Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
G

Gray Foxx

Гостин
Само малку ми е криво за Хауард, кај нас беше дрво а сега е фаворизиран да освои награда за голман на годината во ПЛ, :nerv:, што значи стварно голманиве имаат кулминација на своите способности од 30 години па натаму.
Нема потреба да ти е криво, ова му беше само сезона на кариерата. Доста е само ова да го видиме... :)
Голман е кој друг ако не Howard... Уше ке го памтам смешниот гол шо го прими од Порто на гости од Меккарти со глава од мртов агол и тој на Олд Трафорд шо беше кобен...

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
О'Шеј може да отсуствува 2 месеци ?
Trapattoni said: 'He has blood on the muscle and it is up to the club to decide but I have told him to be careful because it is an area of the leg which makes it difficult to run and he could be out for two months. He and the club must decide.

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1211797/Manchester-United-defender-John-OShea-leaves-Ireland-tests-blood-clot-leave-action-months.html#ixzz0QS1GW4P5

Секако дека е лошо што може да отсуствува толку време,но Браун се врати,ги имаме и Фабио и Невил за таа позиција,па нема да се осети.

Член од
23 февруари 2009
Мислења
166
Поени од реакции
5
Што слушам у последно време дека Руни често пати одглумува пенали и дека за тоа нема добиено никаква казна ?

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.711
Поени од реакции
22.671
Ван дер Сар со 40 години најдобар голман во Европа! Идниот месец полни 39 години и се наоѓа во залезот на брилијантната кариера. Но, да тргнел по семејните стапки, неговиот живот би бил сосема друга приказна.

Започнав како играч од средишниот дел на теренот, но две години подоцна нашите голмани не беа на соодветното ниво и менаџерот ми рече: Едвине, ти си најголем, мораш да го браниш нашиот гол. Мислам дека добро помина сето тоа, па еве сум сега како чувар на мрежата на Манчестер Јунајтед.“ - вели Ван дер Сар, во интервју за еден локален спортски дневник.

Бројните клупски признанија, вклучувајќи ги двете тиули во Лигата на Шампионите, се потврда за неговата извондредна кариера. А, како „јаготка на шлагот“ сега пристина и признанието на УЕФА - најдобар голман во Европа.

Имав долга кариера и освојував титули со различни клубови. Освојувањето на ваквите големи лични награди е убаво чувство и голема чест за мене.“

Но надежите дека ќе го освои третиот европски трофеј згаснаа против Барселона. Историјата беше против Јунајтед во Рим бидејќи во овој формат сеуште ниедна екипа не ја одбранила европската титула.

Ван дер Сар веќе ја пропушти таа прилика во текот на 90-тите кога Ајакс загуби од Јувентус. Затоа многу подобро од другите знае колку е тешко да се освојат две титули по ред.

Јасно е дека е многу тешко. Имав два обиди и не успеав. Мислам дека сега бевме поблиску отколку во 1996-та година, иако се изведуваа пенали. Но, не мислам дека тогаш бевме подобар тим, тешко е да се прифати тоа, но тука сум за нови обиди.“

Па што го чека во иднина? Дали ќе игра и во 40-тите ? - „Ќе седнам на маса со луѓето од клубот и ќе видам што сакаат тие и што сакам јас, дали сум подготвен за понатаму или не.“

DEVIL FOREVER

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
29 април 2009
Мислења
538
Поени од реакции
23
Немам ништо против ВДС да брани и другата сезона но мора да има добра замена (а незнам дали тоа се фостер и кушчак) бидејки веке е стар и се почесто се повредува... :toe:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.581
Поени од реакции
6.299

SIRKO

Believe in Manchester United FC
Член од
8 јануари 2008
Мислења
287
Поени од реакции
18
Абе шо стори удрија на англискиве екипи со казни попопо инаку не можат да ги симнат и така

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Исто така очекувајте и големите клубови да се здружаат против ФИФА доколку оваа продолжи :toe:
Зошто големите клубови да се здружат??? Само клубовите од Англија крадат млади таленти и ги искористуваат законите на другите земји каде што не можат играчите да потпишат професионален договор пред 18 години.

Прашање е кој колку докази има во одредени случаи и колку ФИФА ќе реши да ги прифати како релевантни жалбите. Откако првиот случај ФИФА го реши во корист на оштетените сега како домино ефект ќе се решат сите клубови да си ја пробаат среќата.

Јунајтед сега ќе чека жалба од Фиорентина, Емполи а можеби и Лацио.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom