Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Од страв дека нема да те собери со стомакот?
Ептен незгодна ситуација стварно. :D Нешто слично како кога ти пробуваш да бакнеш девојка. :ROFLMAO:

Член од
16 април 2008
Мислења
2.526
Поени од реакции
2.380
Колку само се искомплцира сега ситуацијава за место во ЛШ.Ќе биде напнато до крај,мора барем три дерби да се добијат минимум и со умрениве екипи да нема кикс.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Ние секое ебано коло ќе се молиме некој да изгуби, некој да победи, и се тоа заради неспособноста на идиотот да победи еднаш во сезонава на гости онака лагано ко шо треба, или уште полошо неспособноста да победи воопшто. Порано со ќеиф ја гледав лигава кога беше САФ, дури и во оние сезони кога завршувавме 2-3, барем имаше жар, знаеше тој да стане од клупа или да им ја еби мамата на сите на полувреме, и нормално се случуваа пресврти, шибаа контра напади, фрчеа крила по бокови.... А сега, сега на секоја утакмица крстена вода едно шише до тебе, троа босилек, и шљакај по тоа телевизорот да падне некој гол. Да ти ебем идиотот глуп, самобендисан! Ни се молам ни ништо, нека го избркаат таму, не е воопшто подобар од Мојс.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што побрзо прифатите дека Фергусон се пензионираше, толку подобро. Тие времиња се веќе минато, убав ни е алот ако секој менаџер со Фергусон го споредуваме.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Аааа, си ја читала колумната на Гери...
Не ама по логика, си го имал можеби најдобриот менаџер во историјата на спортот, иде во пензија и сега сакаш пак таков да најдеш. Исто како што во секој втор клинец го бараат новиот Роналдо или Меси по светов. Го баравме новиот Шмајхел 15 години а кога одбравме голман со друг профил и различен начин на бранење и командање, коначно се скрасивме (Едвин). Не иде тоа така, ќе треба да се привикнеме на модерните брзи времиња, без разлика дали се работело за Мојс, ван Гал, Ерера, Де Геа, Петко, Станко.

A

apidrone

Гостин
Не мора со Фергусон, еве со Куман ќе го споредиме. Двајцата Холанѓани, двајцата првпат преземаат клуб од Премиерлига, со тоа што ван Гал има 5 пати поскап тим и буџет. А разликата на табелата е еден поен. На почетокот на сезоната, освен што се вадеше на големиот број на повредени играчи, тврдеше и дека треба 3 месеци за да играчите му ја сфатат филозофијата. 6 месеци подоцна, играчите оздравеа, му ја сфатија филозофијата како што и самиот кажа, а ние се уште не сме во игра за титулата. Веројатно нема ни да бидеме сезонава, но тоа не е толку страшно. Страшното е што позицијата за пласман во ЛШ наредната сезона е загрозена. Губиме од 9-то пласираниот Свонси, а следат утакмици со посериозни противници.

Колку повеќе размислувам, толку повеќе заклучувам дека ЛВГ избрза со некои трансфери, по слабиот почеток на сезоната. Изгледа како да сакаше повеќе да ги замолчи критиките, одошто стварно му требаа тие играчи. Тука пред се мислам на Ди Мариа и Фалкао. Двајцата се топ играчи ама се некако ми личи дека не ги донесе од што стварно планираше баш нив да ги игра, туку му се укажа прилика.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Не мора со Фергусон, еве со Куман ќе го споредиме. Двајцата Холанѓани, двајцата првпат преземаат клуб од Премиерлига, со тоа што ван Гал има 5 пати поскап тим и буџет. А разликата на табелата е еден поен. На почетокот на сезоната, освен што се вадеше на големиот број на повредени играчи, тврдеше и дека треба 3 месеци за да играчите му ја сфатат филозофијата. 6 месеци подоцна, играчите оздравеа, му ја сфатија филозофијата како што и самиот кажа, а ние се уште не сме во игра за титулата. Веројатно нема ни да бидеме сезонава, но тоа не е толку страшно. Страшното е што позицијата за пласман во ЛШ наредната сезона е загрозена. Губиме од 9-то пласираниот Свонси, а следат утакмици со посериозни противници.

Колку повеќе размислувам, толку повеќе заклучувам дека ЛВГ избрза со некои трансфери, по слабиот почеток на сезоната. Изгледа како да сакаше повеќе да ги замолчи критиките, одошто стварно му требаа тие играчи. Тука пред се мислам на Ди Мариа и Фалкао. Двајцата се топ играчи ама се некако ми личи дека не ги донесе од што стварно планираше баш нив да ги игра, туку му се укажа прилика.
Ne si vo pravo za kuman. Kuman ima uste mnogu za dokazuvanje iako jas mislam deka e blic menager. Lani i maftinez gazese so everton, del od vas go sakaa mesto mojs pa sezonava gledame kade e. Lvg e menager so iskustvo, problemot e sto e magare.
Isto i za kupenite igraci ne si vo pravo. Ako ne gi zemevme falkao i di maria ke se plukase tuka kako ne sme zele klasa igraci. Sega koga vejke se zedoja i se vo slaba forma pak se pluka. Znaci plukanjeto e neizbezno. Od druga strana so deka se potrosija 150 milioni koga seuste ima krateri. I 500 neka se potrosat, ako vo timot ima dupki pak neka da bide igrata kako sto treba. Problemot e kaj site, ne e samo kaj lvg ili odredeni igraci.

A

apidrone

Гостин
Ne si vo pravo za kuman. Kuman ima uste mnogu za dokazuvanje iako jas mislam deka e blic menager. Lani i maftinez gazese so everton, del od vas go sakaa mesto mojs pa sezonava gledame kade e. Lvg e menager so iskustvo, problemot e sto e magare.
Isto i za kupenite igraci ne si vo pravo. Ako ne gi zemevme falkao i di maria ke se plukase tuka kako ne sme zele klasa igraci. Sega koga vejke se zedoja i se vo slaba forma pak se pluka. Znaci plukanjeto e neizbezno. Od druga strana so deka se potrosija 150 milioni koga seuste ima krateri. I 500 neka se potrosat, ako vo timot ima dupki pak neka da bide igrata kako sto treba. Problemot e kaj site, ne e samo kaj lvg ili odredeni igraci.
Ја не го фалам Куман, ама сети се тука како се тешевме пред 3 години коа Сити првпат зема титула, дека потрошиле многу пари а освоија титула на гол разлика. Проблемот бил што е магаре. Епа ете значи си признаваш дека има проблем.
Ако не сме ги земеле Ди Мариа и Фалкао ќе се плукало дека не сме зеле класа играчи. Потпуно ИСТОТО што јас го реков. Јас не гледам дека ЛВГ има идеја што да прави со нив. Чак веројатно нема одлучено ни дали да го планира Фалкао за следната сезона или да го врати во Монако. Изгледа едино планско засилување му беше Блинд. А се кладам дека немаше да има плукање дека не се донесени класа играчи ако имаше резултати.

E

Epsilon

Гостин
Дали тоа „магаре“ е excuse за резултатите досегашни?

И како додатна информација читам дека е можно праќање Вилсон на позајмица, со кој ум? Сеуште планира да го форсира Перси. :confused:

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ја не го фалам Куман, ама сети се тука како се тешевме пред 3 години коа Сити првпат зема титула, дека потрошиле многу пари а освоија титула на гол разлика. Проблемот бил што е магаре. Епа ете значи си признаваш дека има проблем.
Ако не сме ги земеле Ди Мариа и Фалкао ќе се плукало дека не сме зеле класа играчи. Потпуно ИСТОТО што јас го реков. Јас не гледам дека ЛВГ има идеја што да прави со нив. Чак веројатно нема одлучено ни дали да го планира Фалкао за следната сезона или да го врати во Монако. Изгледа едино планско засилување му беше Блинд. А се кладам дека немаше да има плукање дека не се донесени класа играчи ако имаше резултати.
Ако се раководиме по таа логика дека Сити зеле титула онда треба да почекаме уште 2 години за тоа. И тие многу пари што ги потрошиле Сити во тоа време ако ги конвертираме во ова време можда ќе им треба пола милијадта евра (ако не и повеќе) за истите играчи. Со оглед на тоа што цените се кренати у пм, 150 милиони и не се баш некоја висока сума на пари ако сакаме (рецимо) 70-80% нови играчи. Освен тоа сите знаеме Сити како ја зеде првата титула, тоа еднаш во столетието се дешава. Едино ќе речам дека ланската титула им беше заслужена, а ако го гледаме тоа значи ни требаат 4 години.
Ако веќе Блинд му било планско засилување, онда неможе да се рече дека незнае што купува. И нормално дека нема да има плукање ако има резултати па макар играле и Велбек и Клеверли, тоа е нормално. Проблемот е што тоа плукање се јавува веднаш по првиот неуспех. :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И јас се слагам за ова, дека мислењата за некои работи се мењаат од месец за месец. Не може да се избрзани трансферите кога се десија август месец. Што е до мене Ван Гал може и закасни малку ама ајде демек да биде добар, да им даде шанса на сите. Се кукаше цело лето дека нема играчи. Сите се криви за ситуацијава, нема правдања за никого. Исто и (не зборам за сега) ме иритираат муабети од типот на ех не дадовме милион уште некој за играчов видете која ѕверка е, не им се даваа милион плус, а кога ќе преплатиме играч, го преплативме, не бива вака, имаат ли ум?
За Куман не можеш да си повеќе во право. Многу менаџери имате honey moon сезона во Англија а подоцна се губеле (кога веќе споредуваме фрлени пари, нели фрли Мартинез 30 милиона за шпиц?). Исто така мислам дека баш ние најдобро увидовме дека не е ист притисокот да водиш екипа без реноме и екипа со реноме. Ван Гал е еден од ретките што може да издржи притисок али тврдоглавоста може ќе го чини многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom