Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Еве уште една работа што го прави Манчестер Јунајтед посебен. Ретко кој клуб има менаџер повеќе од 10 години, а ние имам двајца со 24+ години на чело на клубот!

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
Како Тевез бе, остајте ти ги вие весниците. Ферги го отепа од молење да остани, а овај за пари се продаде. Нема шанси да се врати.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.916
Поени од реакции
11.699

Ryan Brennan
"There are so many individual moments that stand out - the Treble being the blatantly obvious - it's impossible to pick just one. For that reason, I guess his biggest achievement would just have to be the remarkable consistency during his career. He has won so many trophies, and can proudly say he has won them in style with his teams playing fantastic, positive and attacking football. To add to that also, he has done all of this during a period when football has undergone so many changes - changes in types of players, tactics, transfer markets etc. Just compare to what the game was like when he began at United to what it is now, and through all of that, he has achieved the success he has. Simply phenomenal. We would be very lucky to ever see his type again. Here's to title number 19 and truly knocking Liverpool off that perch!"

Zapata
"Turning United into a club that is supported and loved by millions of people globally. That is Sir Alex's greatest achievement... as simple as that!"

Brian Curtis
"Honestly, in this day and age, I think his greatest accomplishment is sticking with what he believes in. Younger fans might not believe how much terrible flak he got for playing all the fledglings way back when. Despite the criticism, he did it and said at the time he was not trying to build for tomorrow, he was building for tomorrow's tomorrow. If that didn't make sense at the time, it certainly does now...."

Michaelangelo07
"His greatest achievement was the 1999 Champions League final when they won the Treble. Football can't get any better than that. I'll never forget that day and because of it, Sir Alex deserves the respect of everyone."

Alex1015
"Surely the Treble is his greatest achievement. Watching the season review time and time again makes me feel excited every time. To win three major competitions is so hard and the players deserve great credit. But ultimately it's the manager who should be praised for that historic season."

Donald P
"Of course most people will look at trophies which are very important but for me it is how he changed the philosophy of football at the club. When Sir Alex took over, memories of the boring football played during the Dave Sexton era were soon forgotten. United played some beautiful free flowing football from the early 90's onwards. The style of play is a hallmark of the club."

Преземено од manutd.com

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Еве уште една работа што го прави Манчестер Јунајтед посебен. Ретко кој клуб има менаџер повеќе од 10 години, а ние имам двајца со 24+ години на чело на клубот!
Не сум сигурен, но не знам дали после, се разбира Сер Алекс, и после нашиот, Арсен, има некој кој има повеќе од +24, односно +15 години на чело на некој клуб во светот ?

Општа дилема ми е...

--- надополнето ---

Свака част .....

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.740
Поени од реакции
11.626
Не сум сигурен, но не знам дали после, се разбира Сер Алекс, и после нашиот, Арсен, има некој кој има повеќе од +24, односно +15 години на чело на некој клуб во светот ?

Општа дилема ми е...

--- надополнето ---

Свака част .....
Па со оглед на тоа што денес стана менаџер кој најдолго останал на клупата на еден тим, сигурно пред него имало друг со 24 години стаж, така да не се само они двајца :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Општа дилема ми е...
Јас мислам тешко. Денес како што гледам се` повеќе навивачи, фудбалери, тренери, газди на клубови... сакаат инстант успех. Повеќето тренери се чини дека не сакаат да развиваат фудбалери, повеќето фанови се чини не сакаат да гледаат како фудбалерите им поминуваат низ фази кои се протегаат од херои до губитници. Се гледа и по коментарите низ фан клубовиве. Инстант успех - купи готови фудбалери и очекувај уште првата сезона титули. Ако не успееш - kick уште првата сезона како тренер, недај Боже да се тоа сезонИ. A и ретко кои клубови сакаат да носат анонимуси фудбалери, маркетингот игра битна улога :)

Ретки се клубовите со филозофии како Јунајтед и Арсенал :toe: :smir: Затоа јас сум фан на Манчестер Јунајтед :)

--- надополнето ---

Ферги: Не ме споредувајте со Базби

„Тој е вистинска легенда. Мораше да го состави тимот по несреќата во Минхен. Тоа е преголема одговорност. Јас немав таков товар на грбот. Тој беше нешто повеќе од менаџер.“.

Some of Sir Alex's United landmarks:

6 Nov 1986 - Appointed manager
17 May 1990 - Wins first of five FA Cups
15 May 1991 - Wins European CWC
12 April 1992 - First of five League Cups
2 May 1993 - First of 11 Premier League titles
14 May 1994 - First League and FA Cup double
11 May 1996 - Second League & FA Cup double
26 May 1999 - European Cup win seals Treble
12 June 1999 - Receives a knighthood
21 May 2008 - Wins second European Cup
16 May 2009 - Equals Liverpool's 18 league titles
19 Dec 2010 - Becomes longest-serving boss

Аll hail...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Јас мислам тешко. Денес како што гледам се` повеќе навивачи, фудбалери, тренери, газди на клубови... сакаат инстант успех.
Ретки се клубовите со филозофии како Јунајтед и Арсенал :toe: :smir: Затоа јас сум фан на Манчестер Јунајтед :).

Ако нема некоја преубава понуда од голем клуб или пак не навлезат некои шеици во клубот, Дејвид Мојс може да биде со 20+ во Евертон.

Баш со Логикс правевме муабет, после Венгер би сакал Дејвид Мојс, Хицфилд или Јоаким Лев да ги видам во Арсенал.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако нема некоја преубава понуда од голем клуб или пак не навлезат некои шеици во клубот, Дејвид Мојс може да биде со 20+ во Евертон.

Баш со Логикс правевме муабет, после Венгер би сакал Дејвид Мојс, Хицфилд или Јоаким Лев да ги видам во Арсенал.
И јас сум за Дејвид Мојс пре него за Мурињо, дури одамна ова го кажав ама повеќето тука се за специјалниов. Филозофијата на Мојс му е слична ко на овие двајца, нашиот и вашиот :)

--- надополнето ---

П.С. Дури и карактерот на Холовеј од Блекпул ми се допаѓа а и Овен Којл се истакнува се` повеќе :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom