Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.540
Поени од реакции
8.110
Ако збориме за елитен клуб да,не треба да се интересира за финансии,а клубот не треба да дозволи воопшто да се шират шпекулации или податоци за финансиската ситуација, јас не сум видел статија дека Реал извадил финансиски податоци,дека Сити извадил ни па Ипсвич ни па Баерн ни Милан ни Јуве па ни Динамо Загреб, или ако имало се средува брзо и се заборава,кај нас последните 4-5 години константно,импутираш работи кој не сум ги кажал,што ти значи целата слика плус финансии? Пробуваш финансиите и другата слика да ги ставиш во поширока слика или што? На стаорците на Олд Трафорд мислиш другата слика,на водопадот,или нешто сосема трето те молам биди концизен и прецизен,а за трансфери ме интересира баш ради тоа што се фалат со ревенју, јас еве ти ја кажав поентата,ама уште не ја сфаќам твојата поента,ти за Инеос навиваш па си као жив ѕид у одбрана или просто се заебаваш.
Утнуваш фундаментални работи. Јунајтед е јавно тргувана компанија на ЊуЈоршката берза и сите податоци од финансики карактер мораат да се објават на квартална база по закон. Сити не е јавно тргувана компанија. Вести за стадионот исто треба да се јавно објавувани, пошто е важно за инвеститорите, па дури и за фановите. Безразлика дали ти се свиѓа или не, парите го движат клубот и се друго у светов.

Искочи од црно белиот двет, не навивам за Инеос туку коментирам базирано на факти. 14 години лошо раководење и проблеми што тежат стотици милиони не се решаваат преку ноќ или за неколку месеци. Технички може, ама ретардирано е да се примени у нашиот случај.

Да ти прецизирам и да те потсетам, пошто изгледа си заборавил:
Ај вака дали просечен навивач треба да го интересира финансиската ситуација на клубот,кои први истрчуваат да се пофалат со ревенју,или треба да се фокусира на резултати навивање,трофеи и слично, што ми значи на мене ако 37374774 пати ми излегуваат вести,фер плеј,финансии и слично, дали треба мене да ме интересира тоа?
- Ти тврдиш дека навивач треба да се секира / интересира за фудбалот и резултатите
- Ти тврдиш дека навивач не треба да се секира/интересира за финансиите
- Ти понатаму коментираш работи што не треба да те интересираат (немање трансфери, веста за стадионот)
- Продолжуваш да коментираш не фудбалски ствари
- Јас ти се надоврзувам на муабетот
- Тврдиш дека ти импутирам ствари и дека не сум прецизен

Следно е да ти цртам.

Еве и за ревењу ќе ти објаснам, клубот може да заработи и 1 милијарда, ако троши 3 милијарди, џабе милијардата коа има дупка од 2 милијарди.

И пак коментираш ствари, што тврдиш дека не треба да те интересираат. Договори се што сакаш и треба да правиш.

ПС: Намали доживљај, не сме дошле овде да се тепаме. Ок е да имаш друго мислење, ок е да не знаеш ствари, ок е да ти кажат, али ич нема потреба од етикетирање “фан на Инеос” и одма тука некои поларизирања и провокации.

Последно уредено:
Член од
29 октомври 2023
Мислења
593
Поени од реакции
820
Утнуваш фундаментални работи. Јунајтед е јавно тргувана компанија на ЊуЈоршката берза и сите податоци од финансики карактер мораат да се објават на квартална база по закон. Сити не е јавно тргувана компанија. Вести за стадионот исто треба да се јавно објавувани, пошто е важно за инвеститорите, па дури и за фановите. Безразлика дали ти се свиѓа или не, парите го движат клубот и се друго у светов.

Искочи од црно белиот двет, не навивам за Инеос туку коментирам базирано на факти. 14 години лошо раководење и проблеми што тежат стотици милиони не се решаваат преку ноќ или за неколку месеци. Технички може, ама ретардирано е да се примени у нашиот случај.

Да ти прецизирам и да те потсетам, пошто изгледа си заборавил:

- Ти тврдиш дека навивач треба да се секира / интересира за фудбалот и резултатите
- Ти тврдиш дека навивач не треба да се секира/интересира за финансиите
- Ти понатаму коментираш работи што не треба да те интересираат (немање трансфери, веста за стадионот)
- Продолжуваш да коментираш не фудбалски ствари
- Јас ти се надоврзувам на муабетот
- Тврдиш дека ти импутирам ствари и дека не сум прецизен

Следно е да ти цртам.

Еве и за ревењу ќе ти објаснам, клубот може да заработи и 1 милијарда, ако троши 3 милијарди, џабе милијардата коа има дупка од 2 милијарди.

И пак коментираш ствари, што тврдиш дека не треба да те интересираат. Договори се што сакаш и треба да правиш.
Ти реплицирам на тебе не коментирам, вие сите експерти сте станале и за финансии покрај тоа што сте фудбалски. Сега ќе ти кажам ако дојдеше Шеикот,одамна долгот ќе беше минато,ќе имавме стадион почнат со градба и целосно финансиран. Твое право си е да веруваш секому што според мене те прави робот,без свое мислење на тема на која неси експерт, со податоци кои ги немаш,подобро си сефокусирај на навивањето зошто според твоите теории,ние нема да се извлечеме од долгови направени 2011 до 2050.
Автоматски споено мислење:

А што се однесува на цртањето,дечко ој прошетај малку,твоето целосно мислење е формирано од статии на х и уутјуб клипчиња.

Последно уредено:
Член од
10 декември 2010
Мислења
6.540
Поени од реакции
8.110
Ти реплицирам на тебе не коментирам, вие сите експерти сте станале и за финансии покрај тоа што сте фудбалски. Сега ќе ти кажам ако дојдеше Шеикот,одамна долгот ќе беше минато,ќе имавме стадион почнат со градба и целосно финансиран. Твое право си е да веруваш секому што според мене те прави робот,без свое мислење на тема на која неси експерт, со податоци кои ги немаш,подобро си сефокусирај на навивањето зошто според твоите теории,ние нема да се извлечеме од долгови направени 2011 до 2050.

Дечко, ај што не си добар, ама и неписмен си. Јавно достапни податоци од кои ме делат едно гугл пребарување, сум ги немал :ROFLMAO: Нит ме знаеш кој сум, што сум и за што сум експерт :D Па уште се дрзнуваш да ми попуваш што да праам. Да ти го имам паметот и да се одморам.

Си доби културен одговор на твоите дилеми, а сеа ај гитла и не се брукај поише.

Член од
29 октомври 2023
Мислења
593
Поени од реакции
820
Дечко, ај што не си добар, ама и неписмен си. Јавно достапни податоци од кои ме делат едно гугл пребарување, сум ги немал :ROFLMAO: Нит ме знаеш кој сум, што сум и за што сум експерт :D Па уште се дрзнуваш да ми попуваш што да праам. Да ти го имам паметот и да се одморам.

Си доби културен одговор на твоите дилеми, а сеа ај гитла и не се брукај поише.
Море бабуш,ја незнам што ќе правиш ти со информацијата дека долгот на Јунајтед е од времето на Вудвард,и дека не е лесно да се излезе од тоа, во однос на тоа дека не те познавам,немора да те знам по пишаното се гледа дека незнаеш кај тераш и сам, дека си во дилема та дури ти незнаеш каде да фатиш.
И што ако ги има на гугл,мислиш дека си нешто као битен со тоа? Дека друг незнае,или само смета дека тоа не нешто кое го интересира просечен навивач,некој кој плаќа да ги гледа и слично,мислиш дека им е битно?
А за паметот или го имаш или го немаш,жал ми е за тебе.

Ти го губиш фундаменталното чувство за фудбалот,а тоа е да се опуштиш и уживаш,да биде твое хоби а не да биде твој проблем демек месија што ќе ја реши финансиската ситуација на Манчестер,боже господе.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.741
Поени од реакции
115.553
Како бе се натегате за овој Доргу и тоа за суми од 30+ милиони... Кој ви ја праи трансфер политиката е бог да чува и да брани од човек, или луѓе сеедно.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.740
Поени од реакции
10.018
Како бе се натегате за овој Доргу и тоа за суми од 30+ милиони... Кој ви ја праи трансфер политиката е бог да чува и да брани од човек, или луѓе сеедно.
5 пати дискутиравме детето вреди 20 мил, незнам зошто уопште губат време кога очајно ни требаат играчи.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
30 милиони е цена во веќе вклучен данок за глупавост. Ако Лече не ги сака, треба да прескокнат и да бараат друга опција. Не е Доргу играч што драстично ќе ја смени играта.

Член од
13 август 2023
Мислења
999
Поени од реакции
2.447
Абе фати една топка жива, во тебе оди директно бе теле, кој кур ја одбиваш а двајца противнички играчи имаш пред тебе.

Иначе, што вели Стефан и мене не ми е јасно што запнале толку во овој Доргу. Сигурен сум дека Алваро Фернандез не е ништо полош од овој, активирај бај бек и чао, шо кур се натегаш со Лече, па уште и 35-40 милиони да го плаќаш.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.853
Поени од реакции
11.516
Treba da odat vo Italija kaj Marota na masterclass. Ochigledno klubov e pun so partiski vojnici i ne znaat kaj teraat.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.740
Поени од реакции
10.018
Заспавте? :D

Листа на офанзивни опции на клупа:
Зирксе.
:sramezliv:

Последно уредено:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.841
Поени од реакции
21.643
леле ужас прво полувреме, ај ние што сме катастрофа ама и противников бетер од нас. дно !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom