Браво. Вистинска легенда е Сколс. Се гледа дека сме надмоќни и статистички... А Обертан ми мириса на многу продори по крилата во иднина. Само уште да го има центаршутот на Гигс и Валенсија. Уште 4 минути не делат од првиот пораз дома.
За болдираното си повеќе од потполно во право. Но за Валенсија не се сложувам. Тој сеуште нема никаков центаршут и тоа е она што ми смета кај играч кој добро дрибла, се пробива, убаво ја заградува топката, но немаат корисна завршница неговите акции токму поради тоа што не може центаршут да испрати. А благодарение на неговата себичност, на среќа вчера беше заслужен за еден автогол (третиот гол).
Инаку и јас во Обертан гледам голем потенцијал, иднина и што е најважно секогаш успева топката да ја додаде до некој играч, а не да биде изблокиран или да ја испрати во голаут топката. Вчера се промена за 360 степени играта кога влезе тој. Со Евра незнам дали затоа што се "земјаци" но гледам дека добро се сложуваат и соработуваат по левата страна. Но да одиме со ред за вчерашниот натпревар. Иако цело време губевме и на крај не победивме, јас сум презадоволен од играта скоро на сите. Со ваква игра има надеж за добри резултати. Единствено проблем ни беше што на Ван Дер Сар не му беше денот и брзо го изненадија. ЦСКА имаа добар ден, а ние до 87-88 минута премногу малер. И самите забележавте дека топката никако не сакаше да влези во голот, а шанси имаше премногу. Тука "бензин додаде" и судијата што не го досуди пеналот врз Флечер, и мислам дека имаше уште една ситуација за пенал, но не ја видов добро. Нај заслужен за "реализација" на нашиот малер беше голманот Акинфеев. Секоја чест за него и дефинитивно (ако можеме) да го купиме во првата прилика. Но во 88 минута како да да ни се врати среќата. Тоа го забележав кога топката почна среќно да ни доаѓа во нозете и да не излегува од нивниот шеснаесетник. Тогаш знаев дека ќе има пресврт. Тоа и се случи но штета што немаше уште некоја минута повеќе, инаку сигурно ќе победевме. Честитки за сите играчи и за одличната игра. Кога има одлична игра , ќе има и релузтати. Вечно нема да има малер. Со среќа сега со Челзи.