Еве играчите се тие што се. Како е можно истиве играчи да изиграат неколку топ утакмици под Ван Нистелрој и после две недели да го играат ова во континуитет за Аморим? Немам време да пратам други клубови ни па ме занимале, само проверувам Интер и Арсенал дали изгубиле, али мислам дека не постои ваква ситуација во понова историја.
Игравме 2 пати со Лестер дома, еднаш со резервниот состав на Лестер, кои се во зона на испаѓање, сменија тренер, со Паок и нерешено со Челси. Која од овие беше топ утакмица, па да ја земеме за репер за тоа како треба Јунајтед да игра нон стоп?
Ne vi izgledashe faull nad Onana golot od korner?
Isto i prviot zholt karton na Bruno, ne beshe ni faull neli?
Ovie momenti mnogu mozhe da vlijat vo natprevar, ne gi negiram problemite shto gi imame, ama ocigledno mnogu greshki se napraeni protiv Junajted vo poslednite godini od strana na sudiive..
За што фаул? Тука треба играчи од одбрана да му помогнат на голманот, и да му го расчистат просторот, а не да гледаат како го ставаат во сендвич. Жолтите на Бруно си беа картони. Кај у мајка ти идеш со крампони на играч, и тоа на 90 метри од свој гол. Едноставно, дебилски потег.
Тимов е ептен наивен, милион пати имам пишано. Оној Ангел Гомес, на жолт картон, грубо го собра Ентони, и овој одма стана, побрзо да го изведе фаулот. Семедо, кого Бруно го фаулираше, се развика, до Лондон го слушнаа. Такви ситни детаљи одлучуваат мечеви. Овие нашите, не им работи кликерот воопшто, Нормално, тренерот на Волфс, за 30 секунди потоа го извади од игра Ангел Гомес, свесен дека тоа што Ентони одма стана го спаси од картон, наместо да направи исто како и Семедо. Наредната утакмица, кога некој без жолт картон ке го удри Ентони, овој ке се тркала 3 минути на земја. Едноставно, нити пратат што се случува во мечот, нити знаат како да си помогнат.