Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Мене друго ме мачи, ај Мојс ќе кажеш бот од Евертон не ни знае што е титула, а камо ли пак да има шампионски дух. Ама истиве играчи две години по ред освојуваа 90 бода и играа 300 пати по мотивирано, како може сега наеднаш кур да ги боли ? Па нели сте професионалци, сезонава освен Јанузај, Џонс па и дебелото сите останати играат без душа.

Како што спомнаа погоре, во ЛШ немаат една лоша утакмица изиграно, а во лига освен првата со Свонси немаат една добра изиграно. Неќе да е некако само на Мојс кривица.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Перси денеска беше очаен, ама најверојатно ради повредата. :) Знам дека имало шпекулации демек сакал да си оди, за тоа не играл, бла бла.. Ама не ми се верува. Па најсмешната што ми ја прочита татко ми пред саат време, ќе се враќал во Арсенал. Да бе, он се посера кога им даде гол, ќе се враќал таму. :D

Евра секогаш си бил таков.. За Видиќ не знам, можеби полека го престигаат годините и него. :(
се чу како Мојс го прашува РвП Are you gonna be able to make it ? пред да го внесе Тони.

Значи тоа дека изгледа уште нема меч фитнес а и ок е со оглед на тоа дека е 30+ да му треба време, утакмица да се врати. Тоа со трансфер барањата на РвП се замараат само патетични фанови на Арсенал кои иако први на табела и фаворити за трофеј, само потврдуваат дела уште го немаат преболено (чест на исклучоци). Мислам дека да прдне Робин ќе постираат линк и ќе пишат, еве, прдежов смрди на канализацијата од Лондон, ќе си иде. :cool:

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Не бе, зашто?
Мене ми е мило што он мисли дека не подјебава овде во клубот, ама гледаш, уште го нервира тоа што не успеа да искочи на крај со нас претходниот пат, па пак се враќа да провоцира. :D
Само суптилно подјебавање.
Како што пишав и порано, никнуваат после порази.
Направи да му биде сурова помислата да постира овде, а не да постира уствари.
па ме оговараш алапачо една, ццц

Член од
24 март 2010
Мислења
15.367
Поени од реакции
26.420
Перси денеска беше очаен, ама најверојатно ради повредата. :) Знам дека имало шпекулации демек сакал да си оди, за тоа не играл, бла бла.. Ама не ми се верува. Па најсмешната што ми ја прочита татко ми пред саат време, ќе се враќал во Арсенал. Да бе, он се посера кога им даде гол, ќе се враќал таму. :D

Евра секогаш си бил таков.. За Видиќ не знам, можеби полека го престигаат годините и него. :(
Не мислев на барање на трансфер, туку на Боаш во Челзи сценарио. Ако сега во ЛШ пак го изораат теренот, дефинитивно ќе да е нешто такво.
Сите што мислат дека Мојс треба да си оди, ме интересира кој тренер би го донеле за рок од 2-3 дена?
Таман работа Јунајтед да не може да најде менаџер за привремено. Солскер, Квеирош, Филан, Муленстен... Има полно луѓе што би можеле да го водат тимот без потреба од период за адаптација и тоа да биде само форма на неофицијално враќање на Фергусон. Ама најдобро за клубот да не се случи такво нешто. Тоа би значело дека Ферги се плаши и за топ 4 пласман.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.142
Не мислев на барање на трансфер, туку на Боаш во Челзи сценарио. Ако сега во ЛШ пак го изораат теренот, дефинитивно ќе да е нешто такво.
Па барањето на трасфер демек било оти имал нарушени односи со Мојс, затоа го спомнав тоа. Ама не ми се верува искрено. Ван Перси е година и 5 месеци во Јунајтед и може комотно да му ја плеснат ако прави такви глупости. Ќе му дојде Гигс ќе му каже 2 муабета и има да седи мирен и да го прави тоа за што е платен. Не дај боже Фергусон да го повика. :D

За другиот дел, ние Мојс не го мениме до крајот на сезоната во никој случај. Сите тука го знаеме Фергусон и тој да си го погази зборот за само 4 месеци нема никаква теорија. Ако имаме катастрофални резултати на крај од сезона, можно е такво нешто. Ако обезбеди пласман во ЛШ, ќе излезе Фергусон со изјава дека тоа била примарната цел за сезоната, ќе му го заштити грбот на било кој начин и тоа е тоа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
^ Токму тоа, ако треба некои играчи во црна ќеса ќе го напуштат ОТ ама Фергусон да си погази збор нема шанси. Најсвеж пример е Берба, од толку плукање го направи најдобар стрелец во лига и го шитна после, ама испадна по негово и крај.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.057
Поени од реакции
68.067
1. се надеваш на туѓи неуспеси
2. тимот нема ама баш никаков напредок ... едно е да губиш и да напредуваш а друго е да губиш и да се уназадуваш ние го правиме второто па затоа и не гледам теоретски шанси за 4-то место.
3. саф на времето не наследил шампионски тим туку група пијаници од кој направил шампиони, мојс го прави обратното.
4. гајле ми е за челзи сити ливерпул арсенал евертон и остала багра ... треба да си гледаме прво во сопствен двор па после и надвор од него.

Сезонава е феил а голема вина треба да се бара во мојс .... кога тимот ќе излезе на терен без мотив проблемот е во тренерот .... да дефинитивно сме во период на транзиција но по се изгледа и мојс е дел од таа транзиција( се додека не дојде некој кој ќе знае што треба да прави ) .. а со рушењето на рекордите од типот 41 година не тепале на олд трафорд .. допринесува тимот уште повеќе да паѓа психички. Никој не очекува трофеј од Мојс но ова што го прави со јунајтед е self humiliation ... да не може да тепаме дома и да не набутаат во шише противниците ( кој најголем успех во кариера им е играње во премиер лига )90 минути ... незнам !!!!

1.Нормално дека ке се надевам, зашто побогу не би се надевал?
Ние не сме Баерн Минхен па да освојуваме титула со максимален број на поени, и да не не боли стап за другите резултати.
2.Истиов тим што ги истресе Леверкузен?
3.Само немој да се криеш во Мај, кога ке завршиме во Топ 4.
4.Кој рече да гледаш надвор од сопствениот двор?

Факт е дека многу работи чкрипат.
-Нема дисциплина, нема страв. Фелаини со телефонот? Би му се качил горе, и би го истрижал со вибраторот од телефонот. На што личише тоа денес?
-Нема доволна мотивација-залагање. Истиов тим гризеше кога губеше. Анемичност денес.

Ситуацијата не е добра, тоа никој не го негира, само не е катастрофална како што изгледа на табелата.
Ни се погодија некои пехови, стативи, погрешни измени, недосудени пенали, повредени играчи, лош распоред, уште полош трансфер период, и кога сето тоа ке го собереш, го добиваш сегашново место, и тоа е.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.694
Поени од реакции
11.808
Следниве два натпревари ќе бидат доста интересни. Ако против Шахтар извадат Леверкузен тип на натпревар и си осигураат прво место во групата, а после против Астон Вила пак се мачат, тоа ќе биде показател дека играчите не сакаат некого. Затоа што оваа незаинтресираност на играчи кои лани на грб го носеа тимот е во најмала рака чудна.
Со Шахтјор ке изиграме нерешено!
Чудна е ама и постара е екипата, може видно да се осети тоа кај неколку играчи:)
--- надополнето: 8 декември 2013 во 09:30 ---
а што пробува мојс освен јанузај кој и онака саф го најави ланската сезона ? една иста тактика едни исти играчи исти глупи измени .. заха го снема , кагава исто ... јасно е дека после 1000 неодиграни натпревари истите ќе бидат очај кога ќе заиграат.
уште 100 пати треба да ти објаснат зашто Заха не добиваше шанса а Кагава не го имаше многу ни во времето на Ферги :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Кога го доведоа Кагава во Манчестер, напишав дека ќе биде големо промашување, очите ќе ми ги извадевте тогаш. Трансферот на Кагава е промашување на деценијата. Единствена причина што Кагава е сеуште во Манчестер е источниот пазар.

Генерално, работите можат горе долу да се средат на полусезона. Андерсон, Нани, Велбек, Јанг и Кагава на трансфер листа, тоа е примарно. Кога веќе се инсистира на 4-4-2 да се купи квалитетно десно крило на кое Валенсија ќе му биде замена, а Јанузај да се форсира на лево крило. Гигс не смее да го намириса првиот тим повеќе, и неговата единствена улога треба да биде резерва и ментор на Јанузај. Во средината никао не смее да настапи повеќе, затоа што Манчестер најслабите партии оваа година ги одигра кога тој играше таму.
Потоа мора да се купи уште еден играч на средината, кој треба да биде екстра квалитетен. За жал, во овој момент не гледам таков играч.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Kagawa bese mnogu jak igrac,se unazadi vo Mancester prilicno dosta.
Veruvam deka ako se vrati pod vodstvo na Klopp ke rastura.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
лее го глеав вчера Class of 92,малце да се затешам од поразиве,иии , многу јако филмче, незнам дали сте го гледале, ама треба у секој случај :)
--- надополнето: 8 декември 2013 во 10:36 ---
DAVID MOYES:

I don't think I've changed anything. It's the same players.

I've brought one player in and I would have done that anyway. If I'd changed it, there might be something to be critical of, but we've gone along with basically the same players and introduced young Adnan (Januzaj) into the team, so I don't think we've made any changes.

It's the same players that won the Premier League last year - everybody's aware of that.

смрди тука нешто, смрди

Vidic15

Капитенот
Член од
2 јули 2009
Мислења
601
Поени од реакции
511
Znaci samo edno ne mi e jasno kako moze istite igraci koi lani izgledaa nadmokno nad site drugi timovi vo ligata ovaa godina da nemozat da postignat eden e*an gol na Old Traford dva natprevari po red. I da sporedbite deka Everton I Njukasl se jaki sezonava posle porazi doma da gi kazat navivaci na klub koj se bori za opstanok ke svatam, no da go citam toa od navivaci na sampionot nekako mi nema logika. Stojam zad Mojs I se nadevam deka vo najskoro vreme ke go najde lekot za ovie nesakani raboti koi ni se slucuvaat I ke uspeeme da izborime mesto vo LS, inaku ke ni sledat pekolni sezoni. GGMU!

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.957
Поени од реакции
11.796
[quote="Biomage, post: 6289728, member: 55176"
DAVID MOYES:
I don't think I've changed anything. It's the same players.
I've brought one player in and I would have done that anyway. If I'd changed it, there might be something to be critical of, but we've gone along with basically the same players and introduced young Adnan (Januzaj) into the team, so I don't think we've made any changes.
It's the same players that won the Premier League last year - everybody's aware of that.
смрди тука нешто, смрди[/quote]

Истата екипа, ама без Ферги царот неготински!
Сезонава не не ебат 2 посто. А и телево мојсовско нема асален пр тим позади него, па сеуште мисли дека е менаџер на престон норт или шо ти ја знам. 1 збор на стариот се рамнат со 5 прес конференции на мојс.
Авторитет.

Kajgana Shop

На врв Bottom