- Член од
- 12 јуни 2008
- Мислења
- 5.227
- Поени од реакции
- 974
Oд 18:15 на СпортКлуб.утре ќе не даваат на тв?
Oд 18:15 на СпортКлуб.утре ќе не даваат на тв?
Си го видел моменталното лого, и знаеш ли што значи ре-дизајн ?изгледа фино но нема никаков концепт и логига на поставување на симболите
Red Army maceonida, има 2 ѓавола , множина , ѓаволи а во срцето македонци етц ... кога правиш нешто мора да има некоја логика а не само нафрлување на едно лого врз друго ..... етц
За првото не се согласувам. Ако некој е богат, не значи дека не може да сака некој клуб како што ние го сакаме Манчестер, на пример. Иако таквите случаи се многу ретки, богаташ да биде вистински навивач, мислам дека сепак постојат.Можеби веќе ги прочитавте изјавите на Кантона...но се надевам нема да ми замерите што ќе ги постирам тука...
Мислам дека заслужува внимание...
Ако некој има проблем со англискиот ,тука сум да дообјаснам !
Фудбалот не е за богатите
What I think is a shame is that people from lower backgrounds can’t afford to go to the stadium anymore,” Cantona told ESPN. “These are the real fans of football. The game is in their blood. Football is not for rich people. Sure, rich people love football, but it is not such a big part of their life like it is for the working class. I think clubs should make a quarter or half of the stadium where the tickets are not expensive, where these people don’t have to make a big sacrifice to go to the game. It’s their children who will grow up to be the great professional players, not the children of rich people.”
И другата изјава, за мегаломанските фудбалери...
“I have no problem with players taking their share, because without players you have no game,” Cantona told ESPN. “But money cannot be your motivation. If the money is crazy, you can go play for another team. But the demands don’t always come from the player. There are people around him who are trying to manipulate him. I think the question we have to ask the players at the Cosmos Academy is ‘Why do you want to play professional football? Do you want to be a great player, or do you want to become rich and famous? What is your dream?’ If you just want to become a professional and make money, I don’t want you on my team. But if you want to become the best player in the world and score a goal in the last minute to win the game, then I will help you become that. Me, when I was 4 years old, it was my dream to play with the best. When I got older, they paid me to play, but I would have played for nothing. I didn’t become a football player to become rich. Yes, rich as a person. Trophies. Memories.”
ЈАС ВО ПОТПОЛНОСТ СЕ СОГЛАСУВАМ СО КРАЛОТ! Што Вие мислите за муабетиве...?
Значи.Ferguson : “We could also have Chelsea on March 1, depending on how they get on against Everton in the FA Cup, so it would be nice if Wayne could go on a burst."
Ova znaci deka ako pobedi celzi protiv everton, celzi - united ke bide odlozena pak ?
(se izvinuvam za latinica, nemam poddrska :/ )
payne of wayneјас ова сефте го гледав и се изнасмеав сабајлечки, ми падна жал за дечките
Пример е Абрамович како скока на најобичен гол на Стемфорд Бриџ со неговата глупа насмевка или некаква гримаса шо личи на насмевка, ама не, „шо ќе праел Челзи ако му здосадело?“ :kesa:За првото не се согласувам. Ако некој е богат, не значи дека не може да сака некој клуб како што ние го сакаме Манчестер, на пример. Иако таквите случаи се многу ретки, богаташ да биде вистински навивач, мислам дека сепак постојат.
За второто апсолутно се согласувам. Затоа фудбалот ја губи вредноста, сега се повеќе и повеќе се платеници, повеќе се интересираат колку пари ќе земат заради настап, постигнат гол и слично, отколку да им удоволат на фановите, да потпишат некој дрес, да организираат некоја хуманитарна акција...
Значи.
Се мислам дека Челзи ќе прави се што е во нивни можности да се одложува овој натпревар се додека не ја осигураме титулата, па потоа да им пуштиме за 4то место...![]()
И јас мислам така, ова сега што не му иде демек да не залажеТреба да пазиме на Торес![]()
На 5+ ќе има пренос од Јунајтед.ако игра Хернандез уверен сум во победа инаку излеа овие од канал 5 нема да не даваат кога ке играме против Марсеј :nerv: