Без крила играме царе, затоа и трчаат да земат лев крилен бек.Me zanima ako go shitnat Garnacho a ne kupat krilo koj ke pokriva do maj.
Inaku za 60m funti e dobar deal, valjda znaat sto pravat.
Браќа вие си имате проблем,и тоа голем со тоа што неможете или несакате да разберете дека Глејзери се повеќе од 11 години тука,и дека Инеос вети дека ќе го препише долгот на нив а ние ќе сме дебт фри,понекогаш ми изгледате толку површни што си мислам робот ми одговара. Ми е гајле мене искрено од кај ќе најдат пари, ако не е способен не требало да ни ветува брда и долини. Тука треба да е крај,а циркузот за новогодишни бонуси и кратење си е уште еден нивни минус. Да не навлегувам у тие Мбапевци,Винисиуси дека викаше преферирал да ги создава не да ги купува,а тој ги продава. Не ме интересираат видеа кој треба да ми објасниваат а јас да ги разберам нив,по ова што го кажуваш јас искрено треба да ги амнестирам тренерите и играчите и целата вина да ја препишам на газдите. Дека играчите не се криви оти се платени толку,тренерите не се криви што имаат клаузули и си ги наплаќаат договорите криви се само од управа.11 години безглаво и непланско работење, уништување на клубов на секое можно ниво, инвестициите во клубот ти стануваат голем проблем (тренерите и играчите - финансиски и резултатски проблем), постепено клубот стига до ниво да позајмува 300м за да функционира и нема доволно кеш (кога дојде ЕТХ) и ти очекуваш Инеос со намалување на божиќниот бонус на вработените да може да ти ги купи Мбапе и Винициус ?
Еве ти убаво објаснување на ситуацијата на финансиски план, премотај напред малце.
Друже ИНЕОС не е власник на клубот туку ко-партнер, Глејзери се сеуште газди со околу 60% од клубот.Браќа вие си имате проблем,и тоа голем со тоа што неможете или несакате да разберете дека Глејзери се повеќе од 11 години тука,и дека Инеос вети дека ќе го препише долгот на нив а ние ќе сме дебт фри,понекогаш ми изгледате толку површни што си мислам робот ми одговара. Ми е гајле мене искрено од кај ќе најдат пари, ако не е способен не требало да ни ветува брда и долини. Тука треба да е крај,а циркузот за новогодишни бонуси и кратење си е уште еден нивни минус. Да не навлегувам у тие Мбапевци,Винисиуси дека викаше преферирал да ги создава не да ги купува,а тој ги продава. Не ме интересираат видеа кој треба да ми објасниваат а јас да ги разберам нив,по ова што го кажуваш јас искрено треба да ги амнестирам тренерите и играчите и целата вина да ја препишам на газдите. Дека играчите не се криви оти се платени толку,тренерите не се криви што имаат клаузули и си ги наплаќаат договорите криви се само од управа.
Брате ја незнам од кај ти се на тебе тие информации ама свака част, ова горе ти е еднакво на признавање дека од едно зло сега имаме две и дека ти си ок со тоа пошто Инеос наместо да не извлече на поарно тние треба да ги оправдуваме дека тие не се криви а ова е резултат на Глејзери. Пак ќе кажам просечен навивач треба да се фокусира на навивање а не да ги разбирам ја нив за секој нивни чекор кој не води во поголеми проблеми.Друже ИНЕОС не е власник на клубот туку ко-партнер, Глејзери се сеуште газди со околу 60% од клубот.
Тие муабети дека ќе го наследи ИНЕОС долгот беа ако Ратклиф го купи клубот.
Иначе најголем дел од тој долг е баш од Глејзери.
Уште кога го купија клубот го зедоа на кредити, и долгот му го бапнаа на клубот. Цент не е платен од тој долг само се зголемува а вампирите си лапаат дивиденди секоја година.
Евреите го земаа ( не го купија со нивни пари ) Јунајтед 2005 година 20 години се на чело на Јунајтед, до пред 11 години САФ го водеше клубот заедно со Дејвид Гил. Виде САФ дека евреите немаат шампионски амбиции и дека топ 4 е задоволително за нив го напушти клубот , другото е историја. И сега некој си Мапетиерс кој свршуваше на Џим Ратклиф ќе ми објаснува оти Јунајтед немал пари! И врапчињата знаат колку е лошо воден клубот од евреите и вудворд па и од тие двајцата глупаци Муртог и Арнолд.Браќа вие си имате проблем,и тоа голем со тоа што неможете или несакате да разберете дека Глејзери се повеќе од 11 години тука,и дека Инеос вети дека ќе го препише долгот на нив а ние ќе сме дебт фри,понекогаш ми изгледате толку површни што си мислам робот ми одговара. Ми е гајле мене искрено од кај ќе најдат пари, ако не е способен не требало да ни ветува брда и долини. Тука треба да е крај,а циркузот за новогодишни бонуси и кратење си е уште еден нивни минус. Да не навлегувам у тие Мбапевци,Винисиуси дека викаше преферирал да ги создава не да ги купува,а тој ги продава. Не ме интересираат видеа кој треба да ми објасниваат а јас да ги разберам нив,по ова што го кажуваш јас искрено треба да ги амнестирам тренерите и играчите и целата вина да ја препишам на газдите. Дека играчите не се криви оти се платени толку,тренерите не се криви што имаат клаузули и си ги наплаќаат договорите криви се само од управа.
Ај вака дали просечен навивач треба да го интересира финансиската ситуација на клубот,кои први истрчуваат да се пофалат со ревенју,или треба да се фокусира на резултати навивање,трофеи и слично, што ми значи на мене ако 37374774 пати ми излегуваат вести,фер плеј,финансии и слично, дали треба мене да ме интересира тоа?
Знам оти сум бибилија стар , имаше многу протести кога го купија клубот вампирите, уште тогаш се збореше за вакво сценарио, дека клубот ќе стане златна кокошка на вампирите. Наша среќа што го имаме тогаш најдобриот менаџер на сите времиња. Откако си отиде се виде колку се способни и каде им се амбициите на газдите.Брате ја незнам од кај ти се на тебе тие информации ама свака част, ова горе ти е еднакво на признавање дека од едно зло сега имаме две и дека ти си ок со тоа пошто Инеос наместо да не извлече на поарно тние треба да ги оправдуваме дека тие не се криви а ова е резултат на Глејзери. Пак ќе кажам просечен навивач треба да се фокусира на навивање а не да ги разбирам ја нив за секој нивни чекор кој не води во поголеми проблеми.
Тоа да, проблемот ми е да разбрерам или да сврзам,како тоа ние разговараме за проблеми со финансии за клуб кој е меѓу првите по ревенју, наместо да очекувам и барам повеќе у вид на трансфери,стадиони услови и слично? Зошто се фура таа приказна дека финансиски стоиме лошо а ќе градиме нов стадион пример? Долгот се зголемува,немаме за трансфери,а трча Џим да каже дека таргет му е 2027-8 да освои лига. У моменти кога другите клубови се креативни и ги заобиколуваат ФФП и тоа успешно,ние фураме иста приказна продавај па купувај, во меѓувреме неофицијално 7-8играчи се отпишани ги плаќаме а не ги Мене ништо ова не ми прави смисла,не па да се дрзнам да пишувам овај е крив,за тоа немаме пари,оној е крив сега заради тоа е вака, Гарначо го продавам на 20 знам дека нема да го биде,за да земам лев бек од Лече и ќе го платам 40 м оти знам дека ќе го биде. Тешки глупости околу клубот.Евреите го земаа ( не го купија со нивни пари ) Јунајтед 2005 година 20 години се на чело на Јунајтед, до пред 11 години САФ го водеше клубот заедно со Дејвид Гил. Виде САФ дека евреите немаат шампионски амбиции и дека топ 4 е задоволително за нив го напушти клубот , другото е историја. И сега некој си Мапетиерс кој свршуваше на Џим Ратклиф ќе ми објаснува оти Јунајтед немал пари! И врапчињата знаат колку е лошо воден клубот од евреите и вудворд па и од тие двајцата глупаци Муртог и Арнолд.
За стадионот државата ќе плати изгледа.Тоа да, проблемот ми е да разбрерам или да сврзам,како тоа ние разговараме за проблеми со финансии за клуб кој е меѓу првите по ревенју, наместо да очекувам и барам повеќе у вид на трансфери,стадиони услови и слично? Зошто се фура таа приказна дека финансиски стоиме лошо а ќе градиме нов стадион пример? Долгот се зголемува,немаме за трансфери,а трча Џим да каже дека таргет му е 2027-8 да освои лига. У моменти кога другите клубови се креативни и ги заобиколуваат ФФП и тоа успешно,ние фураме иста приказна продавај па купувај, во меѓувреме неофицијално 7-8играчи се отпишани ги плаќаме а не ги Мене ништо ова не ми прави смисла,не па да се дрзнам да пишувам овај е крив,за тоа немаме пари,оној е крив сега заради тоа е вака, Гарначо го продавам на 20 знам дека нема да го биде,за да земам лев бек од Лече и ќе го платам 40 м оти знам дека ќе го биде. Тешки глупости околу клубот.
Ми скокаш од тема,јас знам што се случувало тогаш и протести и дека Глејзери го купиле клубот на кредит а кредитот е ставен на Јунајтед, ама ме разбираш, немора тоа мене да ме интересира,притисок врз нив и нека продадат,само што и Инеос не се арни. Не сакам да ми пуштаат вести дека лошо стоиме финансиски,среди си ги глупостите и среди го клубот,ти знаеше каква е ситуацијата се нафати и за тоа беше донесен,не јас да сум должен на Џим плачкоте да му ги читам.Знам оти сум бибилија стар , имаше многу протести кога го купија клубот вампирите, уште тогаш се збореше за вакво сценарио, дека клубот ќе стане златна кокошка на вампирите. Наша среќа што го имаме тогаш најдобриот менаџер на сите времиња. Откако си отиде се виде колку се способни и каде им се амбициите на газдите.
Нема да бранам никого од газдите ако неможат да го водат клубот нека продадат на некој што може.
У меѓувреме Лече почнал преговори со лев бек од Португалија, најверојатно не зезнале.
Ќе има некоја пара ама не целосно.За стадионот државата ќе плати изгледа.
Не, стадионот ке мора ИНЕОС и Глејзери да си го платат. Државата ке помогне околу инфраструктурата околу стадионот.За стадионот државата ќе плати изгледа.
Конкретно кредитот од 300м го зедоа тогаш. Ако памтиш, го зедоа ериксен на фри, мартинез беше капарисан ама не можеа да го реализираат дека немаа кеш. А за Вудвард си стои, пишав дека пост дејвид гил забегаа начисто.За
Не е само од Тен хаг, Вудвард си играше фудбал менаџер со Јунајтед.
Тоа е идејата со Нкунку, краткорочно решение за ич пари на позајмница, за да можат на раат летоска да пазарат и да не преплаќаат дека зима. Дури и вака, личи на план Б.Me zanima ako go shitnat Garnacho a ne kupat krilo koj ke pokriva do maj.
Inaku za 60m funti e dobar deal, valjda znaat sto pravat.
Брате ја незнам од кај ти се на тебе тие информации ама свака част, ова горе ти е еднакво на признавање дека од едно зло сега имаме две и дека ти си ок со тоа пошто Инеос наместо да не извлече на поарно тние треба да ги оправдуваме дека тие не се криви а ова е резултат на Глејзери. Пак ќе кажам просечен навивач треба да се фокусира на навивање а не да ги разбирам ја нив за секој нивни чекор кој не води во поголеми проблеми.
Ако збориме за елитен клуб да,не треба да се интересира за финансии,а клубот не треба да дозволи воопшто да се шират шпекулации или податоци за финансиската ситуација, јас не сум видел статија дека Реал извадил финансиски податоци,дека Сити извадил ни па Ипсвич ни па Баерн ни Милан ни Јуве па ни Динамо Загреб, или ако имало се средува брзо и се заборава,кај нас последните 4-5 години константно,импутираш работи кој не сум ги кажал,што ти значи целата слика плус финансии? Пробуваш финансиите и другата слика да ги ставиш во поширока слика или што? На стаорците на Олд Трафорд мислиш другата слика,на водопадот,или нешто сосема трето те молам биди концизен и прецизен,а за трансфери ме интересира баш ради тоа што се фалат со ревенју, јас еве ти ја кажав поентата,ама уште не ја сфаќам твојата поента,ти за Инеос навиваш па си као жив ѕид у одбрана или просто се заебаваш.Конкретно кредитот од 300м го зедоа тогаш. Ако памтиш, го зедоа ериксен на фри, мартинез беше капарисан ама не можеа да го реализираат дека немаа кеш. А за Вудвард си стои, пишав дека пост дејвид гил забегаа начисто.
Автоматски споено мислење:
Тоа е идејата со Нкунку, краткорочно решение за ич пари на позајмница, за да можат на раат летоска да пазарат и да не преплаќаат дека зима. Дури и вака, личи на план Б.
Автоматски споено мислење:
По твојава логика, ако фан треба да се фокусира на фудбал и резултати + не треба да се интересира за целата слика и за финансиите, не треба да се интересира ни зошто нема трансфери и зошто е вест муабетот со стадионот што го спомна. Бар биди константен.