Ако збориме за елитен клуб да,не треба да се интересира за финансии,а клубот не треба да дозволи воопшто да се шират шпекулации или податоци за финансиската ситуација, јас не сум видел статија дека Реал извадил финансиски податоци,дека Сити извадил ни па Ипсвич ни па Баерн ни Милан ни Јуве па ни Динамо Загреб, или ако имало се средува брзо и се заборава,кај нас последните 4-5 години константно,импутираш работи кој не сум ги кажал,што ти значи целата слика плус финансии? Пробуваш финансиите и другата слика да ги ставиш во поширока слика или што? На стаорците на Олд Трафорд мислиш другата слика,на водопадот,или нешто сосема трето те молам биди концизен и прецизен,а за трансфери ме интересира баш ради тоа што се фалат со ревенју, јас еве ти ја кажав поентата,ама уште не ја сфаќам твојата поента,ти за Инеос навиваш па си као жив ѕид у одбрана или просто се заебаваш.
Утнуваш фундаментални работи. Јунајтед е јавно тргувана компанија на ЊуЈоршката берза и сите податоци од финансики карактер мораат да се објават на квартална база по закон. Сити не е јавно тргувана компанија. Вести за стадионот исто треба да се јавно објавувани, пошто е важно за инвеститорите, па дури и за фановите. Безразлика дали ти се свиѓа или не, парите го движат клубот и се друго у светов.
Искочи од црно белиот двет, не навивам за Инеос туку коментирам базирано на факти. 14 години лошо раководење и проблеми што тежат стотици милиони не се решаваат преку ноќ или за неколку месеци. Технички може, ама ретардирано е да се примени у нашиот случај.
Да ти прецизирам и да те потсетам, пошто изгледа си заборавил:
Ај вака дали просечен навивач треба да го интересира финансиската ситуација на клубот,кои први истрчуваат да се пофалат со ревенју,или треба да се фокусира на резултати навивање,трофеи и слично, што ми значи на мене ако 37374774 пати ми излегуваат вести,фер плеј,финансии и слично, дали треба мене да ме интересира тоа?
- Ти тврдиш дека навивач треба да се секира / интересира за фудбалот и резултатите
- Ти тврдиш дека навивач не треба да се секира/интересира за финансиите
- Ти понатаму коментираш работи што не треба да те интересираат (немање трансфери, веста за стадионот)
- Продолжуваш да коментираш не фудбалски ствари
- Јас ти се надоврзувам на муабетот
- Тврдиш дека ти импутирам ствари и дека не сум прецизен
Следно е да ти цртам.
Еве и за ревењу ќе ти објаснам, клубот може да заработи и 1 милијарда, ако троши 3 милијарди, џабе милијардата коа има дупка од 2 милијарди.
И пак коментираш ствари, што тврдиш дека не треба да те интересираат. Договори се што сакаш и треба да правиш.
ПС: Намали доживљај, не сме дошле овде да се тепаме. Ок е да имаш друго мислење, ок е да не знаеш ствари, ок е да ти кажат, али ич нема потреба од етикетирање “фан на Инеос” и одма тука некои поларизирања и провокации.