Hellz Guardian
We do what we want
- Член од
- 2 февруари 2008
- Мислења
- 7.083
- Поени од реакции
- 1.643
Мислам дека ти си единсвениот кој ја кажува вистината и позицијата која Манчестер jа има во моментов стварно имавме тешка сезона со многу повреди но сепак го освоивме карлинг купот и сме со големи шанси за Премиер Лигата ,и се согласувам и со тоа дека иако звучи малце нефер но мислам дека Бербатов е време да го напушти Манчестер стварно човеков не е за тука .Луѓе дај бе смирите страсти малку, што е ова, секој секого реплицира, на ништо не личи ова. Готово, било-поминало, може некој да го врати времето?- Не. Изигравме одлично, имавме гол постигнат во гости, имавме "недостижни" 3-0 на некоја минута до полувреме, но поради некој грешки отпаднавме. Не отпаднавме поради тоа што Баерн не надиграл, туку поради некој X фактори. Готово, приказната во ЛШ е завршена за Манчестер Јунајтед оваа сезона. Го освоивме Карлинг Купот, а голема шанса имаме и да ја освоиме Премиер Лигата по рекорден 19-ти пат и рекордни четири во серија.
Кога се сетам низ што поминавме оваа сезона, и со овој успех сум презадоволен. Најпрво заминувањето на Роналдо, Тевез, потоа доведувањето на "анонимните" Обертан и Диуф, купувањето на Валенсија кој во тој момент немаше ни 10% од играта на Роналдо, доведувањето на искусниот, но склон на повреди Овен итн, па се до суспензиите кој ги имавме оваа година, и поради жолти и црвени картони, и поради казните од ФА за намерно удирање на Рио, а судијата тоа не го санкионирал, потоа казните на Ферги од ФА... Еден куп повреди преку целата сезона, сетите се дека до 23-24 коло Рио и Видиќ немаа сврзано заедно настап, се повредуваа скоро сите играчи, додека еден се врати, тројца се повредат
Е вака сега, прерано е уште да кажуваме кој да биде донесен, а кој да си иде од Манчестер Јунајтед, бидејќи има уште пет натпревари до крајот, но кога веќе ја почнавте таа тема, да кажам и јас збор-два за ова.
Дај ќе ве молам немојте да пишувате глупости. Какво пензионирање на Сколс, Гигс и Невил, немојте тоа. Ќе ни бидат од голема помош и наредната година, верувајте. Со нив младите ќе имаат од кој да научат, пред се мислам на Обертан, Гибсон, Рафаел, Фабио, Македа. Сетите се само на изјавата на Флечер, дека Рој Кин е еден од најзаслужните што тој прераснал во голем играч и борец на теренот, бидејќи после секој тренинг го повикувал на разговор и му делел совети. Со вас ќе се сложам само околу тоа ако е можно Бербатов да го напушти клубот. До пред некое време си мислев дека ајде ќе се опорави, но доби премногу шанси и не успеа да ги искористи. А, за заминувањето на Фергусон - Заборавете, знам дека вчера имаше премногу нервозни тука на форумот и се надевам дека тоа што го кажале било во нервозата и без размислување.
А, за купување на играчи... За таа работа тука е Сер Алекс, а и јас ќе почекам да помине Светското па ќе пишам мој избор на играч за купување :helou:
Следен натпревар, во Недела (11.04) во 14:30 часот против Блекбурн :helou:
GLORY, GLORY MAN UNITED
:pos2::pos2:голема е ваа...остај го детето нека се радува...конечно и он да е среќен малце сезонава :smir:Многу ми се допадна купувањето на млад играч. Според видеото несомнено во детето има потенцијал. Само малку да се подразвие фали. Осеќам дека за 3-4 години ќе имаме тим како во 2007/2008, само да остане Фергусон на клупата на Јунајтед до тогаш . Факт е дека имаме ѕверски млади играчи,скоро за сите позиции.. Некои треба да се пуштат на позајмица,но со опција за повикување во тимот кога ќе притребат. Верувам во младите играчи што ги имаме и мислам дека за некоја година ќе имаме ѕверски тим. И ајде разведрете се малце,точно дека не елиминираа од ЛШ,но ова е ЛШ и не е лесно секоја година да си во ТОП 4 екипи. Повторно може да се каже добар резултат и сеознава,малце ме пече тоа водството од 3:0,но суров е фудбалот.
ГЛАВИТЕ ГОРЕ,ОДИМЕ ПО ПРЕМИЕР ЛИГАТА!
Едит:Доживеав и ТоРпЕдО# да ме провоцира
Дајте не бидете смешни, немало да сме во први 5.
Нам се што ни треба е "класа" напаѓач од типот на Виља, Џеко и сл. Бербатов мораме да го продадеме, за ништо не го бива. Може да ги продадеме и Парк и Керик, не се баш најдобри играчи како за во тим како Јунајтед. Наредна сезона најдобро ќе биде Гигс, Сколс и Невил да се пензионираат. Мачеда, Рафаел и Гибсон МОРА да добиваат повеќе шанса, а тука се и Фабио, Обертан и Тошич (кој се надевам ќе остане кај нас). Исто така може да земеме и еден креативец во средината од типот на Гуркуф, Хамшик. И то е то, ако се направи ова в година ќе имаме идеален тим.
Иако Манчестер не се пласира понатаму,незнам зошто вие фановите на Интер пишувате тука со какво лице ,зарем толку не сте свесни против кого игра вашиот Инер,иако не сакате да признаете но само Манчестер беше тимот кој можеше да ја забре Барселона ,и стварно ако јас навивав за Интер иако нема шанси,немав да бидам толку среќен по тоа што најглуп фудбал игаат италјанците и замислете сега кој ШАХ МАТ може Гвардиола да му приреди на мурињо затоа почекајте овај дуел да заврши пошто имам претчуство дека овај натпревар можа биде најефикасен од кога се има засновано Лигата на Шампионите затоа не пишувајте каде не ви е местото позФергусон: ШАХ
Луис Ван Гал: МАТ
и на крај пак плачко
Секогаш не е велигден
или ....
барем уште малку да причекаше, за да видеш колкави зверки све
и навистина несве салам
дете неверуваим на соништата
И на крај вие се породивте машко дете, а сега ќе го викаме ВАНЧО ПЕЛИВАНЧО
Јас да, а вие ќе го памтете цел живот
Имавте прилика и двајцата сега ги знаете
А сега уште прв пат ти е...
И на крај вие останавте бремени
Можеби има перформанси, ама да не има и толк
Во последниов пост се е кажано.
затоа не се јади бурек предвреме.
Поздрав до сите фанови на Манчестер јунајтед и повеќе успех во следната сезона.
А за детиштава што постирале предвреме, треба да најдат некој посебен форум од 7 години до 13 години. А на овој форум може да се зачленат само над 13 години.
П.С Сите цитирани постови, највероватно авторите имале под 13 години.
Нормално, мора да се донесе напаѓач, тоа е основно. И мислам дека и Керик и Парк треба да си заминат, јас не велам дека не се добри играчи, но не се доволно добри да играат во Јунајтед.За оваа и јас се согласувам дека треба Вилја да го донесеме , Бербатов жалниот воопшто не е на нивото што беше во Тотенхем и навистина го жалам..За синокешниот натпревар виновник небеше Рафаел туку Карик и верувам дека по завршувањето на сезоната ке си замине. но Парк е добар играч..Воопшто не се согласувам дека треба Гигс и Сколс да се пензионираат ако се стари но можаат да изиграт барем уште две сезони на ниво..И сега некој ке каже што ке ни е играч како Вилја но видовме колку ни недостасува играч како Руни (кога е повреден)...Верувам дека Руни и Вилја ке бидаат пеколен тандем...
Од кај го нашол кловнов :pos2:
Алооо дете, порасни у мозоко! Не дека не си у право за некои работи, филмаш се.Фергусон: ШАХ
Луис Ван Гал: МАТ
Во последниов пост се е кажано.
затоа не се јади бурек предвреме.
Поздрав до сите фанови на Манчестер јунајтед и повеќе успех во следната сезона.
А за детиштава што постирале предвреме, треба да најдат некој посебен форум од 7 години до 13 години. А на овој форум може да се зачленат само над 13 години.
П.С Сите цитирани постови, највероватно авторите имале под 13 години.
1. Сакаш да кажеш оти Ферги е баба Ванѓа и знааше оти Руни ќе се повреде? Дај ќе земеме секоо утакмица ќе го вадеме за да одмара за наредната. Патетика.да прашам зошто го вади нашиот најдобар играч, а следуваат двата клучни натпревари?? ти нормален си ?? па нормално дека го вади да го зачува.. и што врска има дали некој го повредил или сам се повредил?? и таа негова маленка несреќа не чинеше влез во полуфинале и титула во Премиер Лига... а да не заборавиме се повреди 92 минута... значи Ферги го остави да се исцеди до крај....
на ова прашање ти одговорив.. му беше страв да игра со Бербатов.. не верува во неговите квалитети.. и пак се коцкаше и со Руни ризикувајќи нова повреда која што сигурно ќе го тргнеше од терените подолго време... ама фала богу не се случи..
да беше Харго здрав a зошто не е Харгривс здрав?? се повреди.. склон е на повреди?? па што фрлаш толку пари на играч склон на повреди??? а ситуацијата со Андерсон сите ја знаеме.. Ферги го даде на продажба зимава него ама не најде кој да го купи.. така да не сметаше многу многу на него... и пак останува Керик....
значи 1000 пати кажав дека Рафаел изигра феноменално прво полувреме.. значи никој не го окривува Рафаел.. збориме за Фергусон... зошто господине Фергусон и во второ полувреме го оставивте Рафаел на Рибери иако бевте свесен дека има жолт картон и дека игра против најдобриот и најбрзиот играч на Баерн.. се коцкавте ??? епа таа ваша коцка не чини полуфинале... и не се криви играчите на Баерн што извршија притисок врз судијата... и твоите играчи во иста ситуација исто ќе реагираа...
зошто да ми е срам?? зашто за разлика од вас реално ги согледувам работите?? јас не можам да се помирам со тоа што нас не не елиминира Баерн Минхен.. нас не елиминира Фергусон со неговите потези и коцкарки игри...
и толку немам намера да продолжам понатаму....
Штета за Клеверли, стварно е преспективен играч. Многу добро се покажа во Ватфорд, се надевам наредната сезона ќе го гледаме и во првиот тим на Манчестер. :wink:Во меѓувреме ....лоша вест за перспективниот наш младич...
Клеверли во аут после повредата на лигаментите на коленото !