Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.716
Поени од реакции
11.555
А тек реакцијата на Луиз, после голот на Чича - "It wasn't me, it wasn't me, it wasn't me" - на повторената снимка трипати го кажа ова према клупата :pos2:
Некој линк за ова?

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
http://www.redcafe.net/f6/united-wont-win-league-season-311288/index16.html#post9730901
Читајте бисери тука од пред почетокот на сезоната. :)) Исто и за Чичарито имаше една ваква тема, али другпат ќе се посмееме на тоа.

Туку, честито нека е титулата и едно засилување во средина и 20ката е наша. Сеа уште на 28ми да ја зачиниме сезоната со титула би било фантастично. :)

WayneRooney: @GNev2 haha Gary. Don't be silly. U like boys don't u. Tea bag. :pos2:

Oвен на твитер: What a performance in such a big game. 2-1 didn't do it justice. Blitzed them from the first whistle. Nearly over the line now. Where does Park get his energy from? How good are the Vidic / Ferdinand combination? Van Der Sar total class. The list goes on. And Giggs..! How on earth can you be the best winger for years then evolve your game to become the best central midfielder around? Giggs defies logic.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
http://www.redcafe.net/f6/united-wont-win-league-season-311288/index16.html#post9730901
Читајте бисери тука од пред почетокот на сезоната. :)) Исто и за Чичарито имаше една ваква тема, али другпат ќе се посмееме на тоа.

Туку, честито нека е титулата и едно засилување во средина и 20ката е наша. Сеа уште на 28ми да ја зачиниме сезоната со титула би било фантастично. :)

WayneRooney: @GNev2 haha Gary. Don't be silly. U like boys don't u. Tea bag. :pos2:
И тука имаше јаки постови на почетокот од сезонава, ме мрзи да ги барам сега имам работа, друг ден обавезно. Затоа следната сезона со акл :)

Член од
30 мај 2010
Мислења
213
Поени од реакции
11
Ова беше моментов кој сите го очекувавме долго време.Уште само 1 бод и се ке се смени.:vozbud: :vozbud: :vozbud: Јунајтед креира нова историја со просечни играчи.Но играчи кои оставаат срце на терен.ВДС ке си замине со титула,но ке биде запишан во историјата на Јунајтед.Колку само ке недостига човеков.Хавиер Ернандез,па детето се изнадава голови сезона.Задоволувачки за прва година во Англија а се надевам уште за многу години.Секогаш на вистинското место.Немања Видич :cuc: :cuc: :cuc: вреди вистинско богаство..Фабио,Валенсија...немам зборови.Треба да сме срекни со вакви играчи.И да не заборавам-Сер Алекс-гение,маестро,БОГ,чудо од тренер-ни за 100 години нема да се роди таков човек кој со просечни играчи успева да освои 19 титула и да игра финале на Вембли против едни од најсилните тимови во светот.Се надевам дека доволно ке ги мотивира за освојување на ЛШ,и немој некој да слушнам дека се фаворити а ние аутсајдери-туку отпишувањето ке биде поголема мотивација за да ја освојат и таа круна.

Што друго да кажам освен Глори Глори

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
И тука имаше јаки постови на почетокот од сезонава, ме мрзи да ги барам сега имам работа, друг ден обавезно. Затоа следната сезона со акл :)
Eden od najdobrite :tv:

Spot on. We are fundementally a mess and our top players have clearly lost the desire for the fight as well. The truth is that its quite possible that Arse, Spurs and City are all better than us this year. Chelsea are on another fucking planet.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Леле да ги реализиравме шансите ќе неможеа дома да си однесат головите. ЧЕСТИТКИ !

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.752
Поени од реакции
43.931
Абе се ОК и не ни се сите играчи ѕвезди.. Ама оти сте запнале со тоа прочесни играчи?? Сите до еден го оставаат срцето на терен и се залагаат 101% за екипата.. Не паметам ни еден од постандардните да играше просечно оваа сезона.. Браво за сите! Заслужија да бидат прваци! GGMU!

И колку да кажам дека според мене Видиќ е играч на сезоната за Јунајтед.. Неверојатен е човекот.. Столб во одбраната, неможат глава да мрднат противничките играчи од него, + и знае да даде важни голови.. Едноствано ептен го засакав оваа сезона.. Вистински капитен! <3

B

BooBojan

Гостин
Ајде нека ни се множат уште ненормално многу титули и играчи кои играат со срце за клубот!
Само ке ги поздравам сите хејтери кои велат дека Јунајтед е слаб.
Да можеби звучно Јунајтед е послаб отколку последните неколку сезони,но затоа имаме играчи кои се без срце,кои срцето го оставаат на теренот,борбеност која е поважна отколку квалитетот и талентот.
Имаме фантастичен тим,горд сум што сум нивни фан.
Голманот ни е фантастичен,иако е пензионер,брани во феноменална форма.
Капитенот е страшен,играчот на кој најмногу му се восхитувам за борбеноста,спремен е да умре на теренот,за клубот да победи.
Другата кула е стабилна како и секогаш.
Борбените близнаци,кои и самите не знаат колку пати сезонава беа изнесувани од терените на носилки,повредени од противничките дивјаци,но момци кои заслужуваат да играат во црвениот дрес.
Најдобриот лев бек во светот,и најконстантниот.
Момчето кое сезонава докажа дека во иднина тој и капитенот ке бидат двате кули во одбраната.
Човекот кој и самиот не знае на колку позиции има играно во тимот,најуниверзалниот играч што го имам видено.
Момчето кое цела сезона,го вреѓавме дека игра слабо,но момчето кое претрчуваше најмногу километри и со трчањето си ги поправаше своите грешки.
Човекот кој секогаш е борбен,кој два месеца боледуваше од вирус,кој загуби многу килограми и човек кој секогаш играше на ниво.
Астмата кој на почетокот на сезоната го држеше Јунајтед,човекот кој упатува најпрецизни пасови во цела Англија.
Момчето кое ја користи шансата,и кој играше на доста мечеви,а сите ние се плашиме кога го видеме на терен,но оној на кој му сме благодарни за се.
Младичот кој повеке е повреден,отколку здрав,еден од нашите омилени играчи,борбениот бразилец.
Неуморниот ветеран,кој си е стандарден 20сезони.
Човекот за големи мечеви,оној кој секогаш изненадува со се подобри игри,оној кој цела сезона одигра само 15мечеви кои вредат како да има одиграно 150.
Феноменалниот техничар,кој знаеше кога,како и на кој да му асистира за погодок,кој знае да збудали противнички играч со своите дриблинзи.
ЛАВот кој се врати после страшната повреда уште посилен,веројатно физички најспремното крило моментално во светот,за играчот кој е способен да го изора теренот,и оној кој игра со глава.
Детенцето кое го купивме многу ефтино,детето кое се појави од никаде,детето кое со своите погодоци ни донесе титула,детето со најдобро чувство за простор,детето на кое сите му се восхитуваме,кој ни е идол на сите,кој мора да продолжи во свој стил.
Неуморливиот,човекот кој цела сезона не загуби топка,човекот кој не веруваше во тимот,оној кому тимот му ја покажа вистинската сила,човекот кој сака цел тим.
Мрзата на теренот,но оној кој е најдобар стрелец,човек за кој се помалку ке има место во првите 11.
Се почесто повредениот човек,оној кому Сер Алекс му овозможи да освои титула.
И ЧОВЕКОТ КОЈ СИТЕ МОЖЕМЕ САМО ВОДА ДА МУ НОСИМЕ!!!!!!!!!!!!
Оној кој знае што е најдобро за тимот!!! СЕР АЛЕКС-да е жив уште 101година.
GGMU!!!!!!!!!!!!We make history!!!!!УЖИВАЈТЕ ВО ТОА!!!!!!!!!!!!!!!!

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
RYAN GIGGS - Fergie still rages but these days we police ourselves

THE ferocious spirit and will to win Sir Alex Ferguson has instilled in Manchester United will pump around the home dressing room today.

The man himself does not physically have to be there - his trusted lieutenants will ensure nobody is left in any doubt as to what is expected of them against Chelsea at Old Trafford.

Ferguson makes his entrance shortly before the two teams make their way to the tunnel. There will be a quiet word for every player, a quick recap of tactics and then a reminder of what's at stake in this title showdown.

The hard work has been done by the dressing-room leaders, with Ryan Giggs taking centre stage in the build-up.

The flying boot in David Beckham's face, Roy Keane in meltdown and his own bust-ups with Ferguson - Giggs has seen it all in his 20 years at Old Trafford.

That includes verbal assaults at half-time team-talks, finger-pointing and even the occasional fight in the team's inner sanctum.

While Ferguson remains the most demanding and daunting of figures, it's the players who have learnt at his knee who command as much respect.

You can be a foreigner and quickly become a leader but you must prove your worth on the pitch
And it's those players who embody Ferguson's relentless appetite for success.

"Paul Scholes and myself are the leaders. We are respected," Giggs said. "Scholesy doesn't have to say much, he's the silent leader.

"In a different way, there are the talkers - Patrice Evra, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic. They take care of the atmosphere.

"You can be a foreigner and quickly become a leader but you must prove your worth on the pitch and you have to remember that football is a team game. You have a job to do, otherwise everything falls apart.

"In January, when Blackpool were beating us 2-0, it didn't need the manager to say anything. We just said, 'Come on, we've already been behind 2-0, against Villa, and came back'. That was enough to get us back in it."

Giggs has seen the dynamics in the dressing room change over the years with the departure of the volatile Keane and, most recently, Gary Neville.

But they have been replaced with characters strong enough to take up the mantle. Even the usually mild-mannered Welshman has had his meltdown moments, as he explained: "When it's tense in the dressing room, you accept it as part of the job.

"Once at half-time of the Champions League clash at Juventus in 1996 the manager wasn't happy with my performance and I responded to him.

"I threw away a bottle of fruit juice. He didn't like it and he liked it even less when he saw his trousers and shoes had been stained. He took me off and fined me."

At United, the toughest opponent for any player is his team-mates. Whether it's using the mobile, listening to iPods, forgetting to wear the club blazer or falling short on the pitch, you will be reminded in no uncertain terms.

With Chelsea's unexpected arrival on the inside track, Giggs believes the extraordinary, unofficial disciplinary code that governs the squad will play its part in keeping the club at the summit of the domestic and European game.

Jordi Cruyff used to say he preferred Barcelona's methods. It didn't help him in the dressing room
"When a player arrives for a game, he must not be talking on the phone, sending texts, or listening to music. Everybody knows that," he said.

"In the dressing room or bus, it's tolerated, but not between the two. As soon as you are in public, you must behave. The blazer is mandatory.

"Those are basic rules that sometimes you have to repeat. They are so obvious to us that the boss doesn't even have to talk to the player who makes a mistake, he knows we will be doing it.

"The players make sure everyone respects the rules.

"Your behaviour is also monitored closely. The dressing room accepts you if you produce what's expected of you.

"I remember Jordi Cruyff being asked to both attack and defend. He didn't like it and used to say he preferred Barcelona's methods. It didn't help him in the dressing room.

"Another part of my advice to the young players is about the way they dress.

"The dressing room is very tough on this. You can get a lot stick quickly. From time to time, we try to trap the new boys, the young ones especially.

"During summer tours, I sometimes tell them to go and ask the coach to be allowed to go out at night.

"They don't dare say no, so they go and request permission. But, these days, the manager knows that we have played a trick on them.

"Most managers at all levels of football will tell you that the atmosphere in the dressing room is key to producing top performances on the pitch."

Beckham shouted "I'm bleeding, f***ing hell" and he ran at the manager
Even when Ferguson accidently kicked a boot at Beckham after a home defeat to the Gunners in 2003, United recovered their form in the league and went on to overhaul Arsene Wenger's side in the title race.

Giggs recalled: "I remember when the manager kicked that boot at David Beckham. We had just lost 2-0 at home to Arsenal in the FA Cup and he was angry.

"He had a go at several of us, then he turned to David. The boss was livid. He told David that he didn't track back for their second goal. David replied. The boss then kicked a boot.

"I was sat next to David, as usual, and for a second I thought that I was going to be hit in the face. Then I saw blood running down his face.

"David shouted 'I'm bleeding, f***ing hell' and he ran at the manager. I tried to stop him, but couldn't, he was so mad.

"Ruud van Nistelrooy and Gary Neville, thankfully, managed to stop him. It was the first time it had gone so far.

"Gary was the loudest player in the dressing room, just ahead of Roy Keane. I remember when Leverkusen knocked us out of the Champions League in 2002, Keane had a go at his team-mates, saying we were not giving enough.

"He was right, but maybe he was trying to motivate himself. It gave him the feeling of helping the club. He was getting rid of his frustration."

United can take a huge step towards regaining the Premier League title today with victory over Chelsea, who they knocked out of the Champions League.

And Giggs added: "We'll go into the game on a high after reaching the Champions League Final.

"If we had been knocked out by Schalke it would have been doom and gloom. Our form is good and so is Chelsea's but at Old Trafford we always fancy ourselves.

"Last season, if we had even drawn the home game against them we would have won the title. This time, if we play well, I think we'll win."

Поздрав. :))
Ja постирав пошо бара да се регистрираш за да читаш, али како и да е денес дозволено е и помалце спамирање. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Е ова е менаџер, глејте само какви правила има во клубов и зошто не секој играч што ќе ни текне да го пишеме ко трансфер желба не доаѓа во тимов. Ферги д хитлер :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
И после честитките кај „Милионерите“, „Росоњерите“ на ред дојдоа моите „омилени“, „Ѓаволите“... :) Не, озбилно, мајтапот настрана, џентлменски е да признаеш пораз и да им честиташ на подобриот... Така да,

Честитки од мене.... Најискрени

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Eве еден колаж од преубави кадри од денешното дерби! Се надевам дека ќе уживате, ги подредив по редослед, како мини стрип :)

GGMU!!!

Член од
31 март 2008
Мислења
2.578
Поени од реакции
1.882
честито. не растуривте. сосема заслужена титула.

растурете ја и барсалефакинглона во финалето.

ја мразам барса

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.716
Поени од реакции
11.555
Почна репризата на СК+, ајде сите пред ТВ :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.599
Поени од реакции
6.368
Дали и Невил ќе добие медал? Дека се пензионира на сред сезона па незнам какви се правилата.

Kajgana Shop

На врв Bottom