Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.858
Поени од реакции
11.524
Koga pisav neka gi tepaat Siti i neka gubat do kraj ne mislev bukvalno, ama ovie se mizerija svetska.
Pa wolfs veze nemaa od zivotot vcera realno. Toa znaci Utd e pecen za vtora liga, posteno.
Bruno komotno moze da se izbaci od timov, vlezen e vo Roj Kin film, fali uste da igra kako nego a ne da cmizdri.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.774
Поени од реакции
43.978
"We have 2 ways — forget the new idea and try to cope, and next year we'll be here with the same problems. "Or we start NOW — risk and suffer a little bit, and we'll be better in the next year."

Ок, што значи “we start now”? Што треба(ше) да старта сега и да се рескира? Ја некој нов старт со ризик не гледам. На што мисли авторот тука? Нека продужи вака ни зимски преоден рок нема да го дочека.
Мислам дека изјавата му е од кога дојде. Знам му ги гледав интервјуата и ова го имаше кажано.

Член од
29 октомври 2023
Мислења
594
Поени од реакции
822
Со оваков poor менталитет очекувам за опстанок да се бориме. Она вчера беше ужас,настрана што никој не ги коментира судиите и двојните стандарди,овој клуб е лошо воден и од Глејзери и од Инеос. Имам замерки и за пресингот на кој што го прават односно не го прават,и. колку споро размислуваат и играат кога се под пресинг и одлуки и дисциплина ова е најлошиот Јунајтед во историјата.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.979
Поени од реакции
7.119
Попрво би го продал Бруно во Јануари него Рашфорд, искрено.

Член од
29 октомври 2023
Мислења
594
Поени од реакции
822
Овдека нема победнички менталитет ниту 1, Бруно е пример како не треба, младите се во застој,никаков напредок кај нив, мора средината да ја појачува каков напаѓач какви бакрачи,на крај за опстанок ќе се борат ќе видите.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.896
Поени од реакции
22.976
Психички ќе го уништиме Аморим, златно си победубаше во Спортинг, сега кога му ја гледам фацата ептен набрзина пропага,

Незнам што се дешава во главата на играчите а и оваа ротирање преку глава ми е, нека си најде стартна единаесетка нека избори опстанок па после нека експериментира со разни играчи , му дремат на клупа Ериксен и Каземиро барем едниот знае да креира за разлика од гомното капитен.

Премногу страв и нервоза има во тимот, паднати се психички, се надевав и јас дека со новиот тренер ќе се смени нешто и ќе тргне на добро наместо тоа дно пробиваме секоја утакмица. Срам се .

Член од
26 јануари 2020
Мислења
955
Поени од реакции
1.233
Вака капитенски да остај на цедило екипа и да не му се одземи лента за извесен период ќе прогласам дека бруно и далот му дудлаат мадлаците на Аморим само не знам кој зел лев кој десен тестис. :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.774
Поени од реакции
43.978
Еве небитно од кога е. Кој е ризикот што го превзема?
Ризикот е да го игра неговиот систем со играчи кои не се навикнати на тоа. А богами и добар дел не се за тој систем. Демек, или ќе ризикувам, односно терам по мое, па кој ќе се покаже - супер. Кој не, ќе биде сменет. Па полека ќе изградиме тим за овој систем.

Или ќе се прилагодам на тимот, ама дури и да фатам некој моментум и имам подобри резултати сезонава, наредна сезона пак ќе биде исто. Нешто што му се случи на Тен Хаг.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.896
Поени од реакции
22.976
Ризикот е да го игра неговиот систем со играчи кои не се навикнати на тоа. А богами и добар дел не се за тој систем. Демек, или ќе ризикувам, односно терам по мое, па кој ќе се покаже - супер. Кој не, ќе биде сменет. Па полека ќе изградиме тим за овој систем.

Или ќе се прилагодам на тимот, ама дури и да фатам некој моментум и имам подобри резултати сезонава, наредна сезона пак ќе биде исто. Нешто што му се случи на Тен Хаг.
Се е тоа во ред да тера по свое, баш тоа го кажа вчера дека до крај ќе тера по свое па што биде нека биде,.

Ама тоа да го правиш а да не си 8 бода од борба за опстанок , сега играме со Њукасл па со Ливерпул, не гледам тука бодови, со глава во ѕид оди.. Па пусти играчи никаква концентрација да се нема никаква креативност, фудбалер си ќе ти сфати таа лејка што сака да игра тренерот ќе се подобруваш секоја утакмица а они дно дна, не се знае кој од полош полош.

Преголема грешка беше на Инеос што го остави Тен Хаг после ФА купот и неандреталецот Раши што не го продадоа, наместо да се оди со нов тренер ( сигурно добиле корпа апсолутно од сите чим остана ТХ ) па му лупнаа 200м на трансфер пазарот па сега нервози на сите страни оти пари нема за нови трансфери..

Толку многу го бранев Бруно кога излезе муабетот дека ќе биде продаден, сега ми е јасно зошто се размислувало за тоа. Нејсе ќе биде тешка борба со Лестер, Евертон,Кристал,П и Вулвси за тоа 17то место. 470200934_894046939512952_5332478858692850389_n.jpg

Последно уредено:
Член од
24 јануари 2015
Мислења
1.834
Поени од реакции
1.309
Последни две сезони кога имавме каков таков "успех" во ПЛ беа 2017/18 и 2020/21. Споредете ги составите тогаш и сега. Со сегашниов состав треба да се радуваме ако обезбедиме опстанок годинава. Не треба да летаме со паметот за европски купови уште помалце титули. Толкав им е капацитетот на сегашниве играчи.

Мурињо еднаш збореше за football heritage.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.853
Поени од реакции
5.693
јас одамна реков Бруно да го мењаме за Cole Palmer... секако го иаме слепецот Санчо таму... он плус добра сума на пари и јенкито ќе го продаде Палмер без око да му трепне... кај него "sve je na prodaju"... Керкез неделата и Куња вчера, изгазија против нас... ете ти замени за Шо и Раши гревот... Керкез е 21 година, Куња 25, двајцата се веќе во лигата скоро 2 години, нема да им треба прилагодување... плус Куња поминал низ Лајпциг школата на Ралф Рагник што значи дека нема да има проблем со пресинг и играва шо пробува да ја игра Аморим...

Sent from my SM-F731B using Tapatalk

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.332
Поени од реакции
4.623
Бруно да се мењал со Кол Палмер
Сигурно, Палмер и Челзи трева пасат

Ма секако Рашфорд и Хојлунд со Мбапе Винициус и Хари Кејн ќе ги мењаме

Од Лестер и Евертон играчи нема да дојдат, Палмер шо е топ 5 играч во свет ќе дошол кај нас

Член од
14 април 2012
Мислења
32.827
Поени од реакции
67.203
Еве играчите се тие што се. Како е можно истиве играчи да изиграат неколку топ утакмици под Ван Нистелрој и после две недели да го играат ова во континуитет за Аморим? Немам време да пратам други клубови ни па ме занимале, само проверувам Интер и Арсенал дали изгубиле, али мислам дека не постои ваква ситуација во понова историја.
Игравме 2 пати со Лестер дома, еднаш со резервниот состав на Лестер, кои се во зона на испаѓање, сменија тренер, со Паок и нерешено со Челси. Која од овие беше топ утакмица, па да ја земеме за репер за тоа како треба Јунајтед да игра нон стоп?

Ne vi izgledashe faull nad Onana golot od korner?
Isto i prviot zholt karton na Bruno, ne beshe ni faull neli?

Ovie momenti mnogu mozhe da vlijat vo natprevar, ne gi negiram problemite shto gi imame, ama ocigledno mnogu greshki se napraeni protiv Junajted vo poslednite godini od strana na sudiive..
За што фаул? Тука треба играчи од одбрана да му помогнат на голманот, и да му го расчистат просторот, а не да гледаат како го ставаат во сендвич. Жолтите на Бруно си беа картони. Кај у мајка ти идеш со крампони на играч, и тоа на 90 метри од свој гол. Едноставно, дебилски потег.

Тимов е ептен наивен, милион пати имам пишано. Оној Ангел Гомес, на жолт картон, грубо го собра Ентони, и овој одма стана, побрзо да го изведе фаулот. Семедо, кого Бруно го фаулираше, се развика, до Лондон го слушнаа. Такви ситни детаљи одлучуваат мечеви. Овие нашите, не им работи кликерот воопшто, Нормално, тренерот на Волфс, за 30 секунди потоа го извади од игра Ангел Гомес, свесен дека тоа што Ентони одма стана го спаси од картон, наместо да направи исто како и Семедо. Наредната утакмица, кога некој без жолт картон ке го удри Ентони, овој ке се тркала 3 минути на земја. Едноставно, нити пратат што се случува во мечот, нити знаат како да си помогнат.

Kajgana Shop

На врв Bottom