја следевме со другари утакмицата на Челзи со Сити во гости. Челзи знам дека победи...но она што добро ни падна во очи..е дека Мурињо конечно го скоцка тимот целосно..и дека очигледно беше дека само им фали уште екстра напаѓач..позиција која ги кочи.. и дека со купување на таков, спремни се за титула. Наредно лето...како што очекувавме..го купи Диего Коста...кој изигра брилијантна сезона..и Челзи далеку пред сите освои титула.

Целта на сето ова...тогаш и при познавање на дел од играчите му требаше пола сезона..да увиде кој му е најдобриот тим..и каде му фалат класа играчи.
Не се сомневам, дека и приказната кај нас ќе биде слична, како иде периодот играме се подобро...иако изостанува реализација како што ни е познато.
Очекувам негде при полу сезона точно да се знае кој ни е моменталниот најдобар тим..и каде сме најтенки.
..и таму..дел на зима, поголемиот дел на лето, да се надополни со екстра играчи..и тоа е тоа ..спремни сме за титула.
Затоа рилекс другари..нека се ситат хејтерите уште малку...пошто уште толку и ќе можат...сепак сме им ја ваделе душата премногу долго..па нека издишат малку и тие ;)
Џио и дрогата во Ноември.. (n)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.920
Поени од реакции
67.617
Bullshit. Aко веќе кажуваат лаги нека не измислуваат приказни.
Ова е изгледа изјава на самиот Евра. Иако, би сакал да му дадат некоја функција во клубот, но, никако како играч.

Добро е, полека почнувате да се освестувате дека реализацијата е голем проблем кој што нема преку ноќ да се реши и дека „прашање било на време“ кога ќе стигнувале резултатите.
Не ти го помнам постот каде викаш дека:
- Ви кажав уште во Октомври дека ке креираме по 10 шанси на меч, а нема да поентираме, и дека реализацијата ке биде проблемот...

Oh wait...

Член од
13 јануари 2013
Мислења
1.537
Поени од реакции
1.172
Ништо лично, али едно нешто не можам да сварам. Како бре ќе се разиграат само против нас? Кое е ова опрано размислување побогу. ДеЈунајтед последниве години е некој фактор па баш против Јунајтед се мотивираат.
Поточно Шмајхел ќе се разбрани како и на претходните натпревари каде играме со екипи од дното на табелата каде голманите на којзнае која дрога се па ја имаат утакмицата на кариерата!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.626
Поени од реакции
6.433
Да ама тогаш кој ќе го надополни местото на Мата? Ќе мора со друга формација да играме, а Руни може барем уште 1-2 сезони да му се даде шанса да игра во Јунајтед, па после ако сака MLS или Кина.
Гризман? Ако го донесат Мата и Руни ќе играат уште помалку така да веројатно еден си оди.

R

red.devil

Гостин
Никаде не го спомнав Хал, нити пак ги кривам за начинот на кој играат фудбал, си кажувам за нашата неефикасност да дадеме гол. Хал шансите за гол ги направи од контра во последните 10-15 минути откако почнавме да играме без средина, бркајки победа, и пак заради нашата неефикасност. Тогаш и Марковиќ погоди статива.

Секој економист ке ти каже дека што е поголем статистичкиот примерок, толку порелавантна е статистиката. Во овој случај се работи за скоро 400 креирани шанси, а не 10 на 3 како што викаш. Изедначени сме со екипите пред нас по број на шанси за гол. Разликата е што Челси еднаш помина центар против ливерпул и даде гол, а на нас ни се потребни по 10 шанси за гол. Вака на прва што ми текнува, 1-1 во шанси за гол би требало да биде со Хал, немам гледано повторно хајлајц, шансата на Мата, што требаше да биде гол, и шансата на Марковиќ.

За Евертон... И јас му го гледав интервјуто, и не слагам со кажаното за Евертон дека сме заслужиле да победиме, иако, Евертон во игра резултатски ги врати најдебилниот потег на Фелаини сезонава. Тука грешката е само на Мурињо, се повлече уште во 62-ра минута и почнавме да се браниме со земјоделските испуцувања во одбрана, место полека да изнасаме топка и да поместува тежиште на игра, па Евертон ни правеше шанса секои 2-3 минути, а како бонус го внесе и Фелаини кој направи пенал. Да беше пречката на Ерера гол за 0-2, тогаш бранењето до некаде и ке го разберев.

Ако не го поправат проблемов со ефикасноста, нека кажат збогум на Топ 4 сезонава. Што реално, ке биде катастрофа од епски размери.
Не реков дека го спомна, мене ми е одличен пример за феноменот што ни се случува со "среќата" и статистиките оваа сезона. Арсенал станавме упм.

Иначе по дефиниција во право си за статистиката, за работа ја користам и јас , верувам знаеш дека има најразлични методи на статистички анализи за најразлични податочни примероци НО пак треба правилно да се употребуваат иначе ќе дојдиме до некој бизарен заклучок а верувај овие шест месеци имам материјал на темава да напишам докторат на тема "Како не треба да се користи статистика". Пак ќе се вратам на Хал како пример, (знам ти никаде не го спомна). Ако од тие 16 удари имало една сериозна шанса да речиме (според тебе, јас мислам имавме две сериозни шанси) а сите тие удари влегуваат во таа статистика... Јебеш статистика брат.

За шансите на Хал, небитно е како се направени. Си ризикуваа, одиграа паметно и им се исплатеше. Да земаа три бода ќе им се поклонев...Некои на тој начин освојуваа титули.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.794
Поени од реакции
44.077
На Руни му е последна сезона 90%. Јунајтед нема корист од него, а тој го руши рекордот што го бркаше. Ако сака да игра редовно само МЛС или Кина, ако му се дреме на клупа, да биде трета опција и сигурно ќе сакаат да му ја скинат платата нека седи, мене лично не ми смета. xD

Член од
13 мај 2016
Мислења
502
Поени од реакции
969
Зошто за жал..? Со сентименталности не се освојуваат титули. Ниту Руни ниту МАта би бил прв тим во топ 3 клубовите на свет..доколку не ги бива, клупа..ако не сакаат клупа тоа е тоа...

Не знам зошто мислите дека нема да завршиме ЛШ..искрено убеден сум и покрај сите глупости и нерешени резултати дека ќе завршиме минимум 4то. Јунајтед нема пораз во лигава од факинг Октомври. Јесте да ја сјебаа сезонава со тоа нерешените....али далеку од тоа дека тимот е во неззз каква криза..

Сум кажал сто пати и пак ќе повторам...оваа сезона е ок некојси минимум пласман у топ3 ...и купче мупче нешо да светка. За наредна сезона друг ќе биде муабетот ( и ова го зборам од почетокот на сезоната).

A

apidrone

Гостин
Ова е изгледа изјава на самиот Евра. Иако, би сакал да му дадат некоја функција во клубот, но, никако како играч.

Не ти го помнам постот каде викаш дека:
- Ви кажав уште во Октомври дека ке креираме по 10 шанси на меч, а нема да поентираме, и дека реализацијата ке биде проблемот...

Oh wait...
За разлика од вас повеќето, мене не ми е целта да „испаднам во право“ и да давам визионерски коментари со месеци унапред. Мене не ме импресионира декемврискиот блесок каде врзавме 6 победи по ред (а патем не мрднавме од 6то место). Мене не ме ложат 32423634677 неискористени шанси по утакмица. Она што јас сакам да го видам е конечно да почне да се случува она што вие го најавувате дека „кај и да е“ ќе се случи. Дотогаш, слободно бројте си пасови, посед, шанси, зицери и што ти ја знам.

Kajgana Shop

На врв Bottom