Па искрено, мора да кажам дека и со двете страни се сложувам по малце..
Точно дека тимот треба да се поддржува во секој момент, во добро и во лошо, дека нема потреба од плукање по играчите, а камо ли по Фергусон.. Дека секогаш треба да веруваме во Манчестер Јунајтед, бидејќи сите го знаеме менталитетот на тимот, кој кога е најтешко е најдобар.. Дека не смееме да го отпишуваме пред време, итн, итн...И секоја чест за тие што издржуваат да не се изнервират при слаб натпревар од страна на тимот... Но мора да се свати дека има различни луѓе, некои едноставно кулират, некои се нервозни... И сега во афект ќе плукнат по најслабиот поединец во тимот, може и да плукнат по Фергусон оти извадил послаб тим (а тоа на сите им е јасно оти Фергусон извадил послаб тим, но ете овие нервозни и мора да се истурат на некој), ќе плукнат по Велбек оти шутот му е 2 на саат или по Нани оти многу топки изубил без веза..
Значи, пред се, ве молам не ме сфаќајте лично..
Еве еден пример.. Го памтите она "Јунајтед го сака потешкиот начин" после секој натпревар од ЛШ? Велам после секој, бидејќи и победите со Отелул ни беа очајни.. Памтите кога после мечот со Бенфика нервозните пцуеја и се нервираа, а тие поискулираните велеа дека сигурно ќе поминеме, нели, на потешкиот начин?? Епа ете, на крај испаднавме од ЛШ и да речеме дека понервозните сепак биле во право што се нервирале пред тоа...
За ПЛ, испаѓа (и дај боже да испадне) спротивно.. После 2та порази по ред на стартот на годината, овие нервозните пак пцуеја по некои поединци, не веруваа во Јунајтед и Фергусон, дека се способни да ја освојат титулата.. Овие другите смируваа, си молчеа, веруваа во тимот.. И еве сега испаѓа по нивно.. И значи според мене нема никаква потреба да си префрлувате меѓусебно.. Има луѓе пооптимисти, има попесимисти, има пак некои си пишуват реално, како што стои ситуацијата во тој момент..
Ете јас лично, ниту плукав по Де Геа, ниту по Еванс.. Но можам да ги сфатам тие што плукнале по нив, бидејќи и јас се изнервирав во моментот кога Еванс доби црвен со Сити, или Де Геа прими преглуп гол од Ханли.. Ама во квалитетите на Де Геа верував одсекогаш (велев само дека треба да повежба корнери, но сега и таму има напреднато), за Еванс можеби сум го пцуел така во живо, ама на форумов не памтам.. Ама и тие што ете во тој момент рекле дека Еванс треба да оди во Блекбурн, не значи дека не го сакат тимот или слично, тие така кажале баш бидејќи го сакат тимот и мислат дека со Еванс во него, тимот би настрадал повеќе, па за доброто на Јунајтед, го "пушќат" Еванс во некој послаб тим.. (Ист беше и со Гибсон примерот, кога сите беа задоволни што се ослободивме од него).. За титулата, велев дека спред мене многу тешко ќе се освои, главно ради распоредот на Јунајтед и Сити.. Но ете, Јунајтед пак најсилен кога е најпотребно 10 победи на 11 меча, Сити пак со слаб менталитет направија неколку кикса и ете сега сме со едната рака на титулата...
Е сега, само едно не ми се допаѓа.. Значи, тука понекогаш буквално не е дозволено да се искритикува (значи велам искритикува негативно, а не да се плука по некој).. Значи доволно е да искритикуваш за некој да ти рипне, да ти каже оти навивај за Сити, за Реал, за Барса и сл.. Тоа не ми се допаѓа, бидејќи мислам дека негативните критики мора да ги има.. И дека ако не искритикуваш не значи дека повеќе го сакаш тимот од тој што искритикувал..
Ај доста филозофирав, почнав да се вртам во круг..
За крај најбитното:
GLORY GLORY MAN UNITED!