Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Немојте ни на шала со ваквиве коментари, не викам дека Чичарито е во во врвна форма или дека му ги оправдувам сите промашувања но далеку од тоа дека немал појма или не бил добар играч. Чичарито беше во мала криза и му требаше било каков гол за враќање на самодовербата, вчера постигна гол и самодовербата ќе му се покачи и ќе игра се подобро.
Проблемов кај него е што таа ’’мала криза’’ трае повеќе од година. А и првата година не импресионираше многу. Нормално, ги оправда парите дадени за него, но не и фалењето за тоа колку јак играч е.

2

~2A

Гостин
Проблемов кај него е што таа ’’мала криза’’ трае повеќе од година. А и првата година не импресионираше многу. Нормално, ги оправда парите дадени за него, но не и фалењето за тоа колку јак играч е.
Кризата кај него настапи како ефект на тоа што таа сезона ги изигра скоро сите мечеви во Манчестер Јунајтед и во сите натпреварувања постигна 21 гол што за мене навистина е импресивно. После тоа имаше куп,каде што тој ја повреди главата.

Чичарито е фудбалер кој е "чекач",неговиот дел е да ја внесе топката во голот што значи за мене е помалку универзален фудбалер.Тактиката тогаш малце ни беше поразлична што значи повеќе топки нафрлувавме и тоа беше неговата најидеална тактика и си ги искористи своите шанси.После тоа, почнавме да негуваме малце "пимплачка" тактика,вртиме околу голот со цел да се најде позиција од каде што може да се шутне или да се подаде каде што има простор ( најверојатно ова е слично како Барселона).
Мислам дека со малите промени низ тактиката, тоа лошо влијаеше на Чичарито затоа што тој беше лимитиран фудбалер.
Свесни сме дека нема дриблинг јак,а исто така нема брзина значи со текот на времето отежнуваше,но сепак јас стојам на тоа дека ЗАМОРОТ си го направи своето.

Со доаѓањето на Велбек којшто е универзален напаѓач,којшто знае да проигра добри пасови,добар дриблинг,тоа е тоа што се бараше од напаѓачот.Да се знае нешто повеќе,отколку да се постигне гол.

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Ти сериозен си што збориш? Па точно Чичарито минатата сезона не му беше како првата али далеку беше од некаква криза, за тоа што го одигра и покрај повредата што ја имаше беше одличен според мене со тоа што постигна 10+ голови. Чичарито минатата сезона беше во втор план иако беше ротиран со Велбек. Јас сум презадоволен од Чичарито за овие две сезони за се што направи за нас и срамота е да кажеш дека не беше импресивен Чичарито во деби сезоната со деби гол на дебито за клубот и 20 голови во сите натпреварувања, откритие на сезоната беше.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.613
Поени од реакции
5.314
Стварно не сте ми јасни значи Чичарито не е добар играч, и влегувајки најчесто како измена детето постигна 10 голови минатата сезона, само колку за споредба оној кој најчесто довиваше шанса пред него и вие толку мн го фалите имаше двојно поголема минутажа а што постигна Велбек 9 голови.
Е сеа или јас сум нешто глуп и слабо ми иде математикава или нешто се сменило во последниве неколку месеци па одеднаш 10 < 9?
Ако мене ме прашате дури и Бербатов кој имаше најмалку шанси минатата сезона e подобар и со поголем просек од Велбек.
Статистикава е земена само за премиер лига не се гледани купови и мегународни натпреварувања.
Еве и малку статистика:
Бербатов имал вкупно 12 настап (вкупно како стартер или резерва) постигнал 7 гола.
Чичарито имал вкупно 28 настапи и дал 10 гола.
Велбек имал вкупно 30 настапи и дал 9 гола.
Доколку гледате и купови и мегународни натпревари тогаш:
Бербатов има 21 настап 9 гола.
Чичарито има 36 настапи 12 гола.
Велбек има 40 настапи 12 гола.
Значи како и да гледаме пак Велбек има најлош просек.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Man.Utd. fans problems.
Како бе не ви чинат Нани и Чикарито? Млади,брзи,експлозивни,опасни..
Ако не ви требаат сигурно ќе се најде место за нив во ПСЖ :D

Член од
16 август 2009
Мислења
2.213
Поени од реакции
1.713
Нема потреба од статистики за да се види дека Велбек е доктор за Чичарито и во секој момент би го играл Велбек во прв тим. Моите проценки се дека Чичарито никогаш нема да го видиме у прв состав како партнер на Руни на пример, за разлика од црното шо се повеќе напредува и е иднината на нападот на Јунајтед. Сосема различен профил на фудбалери, но карактеристиките на Велбек каде каде повеќе се вклопуваат во играта на Јунајтед, одлично проигрува и се отвара, а ја има и потребната брзина. Чичарито е одчичен за на клупа, треба да работи уште многу да се подобри, офсајд замки, прием на топка, дриблинг и самодоверба, кога и да прими топка делува исплашен и бара најблизок соиграч да го проигра, со Велбек не е таков случајот. За Бербатов сите знаеме зошто е тоа така, нема потреба да ги споредуваме неговите квалитети со овие младичи.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.167
Man.Utd. fans problems.
Како бе не ви чинат Нани и Чикарито? Млади,брзи,експлозивни,опасни..
Ако не ви требаат сигурно ќе се најде место за нив во ПСЖ :D
Нани е супер него не го чепкај ама од Чичарито сум малку разочаран во последно време мора многу да работи приемот на топката и на дриблонгот ако сака да кокурира за прв тим иначе само ќе му ја грее клупата на Велбек.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А Бербатов е напаѓач за секаков противник. :)
Не знам што се будалат шо го продаваат искрено. Ризикуваат стакленко за некој со багер што можеш да го поминеш:)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.215
Поени од реакции
14.482
Да го грабнете за во Милан и да бегате :pos:
Не знам што се будалат шо го продаваат искрено. Ризикуваат стакленко за некој со багер што можеш да го поминеш:)
Мене Мите секогаш ми бил симпатичен играч. И да, со раширени раце би го прифатил во Милан во овој преоден период за клубот и така нема да чини многу. Многу подобра опција од Бориело и сличните.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Стварно не сте ми јасни значи Чичарито не е добар играч, и влегувајки најчесто како измена детето постигна 10 голови минатата сезона, само колку за споредба оној кој најчесто довиваше шанса пред него и вие толку мн го фалите имаше двојно поголема минутажа а што постигна Велбек 9 голови.
Е сеа или јас сум нешто глуп и слабо ми иде математикава или нешто се сменило во последниве неколку месеци па одеднаш 10 < 9?
Ако мене ме прашате дури и Бербатов кој имаше најмалку шанси минатата сезона e подобар и со поголем просек од Велбек.
Статистикава е земена само за премиер лига не се гледани купови и мегународни натпреварувања.
Еве и малку статистика:
Бербатов имал вкупно 12 настап (вкупно како стартер или резерва) постигнал 7 гола.
Чичарито имал вкупно 28 настапи и дал 10 гола.
Велбек имал вкупно 30 настапи и дал 9 гола.
Доколку гледате и купови и мегународни натпревари тогаш:
Бербатов има 21 настап 9 гола.
Чичарито има 36 настапи 12 гола.
Велбек има 40 настапи 12 гола.
Значи како и да гледаме пак Велбек има најлош просек.
Се согласувам!Мене лично повеќе ми се свиѓа Чича како играч,а тоа дека чича не бил добар со примање топка,точно е ,ама велбек е уште полош(според мене),сеа дека оваа сезона беше повеќе експлоатиран у тимов,а чича грееше клупа повеќе ,а кога сме кај статистика би било убаво да има некој процент на искористени/изгубени топки не само настап/голови.
Иначе незнам зашо толку се замараме со ова ,сепак се млади они ке научат се што им треба,туку да глеаме да потпишат лев бек и се ке биде ок,само да нема повреди и шибаме.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.167
Се согласувам!Мене лично повеќе ми се свиѓа Чича како играч,а тоа дека чича не бил добар со примање топка,точно е ,ама велбек е уште полош(според мене),сеа дека оваа сезона беше повеќе експлоатиран у тимов,а чича грееше клупа повеќе ,а кога сме кај статистика би било убаво да има некој процент на искористени/изгубени топки не само настап/голови.
Иначе незнам зашо толку се замараме со ова ,сепак се млади они ке научат се што им треба,туку да глеаме да потпишат некое крило и се ке биде ок,само да нема повреди и шибаме.
Крило сериозно мислиш дека ни траба уште едно крило? :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom